💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 3 (11.09 - 18.09)

• 76 061
  • 1 726
  •   1
Отговори
# 870
Филип си е виновен, че толкова се набива на очи с моженето си. Трябваше да дава 60-70% в битките. Естествено, че Валери ще се крие в сенките, щях да пиша, че е нагаждач, но какво по-хубаво от това да не си мишена на жените, да се спотайваш и да се съгласяваш с всеки, мислещ се за стратег, докато си плетеш кошницата и искаш да хързулнеш най-голямата си конкуренция, но да излезеш чист от водата. Той за момента играе най-добре, само защото си мълчи.
Гого е един път. Ужасен глас има, но като представяне е уникален.

# 871
Едно непопулярно мнение. И Жени и Филип имат право да си правят коалиции и да не се харесват. Не виждам нищо по-нормално от това да искаш да изгониш силен конкурент (какъвто е Филип) или човекът, който те е набелязал (в случая Жени). Интересно ми е да гледам сблъсъка между тях и не смятам, че някой от двамата реагира чак недостойно.
Друг е въпросът, че и двамата допускат грешки (перфектни хора няма просто). Филип е изключително силен в игрите, но му липсва тактът в опитите да си сформира мъжка коалиция. Беше ми чак смешно като събра мъжката задруга и се пробва да ги обедини срещу злите жени, които са ги погнали. В това отношение Жени се справи по-добре. Първо си изгради връзка с различните членове на коалицията и после ги обедини. По-елегантно го направи. Тук естествено всеки е свободен да каже, че Жени е хлъзгава змия, другите са тъпи и ѝ се връзват, а Филип е можещото скромно момче, набелязано от злата лелка.
За мен и двамата опитват едно и също нещо, но просто на нея ѝ се отдаде, а на Филип за момента не (ще видим нататък, тези неща се променят). Жени пък на моменти доста рискува да си развали свършената до момента работа с командоренето и неуспешните опитите да блесне в игрите.
Струва ми се, че щеше да е доста скучно, ако "слабите" играчи си излизат сами едва ли не, осъзнавайки колко са недостойни в сравнение с Х участник. То в такъв случай давайте да прескочим директно на финал с Филип, Гого и Валери и да се приключва предаването, останалите като видят слабостите си да излизат директно.
Като цяло това със "слабите" играчи също ми е странно. Видя се в първите две битки тази седмица. Вики и Цецо бяха слаби звена, поради ръста си, който в друг вид изпитания беше особено полезен. Колко си силен зависи от играта. Хора, които са много силни само в един аспект, обикновено издишат другаде и не могат да бъдат наречени силни в предаването като цяло. В този смисъл най-силни в Сините ми изглеждат Мани (въпреки липсата на грубата сила) и Гого (въпреки че ми е интересно да видя как би се справил с логическа задача или пъзел). Просто ми изглежда, че имат по-комплексен набор от умения.
* Много бих искала да защитя Касим по отношение на сравняването с Неделчо. Касим не се е сравнил с него. Във визитката си преувеличи като се самоопредели за Бог на пъзелите, но те тия визитки са направени, за да ти привлекат вниманието, а не с цел участникът да даде реална представа за себе си. Дори когато водещите се опитаха да го накарат да каже, че е по-добър, му стана неудобно и просто си каза, че се надява да се докаже.

# 872
Едно непопулярно мнение. И Жени и Филип имат право да си правят коалиции и да не се харесват. Не виждам нищо по-нормално от това да искаш да изгониш силен конкурент (какъвто е Филип) или човекът, който те е набелязал (в случая Жени). Интересно ми е да гледам сблъсъка между тях и не смятам, че някой от двамата реагира чак недостойно.

Абсолютно подкрепям!
И двамата се опитват да изградят ядро от хора около тях и да надвият другия - нещо съвсем резонно в такъв тип игри и аз искрено не разбирам хейта към когото и да е било от тях.
Виждам, че има намеци, че Фифо не уважава жените и сравнения с Тошко и Юлиян, но аз поне до тук не виждам солидни доказателства за това (може да се променят нещата).
А Жени, макар да има своите трески и минуси, е силна както физически, така и стратегически и това заслужава уважение

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 11:13 от ibinev

# 873

Абсолютно подкрепям!
И двамата се опитват да изградят ядро от хора около тях и да надвият другия - нещо съвсем резонно в такъв тип игри и аз искрено не разбирам хейта към когото и да е било от тях.
Виждам, че има намеци, че Фифо не уважава жените и сравнения с Тошко и Юлиян, но аз поне до тук не виждам солидни доказателства за това (може да се променят нещата).
А Жени макар има своите трески е силна както физически, така и като стратегия и това заслужава уважение

Да не говорим, че при монтажите, от продукцията винаги могат да направят бялото черно, както и обратното. Всъщност, най-манипулирани сме ние, зрителите. Smile

# 874
Малко за Цецо и Вики.
Като двойка биха били супер, просто не знам дали има по- подходящ за тях взаимно. Обаче вчера почнаха да ми писват. Подкрепях Виктория дотук, защото не харесвам Илиян и коалициите му, подкрепях и Цветан, защото е добряк и се държи добре с другите. Но вчера Виктория, след като забави отбора на два пъти супер много, да крещи и да казва на друг играч всичко зависи от теб и то неведнъж, ми дойде в повече. Както и представянето на Цецо, който сякаш за никоя от игрите не е подходящ и бави племето. Ще видя в епизодите нататък, но тези герои почнаха да се изчерпват за мен.

# 875
Не мога да харесам Филип, има нещо подмолно вв погледа му. А на варелите беше супер бавен, явно не е чак толкова комплексен. Другият "комплексен" играч - Виктория, отново тотално се изложи. Елица също ми падна много в очите, както и Генчо, но не в игрите, а с поведението си преди това. Куков може да е куковица, но явно не е злобен. Наистина само Генчо обиди и не беше нужно всички да се нахвърлят срещу него. А Генчо не спря да подклажда огъня с разни дребнави заяждания. Мирослава е много на ниво до момента във всяко отношение. Все повече симпатизирам на Мани, пружинка е. Като цяло снощи жените, с изключение на Виктория, се представиха супер.

# 876
Аз съм пропуснала какво толкова е направил Куков, че всички да го намразят. Гледах момента, когато искаше да правят разбор да играта и Генчо му се изрепчи. Тогава стана някакъв супер безмислен скандал, в който Куков доста неприятни неща изговори, но пък беше доста долно провокиран от леля Гена. Та нещо друго лошо направил ли е в последствие?

# 877
Всъщност, аз и досега не ги харесвах, но сега още по-малко. Цецо сигурно не е лош човек, но в никакъв случай не можа да ми стане симпатичен. Прекалява и с това мляскане и прегръщане на Виктория. Като се харесват, да правят каквото си искат, но нужно ли е пред камерите? Все пак не са 15 годишни. Въобще, синьото племе ми е много нехармонично. Дори, когато идват на битки са ми толкова разнородни, че няма накъде. Като започнеш от височината и стигнеш до характера.
За разлика от тях жълтото племе като че ли е подбрано по красота. Като изключим донякъде Джаферката, и жените, и мъжете в племето са най-красивите в игрите. Мисля и че Джаферката е опитна в стратегиите и манипулациите. Според мен, жълтите ще стигнат най-далече като племе.
Червените уж са силни, но безмислено теглят в различни посоки, което ще им изиграе лоша шега.

# 878
Вчера защо всички от Непобедимите стояха и гледаха докато Куков бачкаше? Той си личи, че гледа да завърже разговор, колкото да се скара с някой, ама и те не му отстъпват. Елица честно казано не виждам с какво толкова блести засега. А Генчо беше много смешен като му обясняваше на Куко, че не можело така да говори с олимпийската ни гордост. Хахах, хайде, бе. Може, и още как. Като е отишла там боркинята да се меша с простолюдието, ще й се наложи да чуе някои неприятни неща за себе си.
Цецо на мен не ми е чак симпатичен. Нелеп ми е направо и предлагам да го пращат да си ходи, че да не се мъчи. Няма да се учудя, ако още отвън е имал несподелени адмирации към Виктория и сега да се възползва, че са в по-затворен кръг. Но тя се държи отблъскващо и неприятно, та ми е даже малко жал за него. Видя се Вики колко е силна и комплексна, мдаа. Фейгин направо й направо показнО вчера.
Кефя се много на Гого и аз, но маниерът му на говорене е комичен просто Laughing
Относно Касим - да, на всеки може да се случи, но при него зачестяват издънките. Още повече, че той с нищичко друго не може да се похвали като умения, за разлика от Неделчо, който компенсираше с плуване. Поне не изглежда конфликтно момчето, но ако продължава така, ще му приготвят билета за вкъщи.

# 879
Относно хейта по Касим.
Сред Вас със сигурност има математици, със сигурност добри. Е, я кажете, винаги ли отведнъж решавате всички задачи? За някои не Ви ли трябва време да помислите, особено геометричните такива с доказване например.
Горе-долу е същото. Защо отписвате момчето, напрежението там какво е? Пък и не е като да се е провалил днес и да не е могъл да го реши, реши го втори просто, Джаферович браво на нея тоя път. Много лесно е да отпишеш човек и качествата му  на базата на 2 опита. На другите компоненти Касим не издънва сините засега, издънват ги , колкото и да ми е неприятно първоначално симпатичните ми Цветан и Виктория. Той дава всичко от себе си и физиката си да остане възможно най- дълго и смятам, че се справя добре.

Няма хейт, просто наблюдаваме силно разминаване между представянето му преди шоуто (гледала си му клипчето, предполагам, в което се описва като цар на пъзелите) и реалността.
Освен това, понеже спомена математиката и задачите, а аз имам опит там мога да кажа, че принципно си права - не може да се очаква да се реши от раз трудна задача, обаче добрите състезатели по математика познават по-леките типови задачи и ги решават на скорост без да мислят, а реално се потят само над трудните задачи.
А този специално пъзел е от типов по-типов, май всеки си е играл с него като дете, не може човек с претенции да не познава базовите пъзели. Иначе не бих упрекнала никого от останалите, че не се справя. И за висящата риба не коментирах, но този пъзел аз самата съм редила в основното училище.

П.П. Аз само знам, че има ненаредима комбинация, но не мога да позная дали е така или не. Но човек с толкова надути претенции би трябвало да е изчел теорията за един базов пъзел.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 09:38 от Черна станция

# 880
Не мога да харесам Филип, има нещо подмолно вв погледа му. А на варелите беше супер бавен, явно не е чак толкова комплексен. Другият "комплексен" играч - Виктория, отново тотално се изложи. Елица също ми падна много в очите, както и Генчо, но не в игрите, а с поведението си преди това. Куков може да е куковица, но явно не е злобен. Наистина само Генчо обиди и не беше нужно всички да се нахвърлят срещу него. А Генчо не спря да подклажда огъня с разни дребнави заяждания. Мирослава е много на ниво до момента във всяко отношение. Все повече симпатизирам на Мани, пружинка е. Като цяло снощи жените, с изключение на Виктория, се представиха супер.

Извинете , че цитирам поста, съгласна съм и описаното е факт. Но според мен Филип забави играта защото му липсва доверие в отбора. Може би на подсъзнателно ниво - а тази игра е базирана на пълно доверие. Той си е сингъл играч и това е огромен минус . Може би ще реши загадката - кое е по-успешно : да си много добре физически подготвен или много социален
Куков също доста арогантно поиска кофата с вода - едва ли не вижте ме какъв съм герой , набрах 5 листа и нахраних животните , всички други сте мързели. Точно популистки действия, които много ме дразнят. Не симпатизирам нито на една от страните там и се надявам обективно да ги преценявам. Просто сбор от негативни личности там , които се изяждат по между си, никого не съжалявам , за никой не ми е мъчно- така, че ми е все едно кой ще победи . Чудесни са за сеир, без да се напрягам, че някой свестен човек е мачкан

# 881
Цецо и Виктория са ми много сладки. Да се вземат и да си народят големи, непохватни дечица! Grinning
Колкото и да съм пристрастна към сините, като заложени от продукцията аутсайдери, не мога да не призная, че повечето не стават.
Гого абсолютен връх(много искам да го видя на финала) . Мани отлична.
Фейгин и Илиян средна хубост (за някои игри стават, за други не).
Велислава неочаквано добре се справя, но все пак към средно ниво.
Цецо, Вики и Касим - разочарование.

# 882
Симпатизирах на Елица, сигурно заради спортното й минало. Но снощи ме разочарова. Виктория ме разочарова още със злобата си след номинацията. Цецо като цяло е доста слаб в игрите. Кефи ме как се справят Велислава и Мирослава - домакините без спортно минало. Валери засега ми харесва, дори и с това, че не тръгна за мъжка коалиция. Гого също е добър, но май преиграва. Ако не мяташе толкова ръце, нямаше сам да си бута плочките на капитанската и можеше да спечели. Георги е много добър плувец, но засега не блести с друго. Още нямам фаворит, нито симпатизирам на някое племе. В началото бях за червените, но вече клоня по-скоро към сините. Жълтите не мога да харесам заради Евгения и Филип. Надявам се, ако Алекса влезе, да не е при червените.

# 883
  • София
Куков ми е много смешен винаги Satisfied

И на мен Simple Smile дано не го прогони наш Генча, ще се загуби хубавия комедиен елемент.

# 884
  • Другата България
Ла Викинга, честно казано изобщо не ме интересува дали ще спреш да пишеш в темата или не.
Досега не си спомням да съм се обръщала лично към теб, чета по диагонал, често без никове, а ти се разпознаваш непрекъснато и държиш да ми го кажеш лично, по неясни за мен причини.
Ами недей. Не харесвам Евгения, и не съм единствена. Ще продължа да си пиша мнението когато преценя и както преценя, а теб ще опитам да игнорирам щом се налага.
Не харесвам прекаленото арогантно навлизане в личното ми пространство.

Общи условия

Активация на акаунт