Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 23 006
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Хем нямаме време, хем като че ли свикнахме с бебегледането и го няма онова вълнение. Което е малко тъжно. Тези дни разтребвах старите малки дрешички и ми стана мъчно колко е пораснала. После ходихме на бебешко изложение (спонтанно решение) и се сетих как първия път бях бременна и всичко беше ново, производителите ми бяха непознати там, някакъв човек на Мустела даже ни демонстрираше как се почиства при смяна на памперс и т.н. и почти не се просълзих. :/

# 316
Моята госпожица също спи около час. Вчера спа два часа сутринта и не спа следобед. След опити да я приспя един час се изморих и отказах. Мъжът ми си беше 3-4 дни вкъщи, друго е да има още един човек и още един чифт ръце. Много осезаема е разликата. И двете деца са вкъщи. Каката ми е болна. Имаше малко температура, зачервено гърло и хрема. Почти мина, но от вчера и малката е с хрема. Дано е само това. Иначе с всички вкъщи е основно готвене, миене на чинии, прибиране на разхвърляно. Отделно учене с голямата, докато малката и пипа нещата😀.
Исках да попитам как намествате следобедна закуска и вечеря? Започнах да давам вечеря, но пък не иска да хапва следобед. Приемам всякакви съвети.

# 317
Бях ви питала дали давате чай или друго освен вода за пиене, защото моя син пак започна да отказва водата. Пробвах чай - отказа и него. Принудих се да дам сок, разтворен във вода. Е, изпи го… Не ми се искаше, но той яде вече 4 пъти на ден храна, а не мляко и нямаше как да го оставя без да пие нищо

# 318
Алисън, от какво му даваш да пие? Пробвай различни неща - шише с биба, преходна, обикновена чаша. Когато е нещо, което им е интересно пият. Моята пие най-много от една преходна чаша с водно конче и от обикновена пластмасова чаша.

# 319
Ябълка и грозде на хип дадох, разтворен във вода според инструкциите на опаковката. Имаме чаша с мен накрайник и със сламка. Не иска

# 320
Здравейте, момичета, скоро не съм писала, но не оставаше време. Две седмици бяхме всички вкъщи и беше лудница - изкарахме Ковид, децата за щастие леко, аз не толкова, но вече съм добре..

Виждам, че сте обсъждали рождените дни - ние ще си празнуваме в тесен семеен кръг само ние и бабите и дядовците. Ще запазя да отидем на фотосесия, почивка също е супер вариант за празнуване. За мен рождените дни на децата са си техен празник, а не повод за събиране на родата и приятели. На една годинка ми се струват малки за събиране с големи компании, пък и в сезона на вирусите.. като стане по-голяма и вече си има приятелчета ще празнуваме с дечица.

Alison, аз само вода давам, чай даже не сън пробвала да давам и аз като tara бих предложила да пробваш да предлагаш от различни неща, все някое може да му е интересно.
tara, аз СЗ започнах да я предлагам малко по-рано преди втората дрямка. Така между двете дремки вместваме обяд и СЗ (често е по-малко като количество), а след втората дрямка има вечеря и АМ преди лягане.

За прахосмукачките бяхте писали - ние сме с робот с моп Xiaomi Roborock S5 и с безкабелна вертикална Xiaomi Dreame XR, много съм доволна и от двете. Вертикалната е с различни пристваки и освен пода с нея чистя дивана, столчето за хранене, колата.. за бързо почистване без да трябва да разчистя пода за робота ми е идеална, особено след ядене за обиране на трохичките по земята.

Със захранването ние сме в някаква пауза - от 2-3 седмици покрай Ковида нищо ново не съм предлагала. Мисля тези дни да дам кисело мляко, извара и зелен боб. От началото на ноември ще започна да взимам кухня. Лайка и нашата госпожица се мръщи на парченцата в храната и предпочита да е фино пасирано, но пък това не и пречи да си яде хляб и други неща за гризане с апетит, въпреки че все още има само два зъба 🤷‍♀️

# 321
  • до най-прекрасния мъж
Денц, под Само имам предвид, че спа толкова за целия ден. От 3 дни ми спи по 2 часа дневен сън общо за двете дремки. А преди това спеше по 2.45-2.50 на моменти. Струва ми се малко този дневен сън. Две нощи спа по 11 ч, което е добре, защото компенсира късия дневен. Но вчера едно, че спа малко часове, друго, че будува през нощта между 3 и 4.15 и накрая пак спа само 2 ч дневен. И на всичкото отгоре трябваше да я сложа да спи около.20.10, тя заспа в 20.55 и направи 11.45 ч дневно будуване. Това не е ли малко множко? Та тя мина на 2 дремки преди няма и 1.5 м, нещо не е ОК. Тази нощ поне спа без да будува. Днес сме при баба й и малко омотахме режима, че заспа в колата на 2.30 първи интервал, но от утре ще я пробвам на +10 мин към интервалите. И без това само ми се хили и се изправя в кошарата, поне да видим и това чудо.
На 10.5 м колко трябва да будуват общо за деня? Вярно, че растат, ама 11.45 ч ми се виждат множко.

