Дългото чакане след трансфер-тема 100

• 71 558
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета! На 7-ми ден ЧХГ 250, на две 5-дневни!! 🍀❤ Следващия тест ще мога да го пусна на 11-ти ден и съм супер притеснена до тогава, надявам се да расте нагоре резултата… 🥹 не мога да спра да го мисля, според вас добре ли е?

# 226
На близнаци ми мирише. Grinning Тихичко честито на всички и успех до финал. Flowers Four Leaf Clover

# 227
Ренета, моят първи официален преглед за сърчице беше на 20.09. 2021 година 😅
Пожелавам ти успех! 🍀🍀🍀
Родих на 29 април тази година, искрено Ви пожелавам това щастие 👶

# 228
Честито на всички с положителен тест 🌸
Направо не знам как ще удържа поне до 9-ти ден да направя моя. Може би понеже ми е първи трансфер и всичко е ново (1 петдневен свеж).
Ден 4 е днес, от вчера като че ли усещам пмс симптоми. Бях супер подута досега, а днес не го усещам така.
Вълнуващо е, стискам палци за всички ни 🍀

# 229
Момичета, 19 ден след трансфер, 5г.с0 дни получих прокървяване. Отидох в спешното по препоръка на ин витро лекаря ми, видя се едно плодно сакче и евентуално второ, но не е много сигурно. Няма отлепяне или хематом.Казаха да спра клексана и аспирина за сега. В понеделник съм на преглед в ин витро клиниката. Някоя от вас да е имала подобен опит?

# 230
  • София
Момичета, 19 ден след трансфер, 5г.с0 дни получих прокървяване. Отидох в спешното по препоръка на ин витро лекаря ми, видя се едно плодно сакче и евентуално второ, но не е много сигурно. Няма отлепяне или хематом.Казаха да спра клексана и аспирина за сега. В понеделник съм на преглед в ин витро клиниката. Някоя от вас да е имала подобен опит?
За какво пиеш аспирин. Той е причината да прокървиш

# 231
  • София
Съветът ми от личен горчив опит, ако си ЗЕТ без овулация само с естрофем и не ползваш прогестеронови инжекции започни веднага, най-вероятно прогестерона ти е нисък.

# 232
Съветът ми от личен горчив опит, ако си ЗЕТ без овулация само с естрофем и не ползваш прогестеронови инжекции започни веднага, най-вероятно прогестерона ти е нисък.

Пия аспирин и клексан като терапия за тромбофилия .Иначе съм след свеж трансфер без есрофем .Преди ден прогестеронът ми беше 92.

# 233
  • София
Е тогава, не е проблем прогестерона, по-верятно е аспирина, както са ти писали, а понякога просто така се случва.

# 234
Е тогава, не е проблем прогестерона, по-верятно е аспирина, както са ти писали, а понякога просто така се случва.

Всъщност сега гледам, че 92 nmol /l,което е някъде 28 ng/ml. Мисля, че това е ниско нали? Докато чакам обратна връзка от лекар мисля да си самоувелича приема на кринон на 3 дневно

# 235
Ми аз това намирам:
Скрит текст:
Хормонът прогестерон се увеличава постепенно през седмиците на бременността. Строго контрол не е необходимо, лекарят изпраща жената за анализ само ако има подозрения за отклонения от нормата в една или друга посока.

на 1 седмица от бременността - 11,2 ng / ml
    при втората седмица на бременността - 11,2 ng / ml
    при 3-та седмица от бременността - 15,0 ng / ml
    при 4-та седмица на бременността - 18,8 ng / ml
    при 5-та седмица от бременността - 19,0-22,0 ng / ml
    при 6-та седмица на бременността - 20,0-32,0 ng / ml
    на седмица 7 от бременността - 30.0-37.0 ng / ml
    при 8-та седмица на бременността - 30,0-39,0 ng / ml
    при 9-тата седмица на бременността - 33,0-45,0 ng / ml
    при 10-тата седмица на бременността - 38,0-50,0 ng / ml

Прогестеронът през второто тримесечие на бременността продължава да се увеличава, достигайки марка от 90 ng / ml.
Не забравяйте да вземете предвид факта, че само вашият лекар може да оцени тези анализи на базата на данни за конкретна лаборатория, където кръвта е била изследвана, тъй като нормите за всеки изследователски център могат да бъдат различни.

Прогестеронът при бременност с близнаци в ранна бременност и до 7-8 седмици може да се увеличи според обичайните показатели, независимо от наличието на повече плодове.

# 236
  • София
Не ти е нисък прогестерона, а и да увеличиш на 3 Кринона, няма да има съществена разлика.
След двете прокървявания, които имах преди, доста материал изчетох, в общи линии специално за Кринон гел, нивата на прогестерон в кръвта дали се поставя един или два, бяха близки, в смисъл при 2 кринона не се удвояваше серумния прогестерон, това при положение, че няма собствен такъв от жълто тяло.
Иначе високи нива се постигат само с инжекции, при мен с прогестан 50+ 1 Кринон имах прогестерон 30-35 и не съм имала проблеми това при ЗЕТ с естрофем.

# 237
FBID10206506436694795,
Аз имах назначен само клексан.

На 9 юни трансфер на 3 тридневни,
на 8 ден след трансфера започнах с домашни тестове с ниска чувствителност (не съм в БГ и тук е голям зор с кръвните) - бледа черта за положителен тест.
На 10 и 11 ден имах следобедите по няколко ярко червени капчици кръв.
Звъннах в клиниката и ми казаха да спра клексана.
На 12 ден, по предварителен график, заедно с кръвния тест за ЧХГ за потвърждаване пуснаха и прогестерон - беше с ниски стойности и ми удвоиха дозата на утрогестана. (3*1 стана 3*2)

В 5+9 прокървих, успяха в клиниката да ме вместят за следващия ден - видяхме пулсации 😳

В 9+1 пък направих кръвоизлив (тук не приемат в болница за това 🙈🤷) - 14 дена поставях инжекции прогестерон и бях на легло до края на август.

На прегледа в 12 седмица ми изписаха аспирин - тук го дават сякаш на всички (но аз и на 40, първа бременност).

Пиша ти всичко това, защото виждам, че момичетата са писали да спиране на аспирина, но според мен клексанът е по-силният препарат, който е рисков фактор за прокървяване.

И разбира се най-добре док от инвитро клиниката да каже.

# 238
Здравейте! Включвам се в темата и аз.
Първо инвитро. ЗЕТ на 5 септември на ембрион с качество 3BC, замразен на ден 5. Днес ми е 6ти ден от трансфера. Предните дни имах придърпване и лека болка, страхотно подуване на корема, днес съм с температура 37.1 (което леко ме притесни) и за радост на ММ смяна на настроенията 😀
Пия по половин естрофем 3 пъти на ден и вагинално слагам 2хУтрогестан 3 пъти на ден.
На 15ти трябва да направя тест, но мисля другиден да пусна, малко рано, но четох, че на 5 дневни ембриони, 8ми ден също показва резултати.
Има ли възможност лекарствата да дадат фалшив резултат и някой успявал ли е с такова качество ембрион?

# 239
Естрофем и Утрогестан не могат да повлияят на резултата. Успех! Flowers Four Leaf Clover

За качеството не мога да съм полезна. На мен никога не са ми казвали как са оценени ембрионите ми. Но като се има предвид, че трудно добутват до бластоцист едва ли е добро. Ето снимки на последните ми 3 трансферирани ембриона - 1 3-дневен, 1 късна морула и 1 ранен бластоцист. За съжаление качеството явно е зле при мен, затова и имплантиралия се ембрион не намери сили да се бори. Pensive Някой знае ли в Надежда дават ли им такава оценка съгласно стандартната грейдинг система?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт