Дългото чакане след трансфер-тема 100

• 71 564
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Mecha, мисля че каквото и да покаже, повторение след 48 часа ще е най-показателно,
Успех и стискам палци 🤞🤞
Здравейте! Включвам се в темата и аз.
Първо инвитро. ЗЕТ на 5 септември на ембрион с качество 3BC, замразен на ден 5. Днес ми е 6ти ден от трансфера. Предните дни имах придърпване и лека болка, страхотно подуване на корема, днес съм с температура 37.1 (което леко ме притесни) и за радост на ММ смяна на настроенията 😀
Пия по половин естрофем 3 пъти на ден и вагинално слагам 2хУтрогестан 3 пъти на ден.
На 15ти трябва да направя тест, но мисля другиден да пусна, малко рано, но четох, че на 5 дневни ембриони, 8ми ден също показва резултати.
Има ли възможност лекарствата да дадат фалшив резултат и някой успявал ли е с такова качество ембрион?

# 241
Здравейте момичета.
Аз понеже от няколко години следя темата от време на време, та имаше потребителки които си родиха живи и здрави деца от ембриони с доста лошо качество.
Отделно че имам приятелка, на която са и се обадили да я питат какво да правят с 2 от ембрионите, понеже нямало да станат за замразяване. Опцията е била или да ги унищожат, или да ги трансверират. Има си момче и момиче от въпросните ембриони.
Та явно нещо с критериите на оценяване не е както трябва, или самите ембриони имат свойството да се самопоправят.

# 242
Боби, не пише ли на документа от трансфера?
То за 5 дневните само, за 3 дневния пише само колко клетки е.

# 243
Не. Никога не съм виждала да пише грейда. Не съм се срещала и да питам. Сега на снимката на 3-дневния ми се вижда, че има малко фрагментации. Другите 2 изостават. При предните трансфери ембрионите изглеждаха много по-добре, но пак нищо. Външният вид много лъже.

# 244
Момичета, то е ясно, че всеки случай е индивидуален и винаги има изключения, но аз като прагматик се доверявам много на статистиката.
По-Долу слагам линк с доста полезна информация относно класификацията на ембрионите и успеваемостта, както и подробна информация как се класифицират. Не случайно винаги първо се дава шанс на най-добре изглеждащия ембрион. Като винаги разбира се, има един процент (описан е в статията) с успех и на не толкова качествените ембриони. И все пак всичко си е късмет и божа работа, има редица успехи с ембриони, които са казвали, че едва ли от тях ще излезе бебе.
https://www.sensiblesurrogacy.com/quality-grade-of-embryos/

# 245
Bobby ,на доста места съм виждала момичета от Надежда да пишат какво качество е ембрионът им, така че би трябвало да ти пише на документа от трансфера, но само ако е станал бластоцист. Ти си писала ,че твоят е "ранен" , да не би затова да липсва?
Celeste_10, точно тези таблици гледах и аз. Когато ембрионът е оценен по този начин, се получава по-реална представа за качеството му, отколкото само да ти кажат "лошо" или "добро" качество. Моят, с който засега съм с успешна бременност, беше 6АА. Писах си с още едно момиче от там, която също беше с 6АА и също успешно. И при двете ни бяха казали 60-70% шанс с такъв ембрион. С по-ниско качество ембрион, шансът е по-нисък, но пък винаги го има. Аз също познавам жени, забременели с лошо качество ембрион, така че все пак е възможно!
Mecha, Успех Heart

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 10:31 от Archi_S

# 246
Момичета малко се притесних , днес ми 16 ден от трансфера който е положителен, но днес получих бледо кафяво зацапване
Това нормално ли е
Прегледа ми е след 8 дена,а дето се притесних

# 247
Ренета, а скоро пускали ли сте ЧХГ и прогестерон? Може да е от недостиг на прогестерон, повече физическа активност, контакти и т.н. Аз също имах на 2 пъти след преглед. И двата пъти бях във връзка с лекаря, първият път разбира се го посетих, за да съм сигурна, че не е началото на нещо лошо.. съветвам ви да отидете да ви видят, колко и да твърдят, че не е опасно, аз си имам едно наум. успех пожелавам!

# 248
  • София/Севлиево
М,да.Как е прогестеронът?При нисък,или падащ, се получават такива неща.

# 249
Преди 5 дена беше 60 ng/ml а чхг беше 158,6
Преди 3 дена само чхг 432,2
Днес ще ги пусна наново

# 250
Може би при мен не пише нищо, защото аз замразявам на 3ти ден и после след размразяването ги чакаме до 5ти ден. 100% съм сигурна, че никога не е пишело на документите как е оценен ембриона. При предния трансфер имах чудесен бластоцист. Докторът каза, че е много хубав, беше започнал и да се излюпва, но завърши с биохимична. Възрастта е от голямо значение. Познавам дама, на която бластоцистите изглеждаха перфектно, но бременност не настъпваше и стигна до донорска яйцеклетка. Тогава беше на 43-44. Ембрионът може да изглежда перфектно, а да е с по 2-3 хромозомни аномалии. Снощи гледах, че на моите години шансът за забременяване е 5-9%.
Renata, а приемаш ли нещо за кръворазреждане? При някои жени на Аспирин и Фраксипарин също се получават зацапване и прокървявания.

# 251
Казаха ми след положителния тест да почна с акард 50 1 табтка вечер

# 252
Благодаря, момичета! Надявам се да е “наваксал”, но да, качеството си му беше лошо.
Когато ми звъняха с резултата си ми казаха, че и качеството на яйцеклетките ми е лошо, тъй че само мога да стискам палци и това е. Поне след като се бях шашнала за яйцеклетките си , бях изчела книгата за яйцето и вече пия 3 месеца опти ова, та подготвена съм за всякакъв развой.

# 253
Да, най-добре пуснете пак, освен това следете да не се засили и според мен - най-удачно е да се консултирайте с лекуващия.

# 254
Може би при мен не пише нищо, защото аз замразявам на 3ти ден и после след размразяването ги чакаме до 5ти ден. 100% съм сигурна, че никога не е пишело на документите как е оценен ембриона. При предния трансфер имах чудесен бластоцист. Докторът каза, че е много хубав, беше започнал и да се излюпва, но завърши с биохимична. Възрастта е от голямо значение. Познавам дама, на която бластоцистите изглеждаха перфектно, но бременност не настъпваше и стигна до донорска яйцеклетка. Тогава беше на 43-44. Ембрионът може да изглежда перфектно, а да е с по 2-3 хромозомни аномалии. Снощи гледах, че на моите години шансът за забременяване е 5-9%.
Renata, а приемаш ли нещо за кръворазреждане? При някои жени на Аспирин и Фраксипарин също се получават зацапване и прокървявания.
Да,абсолютно съм съгласна за възрастта, както е важно и състоянието на матката. При мен имаше и ПИД,така че нямахме и хромозомни аномалии, което е още един голям плюс да се знае. Общо взето за успешна имплантация, двете най-основни неща са качествен ембрион без хромозомни аномалии и здрава матка с добра лигавица. Разбира се и други фактори, но когато тези два не са на лице, шансът е много малък.

Общи условия

Активация на акаунт