За помощта към пълнолетните деца - да се оправят сами или да им се помага?

• 72 943
  • 3 289
  •   1
Отговори
# 3 060
Или от съседната тема - зарязязва жената след 20 години за колежка.

Това лято точно два такива примери на много близки жени видяхме също.
Гаранция Франция.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 03:54 от Анонимен

# 3 061
Или от съседната тема - зарязязва жената след 20 години за колежка.

Това лято точно два такива примери на много близки жени видяхме където мъжа лекар преподавател напуска съпругата си с две деца заради студентка, а другият началник във фирма заради колежка.
Гаранция Франция.

Този със студентката, ако не е в България няма да е повече лекар-преподавател.

# 3 062
Ще изтрия, че са много разпознаваеми.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 03:54 от Анонимен

# 3 063
Не ви зная какви майки сте, обаче не сте майки на ниво, ако не купите на децата си не просто апартамент, а замък!
Ето, това са загрижени родители! Ние не ставаме!
https://struma.bg/тънат-до-шията-в-богатство-гущерови-ку/

# 3 064
  • София
Хората постъпват основно целесъобразно и не се интересуват от друго. Когато една жена иска дете, тя прави всичко, което й хрумне, за да го постигне - дали ще пие и яде всякакви  неща, ходи по всякакви лечения, иапълнява всякакви ритуали и ако прецени, може и да изневери или да намери когото намери. Останалите могат да се възмущават, но на нея не й пука.

Фивър, мъжът може да се извърти всякак, той е отделен човек, който не ти е баща, ако ще цял живот да сте заедно. Него може и да го разлюбиш и да се влюбиш в друг. Майка си и баща си няма как, колкото и да им се сърдиш. Дори когато им се гневиш, пак не ги разлюбваш или сменяш. Може да се отдалечиш, но насън да те бутнат, знаеш, че са ти родители.

Да, всяко дете мисли, че знае най-добре какво е животът. Защо като родител да мисли различно?

# 3 065
Хората постъпват основно целесъобразно и не се интересуват от друго. Когато една жена иска дете, тя прави всичко, което й хрумне, за да го постигне - дали ще пие и яде всякакви  неща, ходи по всякакви лечения, иапълнява всякакви ритуали и ако прецени, може и да изневери или да намери когото намери. Останалите могат да се възмущават, но на нея не й пука.

Фивър, мъжът може да се извърти всякак, той е отделен човек, който не ти е баща, ако ще цял живот да сте заедно. Него може и да го разлюбиш и да се влюбиш в друг. Майка си и баща си няма как, колкото и да им се сърдиш. Дори когато им се гневиш, пак не ги разлюбваш или сменяш. Може да се отдалечиш, но насън да те бутнат, знаеш, че са ти родители.

Да, всяко дете мисли, че знае най-добре какво е животът. Защо като родител да мисли различно?
Ще ме убиете с тия обобщения. Как може да знае някой какво нещо е животът? Чий живот? Всеки е различен човек, не може да си правиш изводи за живота на Пенка от този на Гергана. За това аз казах, че обикновено човек знае какво е добре за самия него. Това не значи че знам за другите хора, включва и за дъщеря ми. Тя е друг човек. Тя не е мен.
Хубаво да го осмислиш това. Децата ти не са теб. Те са отделени хора.

# 3 066
  • София
Анди, баща ти и майка ти също могат да се извъртят всякак. Виждала съм много случаи в живота и най-вече в работата си.
И не бих си позволила да възпитавам децата си, че съм вездесъща.
Родният баща на голямата ми племенница, който уж много я искаше и обичаше, вече 30 г. не се е сещал за нея и дори не знае, че има 2 внучета. И не се е извъртял явно само като мъж, а и като баща, но сега явно ще отречеш по твоему изобщо ролята на мъжете.
Дай цял живот мама и децата да си живуркат. Най-много ако детето е момиче да се заплоди от някой временен и пак при полите на мама, която знае най-добре.

# 3 067
  • София
Ани, не ми обяснявай какво са моите деца за мен. Моите вече са големи, отгледани са. Връзката ни е равностойна от доста отдавна, макар че си ги глезя винаги, когато мога.

Ако попиташ племенницата си колко бащи има и има ли баща, и виж какво ще ти каже. Той може 30 години да не се е сещал за нея, но тя не е забравила за него. Децата почти винаги търсят родителите си, дори когато тези родители не са особен пример за подражание.

# 3 068
  • София
Така че възрастните родителите да си мислят колко са прави заради житейския си опит, но без да отчитат индивидуалността на детето си, ми се струва доста доста странно...но хора всякакви. Simple Smile
Може би си го мислят с право, защото имат повече опит, а опитът кара човек да знае, че не е въпросът дали в момента ще се почувстваш по-добре, а какви са перспективите на избора ти.
Пък като си голям родителите изказват само мнение, нека да си мислят, че е единствено правилно. Като си самостоятелна нали правиш каквото си искаш, защо се впрягаш какво е мнението им. Или все пак се замисляш дали не са прави донякъде? Или търсиш одобрението им?

# 3 069
  • France
Обобщения, обобщения и пак обобщения без никакво покритие. Наистина не виждам смисъл да се спори с радио точка

# 3 070

Относно болднатите редове:
1. Това, че някой прави всичко, което му хрумне, за да постигне желанието си, не е задължително да е нещо добро. Може да е нещо гадно, подло и обсесивно.

2. Може да разлюбиш даден мъж. А може да се обичате до края на дните си. Нито едно от двете изречения не е аксиома, следователно нямаш основания да го представяш за такава.

3. Може да знаеш, че някой е твой родител и да не го обичаш. Може дори да го мразиш. Отново не същесъвува правило, че всички деца обичат всички родители, така че не пробвай да го пробутваш.

4. Не зная дали всяко дете мисли, че знае най-добре какво е животът, но НЯКОИ деца порастват и разбират, че нито знаят всичко, нито знаят най-добре.

# 3 071
  • France
Все пак да попитам как обстоятелството, че може да се разлюбиш с някого прави децата ти вързани за теб до живот. Те си излитат след определена възраст. Това колко партньора си имала през живота си не променя този факт.

# 3 072
  • София
Анди, не го смята за баща. И категорично не иска да има нищо общо. Нито го е търсила някога, нито се интересува от него.

# 3 073
.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 09:33 от blackcat6

# 3 074
...

Ще пиша от първо лице, за да не е обобщение. Мъжът не е отделен човек, а човек, когото съм избрала за партньор, точно за да споделим живота си. Децата отлитат и започват да имат свой живот, от който аз не съм част. Родителите са имали свой живот преди мен, имат го и след като аз съм си хванала пътя. Да, желая най-доброто на децата си и бих влязла в огъня за тях. Да, родителите са само едни. Но единственият, който наистина остава с мен в болест и здраве и т.н., е този, с когото живея, защото сме избрали да е така.

Не е изключено единият да си промени мнението, но не е изключено и да не го промени.
Познавам хора, които с години не говорят с единият или двамата си родители заради непреодолими различия. Тази връзка не винаги има романтичния ореол от детските книжки. Понякога им се гневиш и ги разлюбваш, въпреки че не можеш да ги смениш. Понякога детето не струва, понякога - родителят. Случки всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт