В началото на ОСМИ клас, очакваме да влезем в час - 2

• 37 792
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Добро утро  и усмихнат ден! Нищо, че е мрачно времето. Профилактично сега му давам половин лъжичка мед с 6-7 капки прополис. И младежът миналата седмица беше понастинал, но според мен е от студентите сутрини.
Имаме малко на брой часове и за сега е спокойно, защото немският му е познат. Е има да учи и пише думи, но вече не в такива количества като първите часове.
Много е разсеян относно раницата,  а май и други неща ....домашни. Надявах се това да се промени сега в гимназията,  но уви пак сме старата песен в нов вариант. Вчера имаше ФВС и днес щеше да си носи пак екипа по физическо, просто защото не си проверява раницата. По НЕ щеше да забрави някакво помагало, а бе ужас.
Раницата отново тежи страшно много, а нямаме разказвателни. Днес ще правят входно по БЕЛ.

Нинче, успех! Всичко да е наред и това да е за последно!:hugs:

# 391
Zaichenceto_bialo,не са там,родителите писаха във вайбър групата,но понеже ги тестват у дома,а не в лаборатория,класът не подлежи на карантина,отсъстват за 2-3 дни и се връщат.Вчера са били 10 деца от 22.
Раницата на осмокласното диване е лека,часовете са на блокове и така е много удобно.Вече валят и първи домашни,надявам се и моят да изгони разсеяното си поведение,ама....вчера бил без тетрадка голям формат и снощи преписва,че при две напомняния ще има официална забележка.Започва се...

# 392
Много е разсеян относно раницата,  а май и други неща ....домашни. Надявах се това да се промени сега в гимназията,  но уви пак сме старата песен в нов вариант.
Мдааа, поне съм спокойна, че не го играем само ние това. Понеже младежът много дръпна на височина това лято и трябваше всичко да се купува. Щото дънки над глезените, ръкави над китките,... Е, купихме какво ли не обаче само точен размер анцуг не намерихме и ходеше по физическо с единствения, който все още ставаше. Да, ама пустата му разсейка и този загуби. Забравил го някъде Rolling Eyes и после никъде го нямало. JoyJoyJoy
Така се радвам, че поне главата му е закачена, иначе и нея ще я търсим някъде в училище или по квартала.

Ааа, и да допълня, че и ключовете си забрави днес. Абеее...

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 22:44 от Winder

# 393
  • Бургас
Момичета,наскоро коментирахте за издаването на банковите карти на децата.
Не бъркам,че банките бяха ДСК и Булбанк,нали?
Питането ми е,дали на техните сметки,ще могат да се превеждат пари от чужбина?
Следобед може да се наложи да ходим да му се издаде карта и ще питам,но ми е добре да знам още отсега,че не мога да чакам.
🤔☺️

# 394
Незнам дали е коментирано тук не си спомням.Вчера ходих да изкарам карта от ДСК на малкия ,но ми казаха ,че без негова лична карта неможело.Това в сайта никъде не го видях .Носех оригиналния му акт за раждане ,но не имал 14г. навършени.
За питанкката на karzz  на мен ми казаха ,че може .Питай ги пак за всеки случай.

# 395
Банката може да е всяка една, стига да няма някакво изискване от училището. Аз не съм избирала ДСК. Никой от семейството няма отношения с тях, но от училище казаха ДСК. Ми хубаво ДСК, ДСК.
Иначе всяка банка си има своите условия и като дневни лимити. Единствено, от това което сме коментирали преди две години с големия, май навсякъде тийн картите са без месечни такси. Имаше доста разлики при лимитите за теглене.
Сега видях горния пост. Преди две години точно в ДСК вадих на големия карта без лична карта, нямаше 14 още. Няма проблем, но сметката беше някаква специална, на мое име, но без аз да имам право да тегля от нея. То пък какво ли да теглиш на каса от една карта с дребни пари в нея, ама това са подробности. След това, когато стана на 14, ходихме пак, за да се прехвърли вече сметката на неговото име. Двойно разкарване беше, но нямаше друг начин.

# 396
Банкова карта на дете може да се издаде, само ако то притежава лична карта и в банката трябва задължително и детето да присъства.
Но аз се замислям дали да не му направя един профил в револют (може и без пластика, само приложение), но не съм проучвала дали има ограничение на възрастта там.

# 397
  • София
Вчера и нас ни зарадваха, че младежът ще взима стипендия. Трябва да се поинтересувам дали училището има изискване за конкретна банка. След 20-тина дни става на 14 и ще изчакаме заветната дата, за да направим всички тези нови карти накуп.

# 398
Вчера и нас ни зарадваха, че младежът ще взима стипендия. Трябва да се поинтересувам дали училището има изискване за конкретна банка. След 20-тина дни става на 14 и ще изчакаме заветната дата, за да направим всички тези нови карти накуп.
Внимавай да не изтървеш подаването на заявление за стипендия.При нас е до 10-ти. А до колкото разбрах от служителката ,ако нямаше навършени 14 ,може и само с акт за раждане и моя лична карта.Не беше от най-любезните само да вметна.

# 399
  • София

Няма изискване за конкретна банка. Най-важното сега е да подадете заявлението за стипендия, но и да извадите IBAN  ( за него срокът май вече е до 2 седмици, но нека да пита детето). Ние свършихме вече тази работа.

# 400
Аз имам на ДСК, на диването и извадихме дебитна преди година две, на картата пише нейните имена, но се води към моята сметка. Мисля, че може да се пращат пари от чужбина. Все пак, за деца които скоро ще направят 14, не е ли по - добре да се изчака, като вземете ЛК тогава да направите.
Вчера ходихме за ЛК да и издадат. Гледам на листа пише ОП, питах дали не може ЕП, казаха ми - не. Та ся ще проверя др. седмица, може пък да е готова, въпреки, че ми казаха след 20 - 25 дена да проверя. Като си получи ЛК, ще ходим до банката, да сменят и статута на дебитната карта.
Днес първи час беше входното по Музика, били 10 въпроса. Уж снощи трябваше да преговори, в тетрадката писала нещо, което уж щяла да им даде. Погледна го, прочете си точките, каза готово, и до там, легна да спи. Преди около близо час, школото светна, реших, че може по Мат. да са проверени, да ама не. Оказа се оценката по Музика. По телефона ми каза най - много да получи 5, била объркала някои дъпроси и отговори, обаче школото показа 6. Иначе по Мат. им казала, че имала време от 7 или 10 дена беше, в които да ги провери. Сега седим и чакаме, дано не реши и тя да чака срока, доста дълъг ми се вижда. Сега останаха утрешния и в другиден да минат входните, после резултатите и от тях. От там нататък, вече ша дишам по - спокойно. С тоз материал от цяла година, и преключване на училището преди 2 - 3 месеца, се забравя, и входни да правят, си е ужас. Дано децата се представят подобаващо. Ако ли пък не, през годината ще ги оправят оценките. А дори и да не ги оправят, няма да е краят на света я.
За стипендиите, май няма да получава. Но пък и на останалите още нищо не са им казали. Моята разбрала, че в училището до тяхното, давали стипендия 60лв. за успех 4,00 или 4,50. Викам и, ти ако знаеше, сигурно щеше да исщаш там, и тя веднага - ми даааа. Ма къде ша ми оди тя при мъжкадаците, не че нещо, има паралелки и за момичета, ама там си е по - мъжко училище.

# 401
Бъркам мед, джинджифил и лимон. Но то е на принципа - ако не помага, поне не вреди и да си мисля, че правя нещо.
Помага, помага. Заради работата се срещам с много хора, нямам възможност за дистанционна работа и години наред всички възможни вируси минаваха през мен. Не съм се разболявала откакто правя този бъркоч.
 На децата давам Флавон.

Нагласихме допълнителните занимания по немски, пиано, пеене и журналистика, чакам само треньора по тенис да направи графика за зимния период.

С ремонтите ще ви следя, тази дейност е голяма мъка. Трябва да сменя сифона в банята, ВиК майстор намерих, но не мога да намеря плочкаджия.

# 402
  • около Варна
Ох, моята хубавица днес си забравила картата за автобуса и парите, а пътува междуградско. Приятелка и платила билета. После ми пише възмутена как се набутала с това училище, получила две четворки за добре дошла по ФВС и по ИТ. Ми викам, свиквай, не е като да не съм предупредила, че няма да валят шестици без мнооого учене. Изобщо не и е ден. Иначе преди да тръгне и трябват два часа поне да се нагласи пред огледалото, да смени поне десет тоалета, а са с униформи, не знам, ако и за нагоре трябваше да избира. За стипендия няма да се класира.

# 403
  • Пловдив
Явно денят днес е крив. Девойката забравила парите, върнала баща си, за да й даде. Добре, че е бил на следващия светофар и само е обърнал. Ключовете си беше забравила, но днес няма да ходи в баба си, а аз бях първа смяна ,та минах и я прибрах. Изобщо къде й е главата не знам. Почна да учи в три и в 4,15 следна готова. Чакам да я ошамарят с ниски оценки ,че да има смисъл да викам. Сега като говоря, никой не ме чува. Тя всичко си знаела.

# 404
  • Бургас
Такаа,подадохме документи за банкова карта в ДСК. Много чакахме,че имаше хора,а и много документация се подписва и става бавно.
Искаха ни и акт за раждане. Дадоха ни плик за онлайн банкирането,което трябва да се активира. Пластиката ще е готова в четвъртък.
И превод от чужбина може да се прави.

Сега го пришпорвам да сяда да учи,но се офлянква нещо. Уж,нямал нищо за утре,хмммм....сега ще му видя програмата и ще се сети,че има да учи.

Общи условия

Активация на акаунт