ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 17

• 33 835
  • 564
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
Определено не ходете при Налбански! Горещо Ви съветвам, имам две познати, които имаха насрочена при него операция, а при търсене на второ мнение се оказа, че оснэвание за такава няма!!!
И аз съм ходила при него, 4та степен на ендометриоза имам, отстранени тръби,  един яйчник, резекзия на 10 см от дебелото черво, обясняваше ми как трябва да забременявам, а аз нямам тръби!
Препоръчвам доц. Магунска! Била съм на Зафрила 8 месеца, моята ендо е много агресивна, може при Вас да има по-добър ефект.
Успех! 
Здравейте, това е първият ми пост изобщо Simple Smile)
Накратко историята ми - през пролетта ми отстраниха ендо киста и преминах 6 месечна терапия със Золадекс. При последното посещение при доктор ми откриха 3 малки огнища на ендометриоза и ме съветват за лечение със Зафрила, ако не планирам забременяване скоро. Имам предстоящ час за второ мнение при др Ангел Налбански. Може ли да ми препоръчате специалисти, на които имате доверие, или мнение за Налбански?

# 496
Здравейте,
и аз НЕ препоръчвам Налбански! Ходих при него за друго, тогава не знаех за ендометриозата ми, а съм била с 4 см ендо киста на десния яйчник той даже не я видя. Апаратурата му не беше на ниво и не ми се стори компетентен.
Впоследствие се оперирах във Вита при д-р Дойчиновски, който е прекрасен лекар! Там има и други добри като д-р Попов и д-р Попова. Също и д-р Калчев е добър вариант.

# 497
Здравейте , момичета.
За ендометриоза и аденомиоза, кои лекари препоръчвате във Варна? 🫶🏻

# 498
Здравейте, момичета! Случвало ли се е на някоя от вас да има цикъл след втората инжекция Резелиго? Втората ми е поставена на 11.11., преди седмица и от вчера усещам нещо като цикъл, със спазми в яйчниците. А уж трябваше да ми спре цикълът... Да уточня, че на 4.11. ми правиха хистероскопия, заради атипична ендометриална хиперплазия. Седмица по-късно поставиха втората инжекция Резелиго и спирала Мирена, като кръвотечението не е спирало от операцията насам. Но сега усещането е подобдо на цикъл. И не знам, дали е още от хистерото, от Мирената, дали е нормално? Няма как да се свържа с лекаря си.

# 499
Здравейте, момичета! Случвало ли се е на някоя от вас да има цикъл след втората инжекция Резелиго? Втората ми е поставена на 11.11., преди седмица и от вчера усещам нещо като цикъл, със спазми в яйчниците. А уж трябваше да ми спре цикълът... Да уточня, че на 4.11. ми правиха хистероскопия, заради атипична ендометриална хиперплазия. Седмица по-късно поставиха втората инжекция Резелиго и спирала Мирена, като кръвотечението не е спирало от операцията насам. Но сега усещането е подобдо на цикъл. И не знам, дали е още от хистерото, от Мирената, дали е нормално? Няма как да се свържа с лекаря си.

Аз имах цикъл една седмица след втората инжекция Резелиго. Докторът ми каза, че се случва понякога и след това няма да имам повече менструация докато съм на инжекциите. И така и се получи при мен - вече ми е поставена 6тата и последна инжекция и не съм имала менструация.

Иначе аз съм с друг тип операция и не мога да кажа за болките.

# 500
Благодаря за отговора! Надявам се и при мен да е нещо нормално!

[/quote]

Аз имах цикъл една седмица след втората инжекция Резелиго. Докторът ми каза, че се случва понякога и след това няма да имам повече менструация докато съм на инжекциите. И така и се получи при мен - вече ми е поставена 6тата и последна инжекция и не съм имала менструация.

Иначе аз съм с друг тип операция и не мога да кажа за болките.
[/quote]

# 501
От личен опит при Налбански - Не!

# 502
  • Варна
Здравейте!
Имам въпрос към Вас,имам доста подобни оплаквания каквито са присъщи за ендометриозата .
Изключително силна менструална болка,стига се много често до припадък,не минава болката без болкоуспокояваща инжекция,имам много силна болка по време на полов контакт, проблеми с кистички от година, година и нещо , които лекувахме 1 година с Ду**стон,но не изчезнаха напълно.
Ходила съм разбира се на гинеколог и то при най -добрите в нашият град ( Варна) .
Засега никой не е казал възможно е да имаш това , всички го отхвърлят ,но аз наистина всеки месец се влошавам все повече и все повече и не смятам че това се дължи на това че съм жена  и  всички дами преминават през такива периоди, както са ми казвали неведнъж.
Четох че единственият сигурен начин за поставяне на диагноза е чрез операция,аз съм на 23 години и наистина се страхувам много силно да си направя операция, само заради мои си предположения,няма ли никакъв друг тест или нещо подобно,за да може поне някаква малка яснота да даде дали е нужна оперативна намеса.
Всеки съвет би ми бил полезен, много благодаря, бъдете здрави и силни
Извинявам се за дългото мнение.

