Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 207
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Мен пък ми е интересно кое е това топ държавно училище на пешеходно разстояние, че у Кръстова вада не знам да има училища.
Училището е 73-то (втора немска). Кварталът не е Кръстова вада.
Мъфин, последно 180 000 евро ли струва имота на 800 метра от Южния парк или 280 000 евро? Не се заяждам, просто в предходен пост беше писал, че апартамента в Лозенец е 280 000, а сега говориш за 180 000, та се обърках малко.
Както вече писаха говоря за две различни места, в които съм купил. По-точно в Лозенец тепърва ще купя. Там се забавиха нещата (спор между роднини) и чак тези дни ще се подпише договор за строителство. Това означава, че първа копка ще е в края на лятото.

# 331
Т.е. това е жилището в Манастирски ливади? Просто от там ми се струват повече от 800 м. до Южния парк и за това реших, че говориш за Лозенец. Пропуснала съм, че за последното не е стартирало строителството.

# 332
Не зная в апартамент как е, но аз с удоволствие си пия кафето у дома на двора през топлата част на годината. Иначе ако само го кося тоя двор, за какво ми е такова нещо? В този ред на мисли дори да не е купон, а приятелка, дошла на кафе, няма да ми е приятно разговорът ни да става достояние на още три етажа отгоре.

И аз си пия кафето навън, на площадка до къщата под тента. Същото като да съм под терасата от снимката по-горе. Не ми е хрумвало да седна на поляната, там съм два три пъти в годината вечер, по тъмно, когато си палим огън да печем наденици с децата или приятели. Но такива случаи са под 1% от собственичеството ми на двор.

А пък за разговор с приятелка и чуваемост та, любимото ни квартално кафене е точно под едни разточителни тераси, бърборим си долу и същото правят живущите горе. Да имаш двор не значи да стоиш насред него, значи да имаш частност, уединение пред взора си докато седиш на сянка. Не е за всеки, разбирам да не се харесва на мнозина и не е нужно да се аргументират, но ако ще го правят, нека не са смешни аргументи. Примерно страхът някой да ти влезе в жилището почти го разбирам, в България вероятно е добре да не се пренебрегва. Но неща като "паркирана кола до стената" ми е несериозно, на мен в къща колата ми е до стената. Удобно ми е за разтоварване на пазаруването.

# 333
Т.е. това е жилището в Манастирски ливади? Просто от там ми се струват повече от 800 м. до Южния парк и за това реших, че говориш за Лозенец. Пропуснала съм, че за последното не е стартирало строителството.
От Тодор Каблешков до пешеходната пътека на Луй Айер и парка са точно 500 метра. Като прибавим още 200 метра до кооперацията и още 10-20 метра широчина на булеварда до парка и общо става даже под 800 метра.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 21:26 от Мъфин

# 334
Да, това с "аргументите" против дворовете и мен ми става доста комично вече. Най-напред беше как можело да живеем "на село", друго си е да излезеш от вратата и да си на булеварда. Цивилизация майна, всичко ти е под носа, пешеходно разстояние, тротинетки, туй-онуй... После ама как така приземен етаж, то всеки може да ти влезе през отворен прозорец, освен това трафик, шум, прахоляк, обгазяване... Е джанъм, нали точно заради тия неща говорим през цялото време, че не е яко да си в центъра на булеварда. Като живееш "на село", на глуха улица дето минават 10 коли за деня, няма шум, няма прахоляк, няма обгазяване... А пък какъв шум идва от собствената ти кола, която е спряна до спалнята ти, докато ти спиш в същата тая спалня, съвсем не ми е ясно. (Освен ако не я откраднат, не дай си боже...) После на двора щяло да се чува какво говориш - е на балкон да не би да не се чува? И на партер, и на който и да е етаж, като говориш на балкона, всичко се чува, и на улицата даже се чува. И 3 декара двор да имаш, пак имаш съседи, и ако има пряка въздушна линия до съседния двор, без прегради препятствия, пак се чува. Който иска прайвъси, влиза вкъщи и затваря прозорците.

# 335
Тоя район на МанЛи го познавам много добре, имам близки познати, които живеят там. Не бих купила. Луй Айер е гадна квартална уличка в момента натоварена като булевард, в лошо състояние и ужасни тротоари. Успех с количка или детско колело там. Като продължат Каблешков ще е още по-яко. Нагоре към празните поляни под околовръсното се строи здраво, само че не и улици. Автобусът едва се промушва, редовно има тапи. Иначе е относително близо до Южния, да.

# 336
  • София
Да, това с "аргументите" против дворовете и мен ми става доста комично вече. Най-напред беше как можело да живеем "на село", друго си е да излезеш от вратата и да си на булеварда. Цивилизация майна, всичко ти е под носа, пешеходно разстояние, тротинетки, туй-онуй... После ама как така приземен етаж, то всеки може да ти влезе през отворен прозорец, освен това трафик, шум, прахоляк, обгазяване... Е джанъм, нали точно заради тия неща говорим през цялото време, че не е яко да си в центъра на булеварда. Като живееш "на село", на глуха улица дето минават 10 коли за деня, няма шум, няма прахоляк, няма обгазяване... А пък какъв шум идва от собствената ти кола, която е спряна до спалнята ти, докато ти спиш в същата тая спалня, съвсем не ми е ясно. (Освен ако не я откраднат, не дай си боже...) После на двора щяло да се чува какво говориш - е на балкон да не би да не се чува? И на партер, и на който и да е етаж, като говориш на балкона, всичко се чува, и на улицата даже се чува. И 3 декара двор да имаш, пак имаш съседи, и ако има пряка въздушна линия до съседния двор, без прегради препятствия, пак се чува. Който иска прайвъси, влиза вкъщи и затваря прозорците.
Чакай само да ти обяснят за косачките Wink То за какво ти е двор, ако ще чуваш на съседите косачките, а? Дали ще са косачки или къртач на горня етаж в 8 сутринта - същата работа Wink

# 337
Тоя район на МанЛи го познавам много добре, имам близки познати, които живеят там. Не бих купила. Луй Айер е гадна квартална уличка в момента натоварена като булевард, в лошо състояние и ужасни тротоари. Успех с количка или детско колело там. Като продължат Каблешков ще е още по-яко. Нагоре към празните поляни под околовръсното се строи здраво, само че не и улици. Автобусът едва се промушва, редовно има тапи. Иначе е относително близо до Южния, да.
Нагоре поляните вече не са близо нито до училището, нито до супермаркетите, а за парка да не говорим.

# 338
  • До сърцето...
Моля за мнение за квартал Славия. Харесва ми зеленината и разстоянията на междублоковото пространство, спокойствието, стадиона, парковете наблиза, но строителството в по-голямата част е 40-те, 60-те години на миналия век. Та се чудя и реших да питам знаещите разни нюанси. Аз съм профан в тази сфера ...

# 339
Не зная в апартамент как е, но аз с удоволствие си пия кафето у дома на двора през топлата част на годината. Иначе ако само го кося тоя двор, за какво ми е такова нещо? В този ред на мисли дори да не е купон, а приятелка, дошла на кафе, няма да ми е приятно разговорът ни да става достояние на още три етажа отгоре.

И аз си пия кафето навън, на площадка до къщата под тента. Същото като да съм под терасата от снимката по-горе. Не ми е хрумвало да седна на поляната, там съм два три пъти в годината вечер, по тъмно, когато си палим огън да печем наденици с децата или приятели. Но такива случаи са под 1% от собственичеството ми на двор.

А пък за разговор с приятелка и чуваемост та, любимото ни квартално кафене е точно под едни разточителни тераси, бърборим си долу и същото правят живущите горе. Да имаш двор не значи да стоиш насред него, значи да имаш частност, уединение пред взора си докато седиш на сянка. Не е за всеки, разбирам да не се харесва на мнозина и не е нужно да се аргументират, но ако ще го правят, нека не са смешни аргументи. Примерно страхът някой да ти влезе в жилището почти го разбирам, в България вероятно е добре да не се пренебрегва. Но неща като "паркирана кола до стената" ми е несериозно, на мен в къща колата ми е до стената. Удобно ми е за разтоварване на пазаруването.
Благодаря за разясненията, но бяха ненужни. Всеки си ползва двора така, както сметне за добре и аз вече доста години го правя по начин, който не е задължително да е същия като този на друг човек. Не може да ме убедите, че разширен партерен балкон е равнозначно на един декар самостоятелен двор ако това е целта на занятието. Или че "ползването ми е по-добро от ползването ти". Това са безмислици. А, да - някои си простират килимите на двора или пък правят зимнина. Така им харесва, така си ползват двора. Та няма нужда да ми квалифицираш аргументите. Вече сто пъти се написа, че различните хора имат различни предпочитания. Не смятам за необходимо да правя пълен отчет на начините, по които си ползвам двора, но това не може да се прави в тези малки заградени пространства пред партерните апартаменти. Или поне не по начин, който няма да обезпокои съседите ми. Мои приятели живеят в затворен комплекс и ако ходим на гости с барбекю при тях има  записване кой и в какви часове може да го ползва. Не съм много ок с подобна регулация на живота ми, но за някой може да е удобно това.

# 340
Интересна дискусия си водите.Аз също бихживяла в къща в града или много близо до него,но нямам такава възможност Но пък не обичам да съм затворена и прихлупена,затова си взех апартамент с двор.Абс нищо от това,което споделятене ме притеснява.Аз казвам,че проблема е на гледащия.Не би трябвало да зяпа и слуша неща,които не са за него.
Тук съм така,и много хора са така-Холандия е свръхнаселена и нямаш приве място Освен това ине покриват прозорците си с нищо,с което бързо свикнах.И не съм видяла някой да зяпа в стаите на хората.Явно само в България умират да зяпат,слушат и да се притесняват от това.
Когато си имам собствен двор,ако ми е кеф и в средата му ще си пия кафето.Със сигурност няма да ме интересува иой гледа или слуша,защото не е мой проблем.Мой приблем е да соазвам времето с тишината и аз да не създавам такъв,само до там.А,иначе в БГ,знаем че всяко чудо е за 3 дни-ще гледат,ще слушат.. колко време.И те семейства имат😆

# 341
Аз пък да споделя от личен опит какво е да си в партерно жилище (висок партер - 8-9 стъпала), гледащо към заден озеленен двор, който е в каре от ниски кооперации, също със задни дворове.
В България хората масово НЕ се съобразяват с околните - пенсионерки си говорят между 14 и 16 ч. във въпросното каре от вътрешни дворове, едната долу на двора, другата - на балкона си; млади и енергични хора излизат на балконите си и провеждат оживени и най-вече дълги разговори по мобилния, пак в този интервал, а и във всякакви други часове на денонощието. Съседката на горния етаж обядва и след това си седи цял следобед на балкона, с едно непрекъснато приглушено гъгнене и чегърт-чегърт с краката на стола. В карето се получава ехо, и пенсионерките, и младите с телефоните се чуват на една пресечка (заради това, че като цяло е доста тихо, няма интензивен шум от коли и т.н.). Нито се сещат, че безпокоят останалите хора, нито им пука.

# 342
Да стискам палци за готини и разбрани съседи,тогава😊Ама този съседски проблем,ложе да го имаш и в къща и дори в блок,на етаж.
Опитах се да избегна страничната вероярност и двора ми е последен.Пред мен и в страни няма никой.Сега се надявам над мен 3те етажа да са ОК.Ако не са,ще ги възпитаме да са😊✌️

# 343
Ама то записването за барбекюто не е само за регулация в двора, а и мирише най-малкото. В хубавите комплекси не може да се пуши и на балконите и съответно има глоби.

# 344
Моля за мнение за квартал Славия.
А нещо апартаментче реално видя ли? В тези стари кооперацийки обикновено са маломерни и с малка кухня, иначе е добре че май банята е с прозорец. Кварталчето е миниатюрно, зелено и ако те кефи транспорта по Борис, бива.

В хубавите комплекси не може да се пуши и на балконите и съответно има глоби.
Това в България ли? Astonished

Общи условия

Активация на акаунт