Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 246
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Първите етажи по-малко ги огрява слънцето, растителността задържа влагата и като цяло, колкото по-ниско си, толкова по-влажно е.
Ето реално колко слънце влиза в южен партерен етаж. За влага въобще не може да става дума.

# 301
Първите етажи по-малко ги огрява слънцето, растителността задържа влагата и като цяло, колкото по-ниско си, толкова по-влажно е.
Ето реално колко слънце влиза в южен партерен етаж. За влага въобще не може да става дума.

Жалко, че не можеш да си позволиш по-висок етаж, за да видиш какво значи да имаш слънце, светлина и простор. А и по-принцип то не грее от юг, така че примера е лош.

# 302
Така е. Единствено във влажни и тъмни мазета без прозорци съм живял и продължавам да живея. Нищо над кота нула не съм виждал. Нямам идея как е на по-висок етаж и слънце и зеленина никога не виждам 😀.

# 303
Гледам, че "милионерите" нещо се надцакват със снимки, да не остана и аз по-назад - вчера купих една къщичка с малко дворче, ето снимка:

Тия хората на заден план са прислугата...

# 304
  • София
Честито за покупката.
Бива, като за скромно, първо жилище.
Няма двор, непосредствено до шумен булевард - не е за бг. милионери къщурката.

# 305
  • Германия
Много интересно мислене… хората дават мило и драго за къща с двор, а тук се обяснява колко е хубаво да се живее в многоетажен блок с население на малко село… заради гледката, слънцето и простора

# 306
Къща с двор е нещо страхотно, особено ако е на хубаво място и с хубави гледки. Цената на това удоволствие обаче е доста висока. Понякога чак непосилно. Партер с двор е добър компромис, а и голям бонус за хора, които искат да живеят в по-централните части на града. Конкретно жилището в Лозенец е на топ място, на минути от спирка на метрото и на относително пешеходно разстояние до два парка, НДК, Витошка и т.н. За цена от около 280 000 евро човек може да живее в топ квартал със собствен двор и две собствени паркоместа. Апартаментът в Ман Ли пък предлага почти същото на цена от около 180 000 евро. Като това са цени с ДДС. Някои хора намират начини да се възползват от това и им излиза още по-евтино.

# 307
Гледам, че "милионерите" нещо се надцакват със снимки, да не остана и аз по-назад - вчера купих една къщичка с малко дворче, ето снимка:

Тия хората на заден план са прислугата...

Е окраде цяла България… няколко пъти… нормално е да си купиш такъв палат. Това ли е имението в Барселона? Grinning

# 308
Не знам какъв кеф е отгоре поне четири етажа да ти гледат в личното дворче през цялото време, да не говорим, че може и боклуци да се хвърлят, но дори да изключим неадекватно поведение от съседите, пак нямаш грам уединение. Много е далеч от къща с двор искам да кажа и при това положение аз бих предпочела среден етаж и стандартен балкон. Под стандартен не разбирайте кибритените кутийки, които са на мода напоследък обаче. И като цяло масовото НС за мен е пълна трагедия, поне имотите, които съм гледала. Малко, тясно, клаустрофобично, на кофти локация.
Аз живея в къща, но добре оценявам предимствата на партер с двор. Разбира се, когато гледа към зеленина и отпред не минават съседи. И в двете кооперации, в които взех имоти има такива апартаменти и сградите ще бъдат супер качествени. Голямото предимство на този тип имоти е, че за относително прилични пари човек получава усещането за живот в къща, а същевременно е в града. Ето разпределението и гледката в Лозенец:

Това е гледката в Ман Ли:

Сигурно над 80 процента от къщите около и в София имат по-малко зелени гледки и по-близки съседи.
Значи, само като гледам на чертежа как колата ще е паркирана до главата ми в спалнята и ме спечели за тоя партер. Фактът, че до другата спаля е гараж, е още по-голям бонус. Съседът сутрин припалва колата и дрънчи с вратите да изкара, или през деня точно като съм приспала детето той се прибира с мръсна газ и надул Продиджи. До другата детска стая - входа на блока - шум и тропане цял ден, кой влиза, излиза, вкарва нещо, майстори, доставчици, по нощите, пияни, говорещи по телефона… Мечта направо. Като за половин милион.
А пък тия гледки дано се запазят след като приключи строежа и започне следващия, особено в МанЛи - там всяка сграда е с гледка към нещо, докато следващият инвеститор не започне да продава вашата “първа линия” гледка и вие се озовете втора. Примери - много.

И не ме разбирайте погрешно. Вярвам, че има някакви позитиви тоя партер. Но личното ми мнение е, че не е за мен. Щом за вас е - да сте живи и здрави да му се радвате.

# 309
Много интересно мислене… хората дават мило и драго за къща с двор, а тук се обяснява колко е хубаво да се живее в многоетажен блок с население на малко село… заради гледката, слънцето и простора

Изобщо не е задължително всеки да бленува за къща с двор.

# 310

Значи, само като гледам на чертежа как колата ще е паркирана до главата ми в спалнята и ме спечели за тоя партер. Фактът, че до другата спаля е гараж, е още по-голям бонус. Съседът сутрин припалва колата и дрънчи с вратите да изкара, или през деня точно като съм приспала детето той се прибира с мръсна газ и надул Продиджи. Мечта направо. Като за половин милион.
А пък тия гледки дано се запазят след като приключи строежа и започне следващия, особено в МанЛи - там всяка сграда е с гледка към нещо, докато следващият инвеститор не започне да продава вашата “първа линия” гледка и вие се озовете втора. Примери - много.

И не ме разбирайте погрешно. Вярвам, че има някакви позитиви тоя партер. Но личното ми мнение е, че не е за мен. Щом за вас е - да сте живи и здрави да му се радвате.
Това си е твоята кола. Ако не е грозна надали ще е проблем да я гледаш, а ако е грозна ще имаш повод да си купиш по-хубава. В някои от скъпите небостъргачи слагат специални асансьори и качват колите до апартаментите на собствениците. Така си ги гледат през стъклени прегради. Освн това ако си купите хубава кола детето ви няма да има нищо против да я гледа. Децата се радват на готини коли, а колата ще е срещу детската стая. Тези апартаменти ще бъдат с двойни стени. Висок клас тухла с високо ниво на шумоизолация плюс 10 см шумоизолираща вата и после пак висок клас тухла.  Гледките на двата имота е малко вероятно да бъдат закрити. За Ман Ли е сигурно (не ми се влиза в обяснителен режим защо), а за Лозенец е повече от вероятно. В Лозенец пред кооперацията има хубава голяма къща с много добре направен и озеленен двор. Малко вероятно е хората живеещи там да се съгласят на обезщетение, но реално хипотетично е възможно. На този етап твърдо са отказали всички оферти и са убедени, че и в бъдеще няма да се съгласят. Както и преди съм споменавал там обезщетяват мой приятел и информацията ми е от първа ръка.
П.П. Аз няма да живея там. За късмет имам прекрасна къща с разкошни гледки, която не ми се вярва скоро да сменя. Най-малко дори в този ценови клас къщите с гледки като моята се намират рядко. Все пак благодаря за загрижеността.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 21:47 от Мъфин

# 311
Предвид,че повечето къщи са извън града,изобщо не ме влече.Ако са в града-център и с хубава гледка,ще са в пъти по-скъпи от извънградските.Затова апартамента на Камен Во,би ме устроил напълно.Хем сам зяпаш отгоре,хем като слезнеш долу,стъпваш на тротоара.Не да скачаш в колата,не да заобикаляш междублокови пространства,а тръгваш директно в цивилизацията.Друг е въпросът колко сме цивилизовани като нация,но така е думата.
От НС не съм виждала вътрешна градина към партерен етаж,но при старото строителство кооперации,да.

# 312
Това си е твоята кола. Ако не е грозна надали ще е проблем да я гледаш, а ако е грозна ще имаш повод да си купиш по-хубава. В някои от скъпите небостъргачи слагат специални асансьори и качват колите до апартаментите на собствениците. Така си гледат през стъклени прегради. Освн това ако си купите хубава кола детето ви няма да има нищо против да я гледа. Децата се радват на готини коли. Тези апартаменти ще бъдат с двойни стени. Висок клас тухла с високо ниво на шумоизолация плюс 10 см шумоизолираща вата и после пак висок клас тухла.  Гледките на двата имота е малко вероятно да бъдат закрити. За Ман Ли е сигурно (не ми се влиза в обяснителен режим защо), а за Лозенец е повече от вероятно. В Лозенец пред кооперацията има хубава голяма къща с много добре направен и озеленен двор. Малко вероятно е хората живеещи там да се съгласят на обезщетение, но реално хипотетично е възможно. На този етап твърдо са отказали всички оферти и са убедени, че и в бъдеще няма да се съгласят. Както и преди съм споменавал там обезщетяват мой приятел и информацията ми е от първа ръка.
Съжденията за колата определено са топ 😃
Иначе добре 😊 със здраве да си ги ползвате

# 313
Започнаха ли вече да падат цените, че искам една гарсониерка, тухла, след ремонт за макс 70 хиляди в район Красно село?

Скрит текст:
майтапя се

# 314
Изчакай още.Бързаш.Сега колко струва такава гарсониера в р-н Кр.село?

Общи условия

Активация на акаунт