# 322
Ами аз ще мрънкам... От вчера сме с температура, включете днес и разстройство. Вчера го заведох в болница Тракия парк. Някакъв вирус е лепнал, а се оказа, че малкия е с т.н асансьорни тестиси... И ще правим консултация с детски хирург. А от два дни си намали сам храната и не иска да си яде пюрето на обяд. Утре отивам и го записвам на детска кухня...

# 323
Е, ние вече тотално не си говорим със свекърва ми, въпреки многото ми опити за нормални отношения, та се надявам и при нас да се размине събиране на родата Ѝ...
Или ще си празнуваме аз и децата, или аз децата и баща им... До декември има време...

# 324
И моето дете е болно. Има температура, като първо повръщаше. Ние ходихме в Пълмед - било някаква инфекция :/ От къде се разболя просто не разбирам.

За пиенето на вода -  +1 за смяна на чашите. Ако не му харесва чашата не иска да пие, но ако му е интересна постоянно я търси. Ако е бутилка му я оставям на земята и той си ходи и си пие вода сам.

Рядко пиша, защото докато прочета кой какво и трябва да оставям телефона или започна да пиша и айдее - някой се е събудил 😀 Преди, когато имаше дремки навън, използвах това време, но сега си спи само вкъщи, а аз използвам това време да се изкъпя, да сготвя и тези скучните неща.

Той вече постоянно е изправен, ходи, държейки се за мебелите, обикаля, постоянно е гладен и капризен за ядене (та и на него да му мисля разнообразни менюта) и така. Изби му един зъб без да разбера. Това или е добре (леко ги изкарва) или е зле (постоянно е мрънкащ и не се е разбрало, че вади зъби 😅).

# 325
Аз също скоро не съм писала. Преди повече спяха, бяха по седящи 😆 А сега няма време.
Вчера младежа обикаля в хола и коридора сам. Аз естествено бях зад гърба му, но той си взел играчка и си мисли че се държи за нея ☺️ Беше му много забавно.
Иначе вода пие от шише с биберон и обикновена чаша. Забелязах че ако е топла водата и я предпочита повече.
Относно рождения ден за фотосесия не бях се сетила, но то в нашия град незнам дали има. Ще се разтърся, че ми хареса идеята. А за отбелязването се чудя още дали да идват бабите и дядовците, че то свекървата сърдита пак 🤔 Оф като знам че и аз ще бъда двойна свекърва, но поне ще се постарая да не съм гадна.
Тоя дребосък може ли постоянно да ми търси ци...те 🥰 Цяла нощ иска да суче. Заспива за кратко и почва да църцори и да търси. Сутрин немогат поне половин час по рано стана че да се оправя. Иначе спи до към 8 ч. После заспива към 11 и спи до 12/12.30. Обядва към 13 ч, към 15 ч заспива и понякога ако не го събудят може да спи до 17 ч. СЗ е към 17/17.30 а вечерята към 20 ч. Къпем и ляга към 21.30. Като цяло те има му е добър но това будене нощно време да суче
Болните да оздравяват бързо и леко да минава 🙂

# 326
И моите се изредиха едно след друго да се разболяват. И малката не пропусна, но само една вечер с температура, сега хрема. Дано да е това и да минава.

Да оздравяват всички бързо !

# 327
+1 за непиещ вода, във всякакви форми. Давам мноого разреден сок или 1 лъжица мляко на над 100мл, с надеждата да намалявам добавката и някога да пропие.

+1 и за ковида, измъчи се много 2 дни, но сега остана кашлица, която се засилва. С какво лекувахте? Наскоро го преслушаха и казаха, че се дави от задна хрема, но се превръща в суха дразнеща кашлица. Аз се чувствам ужасно и нямам сили за детето, то като сложиш ковид на инсомния е някакво тотално смачкване. Какво пихте за подсилване на организма и пускахте ли изследвания?

Нека всички болни бързо да се възстановят напълно! 🍀🍀

# 328
  • до най-прекрасния мъж
Бързо оздравяване на всички болни, Ковидът наистина е много неприятен. Направо те бута и не можеш да станеш, какво остава за дете да се грижиш. Да отминава бързо. За съжаление тепърва навлизаме в сезона на вирусите.
И при нас водата е зор, както пиеше по 300 мл на ден, сега не пие и 30. Купих нов биберон, че старият се скъса, купих шише със сламка, пробвам в чашка. Не и не. Всичко дъвче и изобщо не иска да пие.

# 329
blue, извинявай, не съм разбрала. Моята вчера имаше само една дрямка от час и половина при интервали на будуване съответно от 5 и 4 часа. Уж играе, катери се, на разходка ходи, свят вижда и пак... ама насила хубост не става. Grinning

Някой да е записал на кухня? Мислех да пробвам за седмица, ама като разгледах менютата на няколко - няма жълтък, някакви странни комбинации (например елда със зеленчуци?), някои слагат йодирана сол и т.н. Освен това, за свинско не е ли рано? Anguished

Бързо оздравяване на всички, и това ще мине!

Общи условия

Активация на акаунт