# 503
Здравейте!
Имам въпрос към Вас,имам доста подобни оплаквания каквито са присъщи за ендометриозата .
Изключително силна менструална болка,стига се много често до припадък,не минава болката без болкоуспокояваща инжекция,имам много силна болка по време на полов контакт, проблеми с кистички от година, година и нещо , които лекувахме 1 година с Ду**стон,но не изчезнаха напълно.
Ходила съм разбира се на гинеколог и то при най -добрите в нашият град ( Варна) .
Засега никой не е казал възможно е да имаш това , всички го отхвърлят ,но аз наистина всеки месец се влошавам все повече и все повече и не смятам че това се дължи на това че съм жена  и  всички дами преминават през такива периоди, както са ми казвали неведнъж.
Четох че единственият сигурен начин за поставяне на диагноза е чрез операция,аз съм на 23 години и наистина се страхувам много силно да си направя операция, само заради мои си предположения,няма ли никакъв друг тест или нещо подобно,за да може поне някаква малка яснота да даде дали е нужна оперативна намеса.

При мен имаше киста на яйчника и въпреки това 6-7 години различни гинеколози ми казваха ту ендометриоза е, ту не е. Докато не отидох в Ендометриоза център в Щерев (София) и ми казаха категорично. Важно е специалистът да има опит с това какво да търси на ехограф.
Аз директно се съгласих на операция, но просто защото ми потвърдиха категорично, че е това.
Иначе четох на много места, че може да се диагностицира с ядрено-магнитен резонанс, но пак трябва опитно око да види резултатите.

# 504
Здравейте,
Аз също ви съветвам да направите ЯМР. Той се води златен стандарт в поставянето на диагноза. Наистина, за да се види на ехограф, трябва опитен гинеколог, който има доста случаи с ендометриоза и знае какво вижда.
Аз също Ви препоръчвам доц. Магунска в центъра по ендометриоза в Щерев. Тя определено вижда ендо.
Аз 10 години страдам от симптоми на ендометриоза, над 15 лекаря ми казват, че всичко ми е наред, това било да си жена, просто съм изтеглила късата клечка и т.н., и т.н. Вследствие на ендометриоза 4та степен останах без тръби, без един яйчник и без част от червата на 32 години! Не ви стряскам, но не отлагайте, не правете моята грешка!
Успех Ви желая!

Здравейте!

# 505
При кого бяхте във Варна? Запознат ли е с ендометриозата?
Колко е голяма кистата/кистите?

Не се настройвайте за операция. Аз бях на 23 когато ме оперираха, но си имах 5,5см киста освен всички други симптоми.
А и никой няма да ви направи такава просто, защото вие "искате".
Търсете още мнения от лекари запознати с диагнозата.

От Варна съм, мисля че съм била при достатъчно лекари запознати с диагнозата, ако мога нещо да помогна пишете.

# 506
  • Варна
Благодаря на всички за отговорите.
Следя се при Д.р. Илиян Иванов,от около две години някъде.
Преди това съм ходила при много  различни лекари, които бяха изключително незаинтересувани от оплакванията ми.
Мои познати са доста доволни от методите му на лечение,дори има оперирани от него и засега му се доверявам.
Не знам дали е запознат с ендометриоза,но казва че не вижда нищо плашещо, когато съм на преглед.
Засега ще се насоча към Ямр,пък в бъдеще ще посетя София при първа възможност.

# 507
Може ли мнение от тези,които са си правили лапароскопия.На мен в петък ми отстариха киста,заедно с яйчника.Сега е 6 ти ден след операцията.От време на време имам субфебрилна температура 37-37.2.Нормално ли е и колко време може да продължи

# 508
Може ли мнение от тези,които са си правили лапароскопия.На мен в петък ми отстариха киста,заедно с яйчника.Сега е 6 ти ден след операцията.От време на време имам субфебрилна температура 37-37.2.Нормално ли е и колко време може да продължи
Аз имах само 1вия ден, след като ме изписаха. Същата вечер започнах антибиотик, назначен от лекаря и температурата изчезна.

# 509
И азпот неделя пия Сефпотек,но си персистира

Общи условия

Активация на акаунт