Как се казва това цвете? Тема 2

• 27 429
  • 269
  •   1
Отговори
# 225
Тя пише пролетно, но нали виждаш, че на снимката още не е напъпило дори.

# 226
Челебитка (казваме му миглички)

# 227

Това е див кимион и е полезен . Аз мисля, че или е това , или ралица или космос . Няма какво да е друго .Не е много пролетно .

# 228
Аз също мисля, че е космос. Освен да изчакаме да цъфне и съфорумката пусне снимка тук. Тогава ще е по-лесно за разпознаване.

# 229
Листата действително са както на космос. И аз първо за него се сетих. Но после тя показа цвят като клас и написа, че не е космос, при космоса е съвсем различен цвета. Затова се насочихме към ралиците.
А определението "пролетно цвете", съвсем излиза извън всички разсъждения.
Очаквах rubyo да се включи отново, да каже дали разпознава някое от предложенията, но няма рекция от нея. А ние само си гадаем.

ПС И ешолцията ( калифорнийски мак) има такива листа, но цветът не отговаря на описанито.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 18:51 от Diorela

# 230
  • София

Правилно е! Челебитка (Nigella arvensis)
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0% … D1%82%D0%BA%D0%B0
Това е декоративен вид. Затова е по-гъсто и по-едро от полската челебитка.

# 231
Момичета, много ви благодаря за всички предложения, благодарения на тях открих по снимките кое е - Дива Ралица. Сега качвам снимка, точно така изглеждаше миналата пролет, аз не съм го сяла, само си поникна, а сега е буквално навсякъде, явно пуска много семена и се самозасява. Цъфтежа му е много дълъг, поне един месец цъфтеше и така розови и лилави едно до друго беше много нежно и красиво. И така като е високо наистина прави впечатление. Всички съседки ми искаха разсад, сега ще мога да раздам като знам кое е. Много ви благодаря Simple Smile

# 232
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не съм сигурна, но мисля, че ралицата не понасяше разсаждане.
Остави малко без да ги буташ и местиш.
И събери семенца като прецъфти, за да я заложиш където ти искаш, не където тя си падне.

# 233
Привет как се казва това цвете?

# 234
  • Мадрид / София
Привет как се казва това цвете?
Шефлера

# 235
Благодаря ти.

# 236
Как се казва това цвете?

# 237
Как се казва това цвете?

Виолетов Пенстемон Арабеск.
Penstemon Arabesque ‘Violet’

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 22:04 от Dresly

# 238
На мен, това на снимката, ми изглежда изкуствено.

А по снимката гугъл ми изрови същата снимка в някакъв китайски сайт, където пише дендробиум. Но и това малко ме съмнява, защото и орхидеите дендробиум са изправени, с по-едри цветчета.
https://www.douyin.com/search/%E4%BB%93%E9%BC%A0%E7%9F%B3%E6%96% … 93425800096566562

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 22:49 от Diorela

# 239
  • Мадрид / София
Прилича на Дендробиум Нобиле или друг вид дендробиум (орхидея), продават ги изправени от разсадниците, обаче когато са в естествена среда в зависимост от къде идва светлината могат да растат наклонени. Имам дендробиум качен на кора корк и растат пръчките надолу с главата. Това от снимката може да е вид дендробиум.

Общи условия

Активация на акаунт