Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 23 009
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Смених млякото. Той него не изпива цялото. На обяд си яде кухнята и си я изяжда (основното). Някакъв обрив се появи и го водих при педи. Тя каза алергия от Панадола. И съответно сиропче.

# 346
Оффф. Когато чуя алергия и косата ми се изправя.
Габи, уточни ли дали е към панадола или парацетамола? Дано поне е само първото, за да може да ползваш друг продукт.
Титанка, каква реакция? Питам, защото се наканвам тези дни да дам и аз кисело мляко. Днес щях да ходя да купувам.

# 347
  • до най-прекрасния мъж
Ние се връщаме от консултация. Взех си бележка и утре или от понеделник натам ще ходя да я запиша на кухня. Пораснала е доста, вече е 10.200 и 76 см. От около годинка ще започнем с вечерята и ще изместя храненията с едно напред, като отпадне сутрешното мляко и ще стартираме сутрин със закуска. Препоръча ми да задържа максимум дълго вечерното мляко преди сън. Ако се налага, да давам малко вечеря, за да го пие.
Габи, къде се появи обрива? Питам те, понеже Мими след Ковида имаше по ръцете само. Така и не разбрахме дали е нахапана от нещо или е направила реакция. Давала съм и друг път Панадол, никога не ми е реагирала.
Титанка, сигурна ли си, че е от киселото мляко? Питам те, защото знам, че кърмиш. А на моя близка детето прави реакция от кисело мляко, когато тя изяде 1 кофичка. Ако хапне малко, на детето не се отразява чрез кърмата. Ако хапне повече, малката става на червени петна. Също и ако се докосне до млечен продукт, става на петна. Прави реакция и чрез кожата, не само чрез кърмата.

# 348
Педито каза че е от Панадола, а обрива се появи отпред по тялото и гърдите, отзад по целия гръб. Ръце и крака нямаше. Имаше и по лицето. Днес гледам, че е взел да избледнява. Моля се да изчезне и да започне пак да се храни както преди вируса. А като кг сме 9.620, поне във вторник вечерта като го къпах беше толкова.

# 349
gabby, бързо оздравяване! А обривът може и да не е алергия от Панадола, а от температурата - понякога бебетата и малките деца се обриват при висока Т.. не помня защо беше, но с баткото ми се беше случило веднъж и педиатърката каза, че е заради температурата (беше няколко дни с 39°). И да не се храни добре няколко дни нищо няма да му стане, не му давай насила - колкото иска толкова, давай вода и мляко повече.

За кухнята и аз съм "ЗА" държавната. С баткото пробвахме няколко частни (уж хубави) - пълен ужас.. държавната беше най-хубава.

# 350
Подкрепям да не се дава храна когато не искат. Когато ходихме в пирогов за чудовището ми казаха, че я прехранваме и започва не иска да яде. Казаха да започнем да ѝ даваме по 50мл един ден и после да започнем да вдигаме и ще разберем от колко има нужда. Видяха, че не реагирах добре, те тогава бяха малки, и казаха, че нищо няма да ѝ стане и че това даване на ненужна храна я мъчи повече отколкото ако един ден ѝ давам по 50мл (ние тогава им давахме по около 120мл). И голям човек не иска да яде когато е болен, така че е нормално.

# 351
За да обрива - може да е реакция от някои вируси.  Едното ли дете точно изкара такъв, аз се бях притеснила да не е алергия.

# 352
Той беше с 38.5 Т ама обрива се появи 2 дни след температурата, когато вече нямаше такава. Гледам, че започва да изчезва вече, а относно яденето не го насилвам. Колкото иска и това е...

# 353
Точно. Първо температура, два-три дни след това обрив. Така беше и при нас. Педиатъра каза , че е голяма вероятността да е от вируса.  Ако се повтаря и продължи, тогава да търсим причина за алергия по метода на изключване.

# 354
И при синът ми беше така - обривът се появи няколко дни след температурата и си изчезна сам след още два-три дни.

# 355
Чета и аз когато мога, но рядко имам време да се включвам, предимно заради здравословни причини. След 3 дни на градина през септември, каката се прибра с вирус, премина в отит, пневмония, лежане в болница и така вече месец и половина. Малкият също се зарази, той беше 4 дни с 39 градуса температура, която не се повлияваше от нищо и той беше на антибиотик, след което се обрина целия. Помислих, че е алергична реакция от него и го спрях, заведох го на педиатърката и се оказа, че е Розеола и точно такава била симптоматиката. 3-5 дни висока температура и след трайно сваляне (повече от 24 ч) се появява обрива, който за 2-3 дни се изчиства от самосебе си.

Аз будувам отново. Няма сън нито денем, нито нощем. Ако не е едното дете, ще е другото. Много рядко му се събират по-малко от 12 часа будуване, чак ми е чудно как за вашите деца ви се струват много. 😂. Нощният сън е около 9,5-10 ч, а дневният не повече от 2-2:20 сумарно, разпределен в две дремки. Е сега пак вече будува от час. Междувременно каката се оплаква, че я боли гърло (след седмица на градина) 😑

На кухнята не съм записала още и може би ще е след годинката, той все още ми изяжда около 100 г твърда храна на ядене, а има дни и в които напълно я отказва. Вече не мога да разбера каква е причината, защото си има цели 8 зъба и не мисля, че те го мъчат.

# 356
pgeobear Бързо да се възстановят децата. Ама малкия поне по-малък ще я изкара. Че питай ме мен как се кара Варицела на 16 години Joy

# 357
  • до най-прекрасния мъж
Миличките, да оздравяват бързо. 
Габи, розеолата е бебешка шарка, големите не се разболяват от нея. Варицелата е съвсем различна. Аз я карах на 6 г, пак си беше гадно. Аз се замислям за ваксина за варицела, но чакам за минат задължителните на 12 и 13 м. Четох, че морбилите била тежка и гадна ваксина и често давала реакция с обрив около 10 дни след ваксинация.

# 358
Blue моя позната сложи, детето е по-голямо де, но все пак. Аз също по-натам ще я мисля, защото на нас ни предстои цяла зима Синагис

# 359
Pgeober, дано вече всичко е минало, голям кошмар. Много е лошо детето да е болно, но когато са и двете е ужасно.
За ваксината за варицела съм "за", особено след боледуването на голямото дете. Беше десет дни с почти 40 градуса. Но пък мм е твърдо против. Ще видим какво ще правим. Не съм питала за мнение педиатъра.
Моята госпожица не иска да яде пюрета. Яде зеленчуци и плодове настъргани, хапва хляб, но дам ли пюре подава езика все едно ще повръща. Малка ми се струва още за нарязано на ситно. Освен да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт