Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 23 009
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • до най-прекрасния мъж
Оф, Денц, и при нас е страшно. Вчера направи 12 часа(!) будуване за целия ден. Заспа в 21.40 и стана в 6.10. Видимо й се спеше, но и й се играеше. С 300 зора я приспах отново към 6.50 и спа до 7.35. Казват, че в 10ти месец скокът в растежа и регресията са най-трудни. Вярно е така. Чак да я мъча 1 час за нощен сън да заспи като снощи не е било. Твоята какви интервали държи, когато спи на 2 дремки? Да не е фалшивото преминаване към 1 дрямка, което е по това време?
Елда със зеленчуци не е необичайно ядене. Готвила съм, не е лошо, но елдата не е моето. За свинско не е рано, аз вече давам. За сол е рано,  обаче. Въпреки че се случва да яде неща със сол, но гледам да не е често и да е по съвсем малко, например хапка хляб с трохички сирене, докато вечеряме.
На кухня ще запиша от 15.11. Тя спи точно по времето, когато раздават държавната кухня. Ще изчакам смяната на часа да видя как ще е. Ако започне да става рано и да успяваме да я хванем след 1ва дрямка, ще я запиша. При нас е 1 лв на ден, то е без пари, а е разнообразна храна всеки ден. Нещо, което в домашни условия не мога да постигна. Напоследък ми е все по-трудно. В кухнята не я пускам, плочки са и вече веднъж падна, та ми изкара акъла. На столчето вързана вече не иска да седи, крещи, реве. Сама да спи за повече от 20 мин не мога да я оставя, буди се и ме търси. Ако не ме види при нея, се разбужда и до там.

# 331
Моят син е на кухня от един месец вече, но той е почти на 11 м. Няма сол в храната, нито захар. Да, няма и жълтък, но аз му слагам когато преценя в някое постно ядене или нещо, което аз си му правя. За свинско не е рано. Аз и ядки под форма на тахан , и мед ще дам скоро вероятно. Единствено прясно мляко не мисля изобщо да давам и цитруси ще оставя за малко по-натам, но по друга причина, не страх от алегрия

# 332
Хехе, 12 часа бие всички рекорди. Head Band Отдавна не следя регресии и скокове, то ние все едно сме постоянно в такъв. Няма никаква закономерност при нас - може да си будува 2 часа, може и 5, всеки ден е различен от предходния. Но вече доста време си става в 8:30 - 9:00, тук там някое нощно събуждане.
Сега спи над час и има два сценария до края на деня: или ще е късна дрямка около 18-19 часа и после ще лудуваме до полунощ, или направо ще заспи за нощен в 20-21.

Аз елдата, понеже я давам като каша или брашно, винаги я предлагам с плодове, но може би в кухнята на зърна я дават като се замисля.

Голямо облекчение ми е оградата за игра и килима - там си стои, играе си, учи се да ходи и не се притеснявам, че ще се удари някъде или ще се изцапа на пода (визирам космите, които ръся всеки ден). Не беше евтина, но много полезна покупка. На стола за хранене също не седи, пък и пуска всички играчки на земята.

# 333
Денц каква дрямка в 18 -19ч,отдавна не правя такива,после всичко е тегаво.Вече след 17ч не приспивам после става късно и ляга към 22 30 ,а аз съм изтощена тогава.По добре е според мен ранно лягане,моята веднъж заспа в 19 30ч за нощен сън и спа 12ч.
Ние днес май ще сме с 1 дрямка ,събуди се в 8ч и заспа в 12ч,в момента още спи с по голям интервал преди нощния сън ще е.
Скорошно оздравяване на всички!

# 334
И при нас е като при Dentz. Става около 9 сутрин. След това 2 дрямки, втората е различно, ето сега в 18.30 заспива. Ще стане към 20ч. да вечеря с нас, после към 10.30 ляга. Ако пропусне тази дрямка и сложа да спи рано ще се събуди в 3 и ще иска да играе. Предпочитам да легне късно, но да няма нощно будуване.

