Дългото чакане след трансфер-тема 100

• 71 505
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Прогестеронът при стимулирано инвитро се приема Мин. До 12 семица и задължително се спира постепенно, има си схема. Не знам при какви обстоятелства (освен естествена бременност или инсеминация) се спира толкова рано, за пръв път чувам.

# 211
Момичета, освен подуването, при вас има ли констипация след трансфера и как се справяте с проблема? По време на трансфера док каза че трябва всеки ден да ходя до тоалетна, а в момента положението не е точно такова. Препоръча да слагам свещички, ама нещо не ми се иска всеки ден да ги ползвам.
Движение, кисело мляко, чиа, кафе, нищо не помага Grinning

# 212
Прогестеронът при стимулирано инвитро се приема Мин. До 12 семица и задължително се спира постепенно, има си схема. Не знам при какви обстоятелства (освен естествена бременност или инсеминация) се спира толкова рано, за пръв път чувам.

Здравейте инвитро направихме свеж трансфер незнам какво да правя в момента дали да го продалжа на своя глава, какъв е графика на постепенното спиране можете ли да ми кажете благодаря предварително

# 213
Мен само лате/капучино ме спасяваше и продължава да ме спасява 😂

Момичета, освен подуването, при вас има ли констипация след трансфера и как се справяте с проблема? По време на трансфера док каза че трябва всеки ден да ходя до тоалетна, а в момента положението не е точно такова. Препоръча да слагам свещички, ама нещо не ми се иска всеки ден да ги ползвам.
Движение, кисело мляко, чиа, кафе, нищо не помага Grinning

# 214
Roshava, задължително обсъдете с лекаря. Има толкова много поргестеронови препарати, има си и схема за намаляване и после спиране при всеки от тях. Аз не бих приела съвет от интернет.  Но със сигурност без прогестерон, няма какво да поддържа бременността, в случаите на свеж трансфер след стимулация.

# 215
Roshava, задължително обсъдете с лекаря. Има толкова много поргестеронови препарати, има си и схема за намаляване и после спиране при всеки от тях. Аз не бих приела съвет от интернет.  Но със сигурност без прогестерон, няма какво да поддържа бременността, в случаите на свеж трансфер след стимулация.

Благодаря ще се опитам да поговоря с докторката още веднъж

# 216
Здравей Боби, чухме го да! Съвсем за кратко беше, но го имам на клипче и много ме радва . Аз следя твоята история и искрено се надявам в Пон вс да е наред! 🤞🤞🤞

Мен след първия преглед ме боля ниско долу и то доста. Чак пих Но-Шпа. Зацапване нямах, но болката и мен ме притесни. После при втория нямах такъв проблем. В 6+4 ли чухте сърчице? Интересно, при предната ми бременност чак в 8 г.с. доктора пусна да го чуем и то за секунди. В 6+4 само видяхме пулсациите. Simple Smile

# 217
И при мен в 6+3 имаше само пулсации и вече 1 седмица по-късно чухме сърчице и ми го пусна доки на ехографа... Heart
Здравей Боби, чухме го да! Съвсем за кратко беше, но го имам на клипче и много ме радва . Аз следя твоята история и искрено се надявам в Пон вс да е наред! 🤞🤞🤞

Мен след първия преглед ме боля ниско долу и то доста. Чак пих Но-Шпа. Зацапване нямах, но болката и мен ме притесни. После при втория нямах такъв проблем. В 6+4 ли чухте сърчице? Интересно, при предната ми бременност чак в 8 г.с. доктора пусна да го чуем и то за секунди. В 6+4 само видяхме пулсациите. Simple Smile

# 218
Здравейте, момичета пуснах ЧХГ на ден 16 и ден 18 според изискването на клиниката. На ден 16- 3314 и на ден 18-8909 . Идната седмица ще видим дали са 1 или 2 Simple Smile

# 219
Ето вече и аз мога да се похваля
Трансфер на 2 5-дневни
9 ден ЧХГ 69,5
11 ден ЧХГ 158,6
13ден ЧХГ 432,2
На 20.09 преглед
Това ми беше 5-ти трансфер дай Боже всичко да е наред
Пожелавам късмет на всички вас мили дами,стискам ви палци!

# 220
  • София
Ето вече и аз мога да се похваля
Трансфер на 2 5-дневни
9 ден ЧХГ 69,5
11 ден ЧХГ 158,6
13ден ЧХГ 432,2
На 20.09 преглед
Това ми беше 5-ти трансфер дай Боже всичко да е наред
Пожелавам късмет на всички вас мили дами,стискам ви палци!
Браво! Стискам палци!

# 221
И аз така бях чувала, но явно това е практика в България,  да си "вържат гащите" . На ЕТ след потвърждение на сърдечен пулс било безсмислено продължаването на прогестерон.  При ЗЕТ се продължава до по-късно, предполагам до 12 г.с.

Progesterone supplements have not been shown to decrease the chance of miscarriage, only to delay the diagnosis of miscarriage. In other words, a pregnancy can quit growing, but the progesterone we give can mask the miscarriage.
In natural pregnancies, at around seven weeks the placenta will make all the progesterone needed for a woman to stay pregnant. Even if you removed the ovaries and stopped all progesterone, the women won’t have an increased risk of miscarriage! How do we know this? Studies were actually done that showed this!

We routinely give our IVF patients progesterone until around eight weeks of pregnancy, one week beyond this critical week. If a patient wants to stay on longer, fine. No harm should come from it, but it’s not needed.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 16:48 от Tedichka85

# 222
Здравейте, момичета!
През цялото време ви чета, днес вече се престраших да пиша.
Аз съм с двоен трансфер. За пръв път процедираме така, а ми е седми опит.
На 29.08 ми трансферираха едно 3 дневно ембрионче, а на 31.08 - две 5 дневни. Днес, на 9 ден на петдневните пуснах ЧХГ и Прогестерон. Стойността на ЧХГ е 211!  Чудя се обаче прог. добре ли е? Той е 23,76 ng/Ml. Поставям Циклогест 2 по 1 ректално.

# 223
Честито! Чудни са резултатите и прогестерона е добре. Успешен финал!

# 224
Леле колко хубави новини има днес в темата. Много се радвам момичета, надявам се другата седмица и аз да мога да споделя добри новини след кръвния тест. УСПЕХ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт