С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 892
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
Аз като познавам ММ, хич няма да му дреме с какво е обкечено детето му. Само да е облечено. То за него си не му пука, а какво остава за друг човек.
За детето вече е друга работа. Щом е толкова темпераментно, може да стане проблем, да. Или ако бабата купува само кофти материи, които пускат в пералнята и запарват...

Уиш, какво е средното положение?

# 256
  • При семейството си
Бабата трябва да “не мърда от стола”, 5 годишното е доста вероятно да му е било много, много скучно и досадно.

# 257
Уиш, какво е средното положение?
A според теб, Лютиче, какво е то?
Скрит текст:
Не е проблем да стане да се разходи детето. Не е проблем да пробва да пипне нещо интересно. Но мисля, че има разлика между това и да се катери по столовете, вилнеейки като тодлър.

# 258
За мен средното положение да изобщо да не е там детето.
Салоните за красота обикновено са доста шарени и привличат детските ръчички. Даже на мен ми се иска да пипам и да рязглеждам всичко. Има доста неща, които дори и при неволно изпускане може да се счупят. А ако съм на мястото на маникюристката, ще се чудя дали да си гледам работата или ще внимавам дали детето случайно няма да бутне нещо. Не вярвам това да влиза в длъжностната й характеристика.
Среден вариант сигурно би било детето да седне у бабата и да гледа какво прави "каката".
Каквото и да си говорим, бабата е в грешка и е тръгнала изключително неподготвена.

# 259
  • София
И после като  сложат бележка на фризьорския салон/фитнеса/масажите, че деца не се допускат се появяват възмутени майчета как можело така.

# 260
За мен средното положение да изобщо да не е там детето.
Това не е средно положение, а желаното положение. Разбира се, че бабата не е трябвало да води детето в салона. Аз не оспорвам това. Коментирам само факта, че когато на детето му стане скучно, то е неконтролируемо като тодлър, а вече е надраснало тази възраст. Има разлика между тодлър и 5-годишно.

# 261
  • При семейството си
Бабата просто не познава и не се съобразява с нуждите, типа дете, но най-лесно да обвини майката в липса на възпитание.

# 262
Елпис, най-вероятно са верни и двете. Бабата е завела детето на неподходящо място. Майката и бащата не са възпитали детето поне малко поведението му да се различава от това на тодлър. Откъде си правя изводи? От споделеното от авторката, че детето се катерило по столовете и щяло да счупи някаква лампа. Сори, така се катерят тодлъри и за тях е разбираемо. От споделеното от авторката, че може да му облече избраните дрехи, само след като го набие. Сори, това е изпусната работа.

# 263
  • При семейството си
Сори, но за съжаление много, все повече деца имат сензорни нарушения, проблеми с концентрацията, с възприятията, развитието.
Причините за тези проблеми дори и специалистите не знаят.
Някои се израстват, други тушират.
Та не всичко и винаги е липса на възпитание и изпусната работа.
Може и да не е такъв конкретният случай, но без да знаем някои неща, не бих квалифицирала.
Говоря от собствен опит, включително с моята свекърва.

# 264
Но разбира се, че ако детето има такива проблеми, няма защо да го квалифицираме като невъзпитано.

# 265
А само информативно да питам - децата, които се тръшкат и пищят по супермаркетите също ли се квалифицират като невъзпитани?

# 266
  • София
Би могло да бъдат - зависи от възрастта им.

# 267
Същата възраст - около 5-6 години.
Питам, защото в такъв случай всеки казва "горките родители, много им е трудно", но в казуса на авторката детето е невъзпитано.

# 268
  • София
На 5-6 е късно за тръшкане и пищене.

П.П. Изключвам здравословен проблем, разбира се.

# 269
  • При семейството си
Най-коректно е всеки да си гледа и възпитава неговите деца, без много, много да обсъжда и осъжда чуждите.

Общи условия

Активация на акаунт