За помощта към пълнолетните деца - да се оправят сами или да им се помага?

• 72 926
  • 3 289
  •   1
Отговори
# 3 120
  • София
Важното е порасналото дете да почувства облекчение. За мен резултатът е важен, не мотивите.
Да.
 Пак опираме до това, че детето трябва да е великодушно, прощаващо и уравновесено, а родителят нямаме право да го коментираме. Детето също не е идеално, може да е гневно и да иска да си излее яда,  все пак всеки прави, каквото си науми и се чувства в правото си.

Това дете нали вече е пораснало, зрял индивид? За какво говорим - за дете на ниво 3-годишно или за възрастен човек, който е с мислене на 3-годишно?  Именно, всеки си прави каквото си науми, също това уж пораснало дете. Отмъщението носи краткотрайна наслада, а после идва осъзнаването, че не е бил този начинът.

За казуса с момичето - тук идва библейското да не изкушаваш и най вече родител да не изкушава детето с облаги, за да застане срещу другия родител. Първият родител взема печалбата, а детето остава с душевните терзания след осъзнаването.

# 3 121
  • София
Майката може да е наранена и огорчена, но изложените от нея твърдения да не отговарят съвсем на истината.
Наистина, при обърната ситуация друго щяхме да говорим.

# 3 122
  • France
Анди, пак врачуваш.

# 3 123
  • София
В случая с майката, сама си е виновна. Могла е по съдебен ред да се споразумее за някаква издръжка, а ако иска пак да дава допълнително....Тук ролите са малко сменени, обикновено мъжете казват "Каква издръжка, аз му купих колело за nnnnлв, компютър заnnnлв. Да, ама базовите нужди също трябва да се задоволяват.
Точно щях да попитам за официално определена издръжка. Или няма официален развод?

# 3 124
Защо снимката на хладилника да е проблем?

Помощта е помощ когато е поискана, желана и оценявана. Другото е налагане и манипулация.

Ами отворила го и изпонаснимала все що има вътре, предимно бутилки с алкохол. Той е такъв за алкохол конкретно. Детска му работа!  Защото е от моя профил и ако се публикува някъде е кофти. Отиде ми репутацията! Laughing

Абсолютно не съм съгласна за помощта! Освен ако не говорим за вече прорастнали деца. Докато са мънички то не е и помощ, а твое задължение. Когато са големи хора вече те си решават. Аз примерно точно снощи изпратих на детето един сайт, в който може да се регистрира за безплатен курс по френски през лятото. Дали ще я натисна да се запише!? Ами не, но ще я поощря, още повече, че от нея научих за тези програми преди време. Просто и спестих една грижа.

# 3 125
Аха, ясно, помислих си, че е направила фолоъинг на новият тренд да си снимаш хладилника и подредбата, grocery haul , плюс ястията от продуктите.

# 3 126
Аха, ясно, помислих си, че е направила фолоъинг на новият тренд да си снимаш хладилника и подредбата, grocery haul , плюс ястията от продуктите.

То не е отсега! Когато беше малка и нямаше профил в социалните медии, а ползваше моя. Тя на три приятелки го изпратила, но знам ли къде ще попадне!?

# 3 127
  • София
Ами отворила го и изпонаснимала все що има вътре, предимно бутилки с алкохол. Той е такъв за алкохол конкретно. Детска му работа!  Защото е от моя профил и ако се публикува някъде е кофти. Отиде ми репутацията!
Айде сега детето виновно, че карате на течна храна Wink

# 3 128

Това дете нали вече е пораснало, зрял индивид? За какво говорим - за дете на ниво 3-годишно или за възрастен човек, който е с мислене на 3-годишно?  Именно, всеки си прави каквото си науми, също това уж пораснало дете. Отмъщението носи краткотрайна наслада, а после идва осъзнаването, че не е бил този начинът.
Взема леко да ми омръзва, но така и така имам време...
Защо не поговорим за родителя - той какво ниво показва с неговите действия, които се разказват?
Нали казваш, че много родители се чувстват в правото си да се налагат на децата си и те питах това хубаво или е или е лошо - не отговори. На родителя не даваме оценка, просто го приемаме, нали?
Защо не поговорим за това?
Ако не говорим за недостатъците на родителите си, те няма да изчезнат, нито родителите ще станат по-добри и интелигентни хора.

# 3 129
Родителите са/сме просто хора като всички останали - имаме недостатъци, слаби страни. Биологичната възможност да създадеш дете не те прави някаква специална категория правдив и неподлежащ на критика човек.

# 3 130
  • София
Можем да даваме оценка на родителите си и без да ги слагаме на позорния стълб всички да ги гледат. За това говоря.
С кого да говорим за недостатъците на родителите си? На площада да бием тъпана какви недостатъци имат родителите? И направо да дадем по един камък на преминаващите да ги замерват за възцаряване на справедливост?

Няма как да зная дали е хубаво или лошо. Зависи от случая. Не знам как очакваш по-точен отговор.

# 3 131
Да посоча нещо интересно, което го търсех да го изкоментираме. Това са популярни меме:

# 3 132
  • София
Това е въпросът, но без картинки, от един класически експеримент, май беше по когнитивна психология. Извадили са част от стимулния материал и са го напрали на меме.

# 3 133
Ясно какво е и откъде, но се рекламират точно този тип колежи най- малко, а се промотира да се учи за бакалавър в имагинерни като реализация специалности.

# 3 134
  • София
Е, тези мемета нещо като мисълта на Форд "Като си толкова умен, къде са ти парите?"
По тази логика могат да изтипосат вдясно някоя сексуална труженичка - сигурно тя изкарва повече от тъпата студентка. Шофьор на тир изкарва повече от мен, но на каква цена?

Общи условия

Активация на акаунт