Отговори
# 45
teta75, не го насилвай да ги носи, ако не вижда сам ще ги слага, той е достатъчно голям, за да прецени...

Лазерна корекция се прави след като растежа спре т.е. на деца не се прави.

# 46
О...не го насилвам.
Не вижда.. но не ги слага навън.
Тази мантра ако не вижда ще ги слага..не работи при него!

За операция знам...да..след 21г....и над 40г също нямало вече смисъл...

# 47
Какъв вид операция няма смисъл над 40 г?
С напредването на медицината не се знае какво ще е, докато той израсте. Аз, честно казано много мислих за операциите ми. За мен успешна операция не е само да смъкна диоптри или да махна съвсем очилата. Важно е да няма усложнения- стъкловидното тяло да се запази, ретината да не се нарани, конюнктивит да не се получи от недобре стерилизирани инструменти, лещите да се приемат от организма/ имаш отхвърлен зъбен имплант/. И ако в медицинската статистика се посочва, че ако един хирург има 3% усложнени операции е добър, ако ти си в тези проценти за теб не е в добрата класация.
Аз винаги съм носила очилата, защото без тях не виждах.
След пубертета може да промени мисленето си детето. С лещи наистина е по-удобно, но щом може и без очила поне ще отиде до училище в снега.  А аз без очила не можех да ида до работа зимата като има виелица например.  Добре,  че бях с лещи ония години.

# 48
Според мен прогресивните очила за контрол на миопия действат.На моето дете за втори път изписват такива,за 6м е качила диоптър само на ЛО и то с 0,5 диоптър,което е нищо.Освен това по-хубаво и ясно се вижда

# 49
Ами съжлявам, но нещо не им хващам вяра на тези очила, не трябва да се дига въобще диоптъра, а да пада. Щерката с обикновенни стъкла за две години вдигна 0,5, но тя е на 16г. и растежа вече е спрял, за да вдига драстично диоптъра.

# 50
Ами 1 /2година по-късно искам да споделя,че обикновено.стъкла за контрол на Миопия,вече не действат.За 1 година носене беше нещо като уау ефект,но след това покачване на диоптъра с 1,25 на едното око и с 0,75 на  другото око.Сега купихме някакви френск стъкла с  ренска технология,ще видим  как ще е.Ще пиша след 6м за ефекта за контрол на Миопията.

# 51
  • Варна
Съжалявам да го чуя, аз така и не се доверих на тези очила. На каква възраст е детето?

# 52
Здравейте, и на моята дъщеря й предписаха стъкла за контрол на миопия. Засега съм се спряла на Myopis Boosted или на Essilor Stellest. Не мога да се реша, а трябва да действаме. Някой има ли впечатления от едните или другите?

Сега купихме някакви френск стъкла с  ренска технология,ще видим  как ще е.Ще пиша след 6м за ефекта за контрол на Миопията.

Вие за Essilor Stellest ли говорите?

# 53
От 2 години синът ми (сега е на 10г.) е с такива очила + 0.01 % атропин  предписани в Турция и съм много доволна.За година и половина сме ги сменили веднъж заради покачване на диоптъра с 0.5 .Сега предстои преглед отново.Преди да започнем тази терапия покачваше диоптъра с над 1 и докато се усетят нашите лекари ( 3- ма различни) стигна до  -3,5 , а започна от + 1 и мързеливо око. При прегледа на който му изписаха тези очила и атропина се установи, че мързеливото око не е излекувано на 100% както твърдяха 3-мата доктори при които съм го водила.
Моето мнение е , че помагат. На нас ни излизат около 1500 лв в Турция(за сравнение)-нямам идея колко са тук.
Не се ангажирам да давам точни стойности, тъй като не ги помня , но са 90% точни.Нямаше период на адаптация.Веднага ги сложи и не е имал проблем.Нашите са HOYA

# 54
Ако детето има стереозрение,,значи мързеливото око е излекувано. Много хора без мързеливо око, нямат зрителна острота 100%.  Понякога не може да се постигне тази острота, но се е постигнала максималната за случая.
Иначе за диоптъра съм съгласна. Често срещани са случаите,  при които малък плюсов диоптър преминава в минусов. Вероятността това да стане се засилва, ако има родител с късогледство.

# 55
За стъкла на Essilor Stellest говоря,след 6м ще пиша дали има ефект при нас от тях.

# 56
За стъкла на Essilor Stellest говоря,след 6м ще пиша дали има ефект при нас от тях.
Пожелавам да има успех! И е хубаво да пишете - така се трупа опит и знание. Успех още веднъж!

# 57
  • София
Да се отчета. За 3 г. дъщеря ми е качила диоптъра с 0,75 , като става дума за годините, в които той расте най-бурно - 13, 14, 15 г. Според лекаря очилата са си свършили работата.

# 58
  • Сф
Вчера и моята 9 годишна дъщеря беше на преглед. Ноември 2024г. Беше с 0.5 и 0.25 и вчера се оказа, че е качила с 1 диоптър за 6 месеца. Изписаха очила за периферен дефокус и Атропин по 1 капка всяка вечер.
Гледам, че Оптики Джой и Гранд Оптикс предлагат такива стъкла на Zeiss. Вие от къде поръчвахте и какви пари излязоха?

# 59

Здравейте, може ли да споделите откъде ги поръчахте? Търся оптики, които работят с тях.

Общи условия

Активация на акаунт