На кухня няма да записвам, но не виждам нищо странно в елда и зеленчуци, и аз я готвя, покрай захранването разнообразявам и нашето меню. Свинско съм давала като ядем и ние. Вече в общи линии каквото има сготвено давам и не мисля много. Все е по-добре от каквото и да е готово.

# 335
И аз взимах кухня, частна. Изобщо не ми хареса. Мислех, че е по-разнообразно, а то всички е лук, моркови, домати и паприка и задължителното брашно, сменят само месата и ако няма месо - макарони. На него също му омръзна, а и честно казано силно се съмнявам как готвят. Пише, че слагат сол и захар спрямо възрастта, но според мен е повече, отколкото трябва. Също мазнината винаги е или олио или масло. Месото понякога е 40%, друг път 20%.
Абе, не ме кефят.

Dee, за кашлицата пи само един сироп, който всъщност е мащерка, т.е. не е лекарство. Предписа ни го личната, а сиропа се казва Биокс Тими и свърши чудесна работа. Другото, което пи са ампули вит Ц, имаше и още едно, но не му помня името.

# 336
Явно нищо не се е променило в детските кухни за толкова време.
Жожи, вземи държавната, най-добре е тя. Или поне беше едно време. Тогава пробвах всички частни и две държавни и я записах накрая на държавната. Удобство е, когато например не спят или са кисели, да имаш нещо под ръка, да не готвиш.Този път хич няма да пробвам частните.
Добре е да споделяме при разболяване на кой какво са дали като лекарства, да си имаме резервен списък. Аз лично си поддържам завидна домашна аптечка, защото тези, които сте с първо бебе, ще видите, че децата имат дарбата да се разболяват или да си направят нещо винаги петък вечер.

# 337
Хора, помощ... Ние сме със стомашен вирус откакто е болен си намали храната и днес даже не си изяде попарата на закуска. А когато е на АМ не го допива цялото както преди. Не дава признаци на глад, а ме притеснява така.

# 338
Нормално е. Като му мине вируса ще се оправи. Давай си мляко често и други напитки (мисля, че има едни електролитни, ако не си ги чувала попитай педиатъра ви) за да не се обезводни, но това предполагам и лекар ти го е казал

# 339
Габи, спокойно и ние сме така. Както Alison написа, като оздравее ще си хапва.
Моят син  го кара само на мляко и понякога има 4-5 часа без вода и без мляко (всъщност само веднъж). На него му предписаха въпросните електролити. За съжаление не иска да ги пие и му ги давам със спринцовка. Ако се притесняваш наистина се консултирай с педиатъра му.  А за Друга храна, освен мялкото, даже и не му предлагам.

# 340
Нашите като бяха болни, педиатъра каза да спрем твърдата храна и да даваме само мляко.

# 341
Днес за първи ден ни донесоха кухня. На обяд си изяде основното е с малко мрънкане, ама го изяде. За първи път така ми пропуска ядене и се притеснявам. Дано скоро му мине...

# 342
  • до най-прекрасния мъж
Чела съм тук във форума, че има и специално лечебно мляко при болни коремчета, но не помня на коя марка беше. Можете да го потърсите, казват, че възстановява електронния баланс. Не сме го ползвали, но отзивите са добри.

# 343
Хора, помощ... Ние сме със стомашен вирус откакто е болен си намали храната и днес даже не си изяде попарата на закуска. А когато е на АМ не го допива цялото както преди. Не дава признаци на глад, а ме притеснява така.
При болест е най- добре основно да е на мляко, а друго колкото изяде.

Митко мисля, че направи алергия от кисело мляко.

# 344
Чела съм тук във форума, че има и специално лечебно мляко при болни коремчета, но не помня на коя марка беше. Можете да го потърсите, казват, че възстановява електронния баланс. Не сме го ползвали, но отзивите са добри.
На нашият давах такава Хумана, но не я пи.
И аз давам само мляко, когато е болен.
Никой не ми го е казвал, но то другото си е мъчение за детето и няма смисъл просто.
Габи, направи си оризова вода, ако се появи и диария.
При повръщане ползвам свещички, докато премине острата фаза.
Нищо друго не ми върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт