Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 215
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Последните мнения за пореден път доказват, че за всеки влак си има пътници, само не разбирам защо го нападате. Не можете да си представите, че той това търси? Аз също не харесвам партерните апартаменти с дворчета и предпочитам последните етажи, но имам доста познати точно в такива апартаменти и са доволни. Аз съм страхлива и няма да има заспиване, ако ще и решетки да сложа, пак ще ми е кофти, а пък в Малинова ходихме за един оглед и като минахме покрай един блок видяхме кой канал предава телевизора и чувахме какво се говори. Лично на мен не ми е комфортно, но тези жилища са с двойна възможност, по-лесно може да се оттадат за някакъв бизнес, например.

# 316
Съжденията за колата определено са топ 😃
Иначе добре 😊 със здраве да си ги ползвате
Виждаш само негативните неща. Дано не си така за всичко в живота. Виж как на добре разпределен апартамент с хубави размери на помещенията и хубава, зелена южна гледка не можа да намериш един плюс. Никой не те кара да паркираш колата пред прозореца на детската стая. Винаги има избор да си купите подземен гараж или да се паркира на улицата, ако не желаете да паркирате в страничната задна част на собствения ви двор. Хората са различни, но аз примерно ако живеех в това жилище щях да се възползвам от безплатното паркиране в двора и съм сигурен, че детето ми нямаше да има нищо против  да вижда през прозореца нашата кола.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 23:06 от Мъфин

# 317
Изчакай още.Бързаш.Сега колко струва такава гарсониера в р-н Кр.село?
Между 90 и 120. Като 90 е стара тухла.

# 318
Ето как изглежда апартамент с двор. Ако се абстрахираме от конкретното разпределение се вижда как големите прозорци и приличния като размери двор са голям бонус.
https://www.youtube.com/watch?v=y1VrXWlnmtQ&t=1s

# 319
Не знам.Колко да е голям този бонус?Ще посядвам чат-пат на кафе,но ще имам чувството,че отгоре ме наблюдават.Виж ако има парти лятото,всички съседи ще ни чуват и не е ок за тях.Не виждам големи ползи.По-добре още една стая.
Цитат
Между 90 и 120. Като 90 е стара тухла.
Аз ги предпочитам.Не знам конкретно в района как е,но в центъра всичко стара тухла е с добра форма,разположение и квадратура.Между другото са си доста скъпи.Дори и тези ''под Дондуков''.

# 320
Децата нямат притеснения, че някой ги гледа.

# 321
Аз не харесвам партерни жилища, а тези, които коментирате тук не знам дали са в затворени комплекси, но ако не са, няма да посмея да си оставя за пет минути прозореца отворен и да отида в съседно помещение. Да не говорим за нощно време да заспя в такова нещо. И аз харесвам старата тухла в центъра на София, но на добра локация и с опция за гараж или лесно паркиране наблизо.

# 322
  • Варна
Аз съм живяла в такъв затворен комплекс, където партерните апартаменти са с малки частни дворчета. Само в рамките на 5 години от построяването му половината дворчета бяха застроени - естествено всяко по различен вкус, в различен стил, цвят, размер и предназначение. Убиха хубавата идея и визия на проекта. И това - все млади семейства с  възможности, в скъп комплекс с жива охрана, частна детска градина и т.н.

# 323
Не знам.Колко да е голям този бонус?Ще посядвам чат-пат на кафе,но ще имам чувството,че отгоре ме наблюдават.Виж ако има парти лятото,всички съседи ще ни чуват и не е ок за тях.

Хора събрани на приказка отдолу не е по-различно от кафене под блока. Парти на терасата на горния етаж също ще се чува. А парти в стая можеш и на първия и на друг етаж. Аз двора на къщата го ползвам за косене и за любуване докато седя на сянка, не се изтъпанвам насред двора да пия кафе. С апартамент защо да е по-различно.

# 324
Не знам.Колко да е голям този бонус?Ще посядвам чат-пат на кафе,но ще имам чувството,че отгоре ме наблюдават.Виж ако има парти лятото,всички съседи ще ни чуват и не е ок за тях.

Хора събрани на приказка отдолу не е по-различно от кафене под блока. Парти на терасата на горния етаж също ще се чува. А парти в стая можеш и на първия и на друг етаж. Аз двора на къщата го ползвам за косене и за любуване докато седя на сянка, не се изтъпанвам насред двора да пия кафе. С апартамент защо да е по-различно.
Не зная в апартамент как е, но аз с удоволствие си пия кафето у дома на двора през топлата част на годината. Иначе ако само го кося тоя двор, за какво ми е такова нещо? В този ред на мисли дори да не е купон, а приятелка, дошла на кафе, няма да ми е приятно разговорът ни да става достояние на още три етажа отгоре.

# 325

Не зная в апартамент как е, но аз с удоволствие си пия кафето у дома на двора през топлата част на годината. Иначе ако само го кося тоя двор, за какво ми е такова нещо? В този ред на мисли дори да не е купон, а приятелка, дошла на кафе, няма да ми е приятно разговорът ни да става достояние на още три етажа отгоре.
За 180 000 евро човек може да има имот с двор на 800 метра от Южен парк, на 150-250 метра от няколко супермаркета, на пешеходно разстояние от хубава държавна детска градина и топ държавно (безплатно) училище. Само парите спестени примерно за две деца от частна детска градина и частно училище ще избият немалка част от  имота. Да не говорим за часовете спестени от развозване. Сумарно се спестяват хиляди часове, които могат да се прекарат далеч по-приятно от висене в задръствания. Повечето къщи в и около София имат съседи. Аз когато си говоря с приятели на двора знам, че съседите ако са на двора или са с отворени прозорци ме чуват. Такъв е живота. Реално дали човек ще го чуват в няколко съседни къщи или в неколкократно повече апартамента няма особено значение. Нашият кът за сядане не е разположен по средата на двора, а до къщата. Така гледам целия двор и красивата планина. Всъщност почти всички нови хубави къщи са така. Къта за сядане в апартамента ще бъде разположен както при съвременните къщи. В това отношение няма много разлика. Относно шума и аз не правя купони. Уважавам съседите си. Когато искам да купонясвам го правя на правилните за това места. Ако човек е възпитан той няма да пречи както на съседите си по къща така и на съседите си в блока. Ако не е ще тормози всички.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 17:21 от Мъфин

# 326
Мъфин, всеки си споделя предпочитанията и не става дума за спестяване когато си устройваш жизнената среда. Поне при мен. Аз не искам партер в блок и съм в състояние да си го осигуря. Впрочем и при инвестиционните ми имоти не фигурират такъв тип жилища. Чувствам се комфортно в имота си, включително когато ползвам двора за релакс, то иначе за какво ще ми е. Тези имитации на дворчета тип разширен партерен балкон не ми харесват, не стават за уединение и от гледна точка на сигурност ги считам за неудачни. Всеки да си купува каквото предпочита, споделих на мен какво ми харесва и защо.

# 327
Мъфин, последно 180 000 евро ли струва имота на 800 метра от Южния парк или 280 000 евро? Не се заяждам, просто в предходен пост беше писал, че апартамента в Лозенец е 280 000, а сега говориш за 180 000, та се обърках малко.

# 328
Мен пък ми е интересно кое е това топ държавно училище на пешеходно разстояние, че у Кръстова вада не знам да има училища. А единствено там би могъл да е този апартамент, ако е реален. Което ме съмнява, според мен е като милионите му - само в неговата глава съществува.

# 329
Мисля, че Мъфин говори за апартамента си в Ман Ли, той май е взел два - един там, и един в Лозенец. Този в Ман Ли явно се пада в района на някакво вървежно училище в Гоце Делчев.

Общи условия

Активация на акаунт