СЕДМИ клас започна ударно

• 50 151
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • у дома
При нас днес провал-аз обърках часа и синът ми влезе само за 2 част по МАТ.Решил 1 задача и си тръгнал.Другите били трудни.🤷🏻♀
Каза, че нищо не могъл да реши и повече няма да ходи на никакви пробни матури.
Прибрали ли да условията?Ако не са,може ли да снимате да видим трудните задачи?Ако не са в децата дали някой има желание да се ангажира да ги снима и качи тук или в пощата?

# 421
Никаква идея нямам.Не носеше нищо.

# 422
И моята девойка беше днес на БЕЛ. Полезно е било, да се ориентира как е с времето. На първата част, каза че и е било предостатъчно. На преразказа почнала чернова, по някое време и светнало,че няма да и стигне времето да препише всико на белова, ошашкала се, объркала някакви времена и от кое име преразказва (май 😂), сбутала края, за да включи всичко... Излезе изпотена от зор,но аз съм доволна. Точки също не гоня в момента, искам просто да свиква със стреса и с това правилно да си разпредели времето . За резултати не знам кога и как ще получа. Предполагам на мейл 🤔?

# 423
  • София
И моята девойка беше на БЕЛ днес. Беше притеснена, защото не знаеше какво я очаква, а тя не ходи на допълнителни уроци по БЕЛ. Каза, че ѝ се разтреперила ръката, докато преписвала текста, защото я е притиснало времето. Но пък е доволна, че видя какво е, не ѝ се е видяло сложно. Надявам се следващия път да си разпредели времето по- добре. Другата неделя е на математика.

# 424
Стандартно съветите на учителите са да си отделят 10-15 мин. за подробен план на текста и да не правят чернова(да пишат по плана). Последните 10 мин. максимум да са за проверка на правопис, изпуснати моменти и времена. Има и определени начини за редактиране.
За тезата да отделят 15 мин. Започват от теза и корекция на грешки и продължават с другата тестова част.

# 425
Стандартно съветите на учителите са да си отделят 10-15 мин. за подробен план на текста и да не правят чернова(да пишат по плана). Последните 10 мин. максимум да са за проверка на правопис, изпуснати моменти и времена. Има и определени начини за редактиране.
За тезата да отделят 15 мин. Започват от теза и корекция на грешки и продължават с другата тестова част.

Благодаря за насоките, а има ли къде да прочета в МОН, как става точно редактирането, могат ли да задраскват или вмъкват. Изобщо правила за матурите?

# 426
  • на Мелмак
И моя беше на пробните на Междучасие. Мислех, че ще се притесни, но той не се е! Някои неща не ги е знаел, спокоен. Ще го записвам отново, да ходи.
Резултатите на мейл ли ще ги пращат?

# 427
  • София
ДХ3 за малко и Елена да пропусне първият тест, защото и ние объркахме часа. В последният момент успях навреме да видя, че това е край, а не начало..
Ели също беше на ПИ в Междучасие по БЕЛ, като въпросите си ги е взела с нея вкъщи. Ако някой проявява интерес довечера мога да ги снимам и кача. Другата седмица ще ходи на математика.
Доволна е от организацията вчера и от представянето си, като не очаква отлични резултати, по-скоро отговарящи на нивото и. За момента е спокойна и за предстоящият тест по математика. Преразказа е бил при тях от неутрален разказвач и времето не и е стигнало. Бил много дълъг по нейни думи.
Не въпросите свързани с четене с разбиране, очаква добри резултати. Грешки открила повече, надява се както съм казала да не санкционират поправени верни думи, защото намерила 17, вместо 14 грешки. От тезата не е особено доволна, хем е знаела от съученичка на курс там каква е била тезата, но нарочно не искала да се подготвя предварително за нея.
Иначе за преразказа категорично времето не стига за чернова. Това което практикуваше едната и сестра е просто да нахвърли основните моменти, плюс имена на хора, места , конкретни дати и тн и да почва да пише на белова директно.

# 428
Дъщеря ми също вчера се яви на пробния по БЕЛ и сподели,че времето за преразказа и е било малко, но по нейната версия са им дали с 15 мин по-малко.Т.е. след 15 мин за прочит от страна на децата след това са имали 60,а не 75мин.Доколкото знам 2-ри модул е с продължителност 90 мин?

# 429
ДХ3 за малко и Елена да пропусне първият тест, защото и ние объркахме часа. В последният момент успях навреме да видя, че това е край, а не начало..
Ели също беше на ПИ в Междучасие по БЕЛ, като въпросите си ги е взела с нея вкъщи. Ако някой проявява интерес довечера мога да ги снимам и кача. Другата седмица ще ходи на математика.
Доволна е от организацията вчера и от представянето си, като не очаква отлични резултати, по-скоро отговарящи на нивото и. За момента е спокойна и за предстоящият тест по математика. Преразказа е бил при тях от неутрален разказвач и времето не и е стигнало. Бил много дълъг по нейни думи.
Не въпросите свързани с четене с разбиране, очаква добри резултати. Грешки открила повече, надява се както съм казала да не санкционират поправени верни думи, защото намерила 17, вместо 14 грешки. От тезата не е особено доволна, хем е знаела от съученичка на курс там каква е била тезата, но нарочно не искала да се подготвя предварително за нея.
Иначе за преразказа категорично времето не стига за чернова. Това което практикуваше едната и сестра е просто да нахвърли основните моменти, плюс имена на хора, места , конкретни дати и тн и да почва да пише на белова директно.
Здравейте,
ще помоля за въпросите от пробния изпит, ако може да ги качите.
Не беше в София иначе щях да в запиша.
Благодаря!

# 430
Aila и аз ще съм благодарна да ги качиш.🙂

# 431
# 432
# 433
И аз благодаря . Хвърлих един поглед,не ми се видя много лесно.Утре по-подробно.

# 434
  • Пловдив
Принтирах текста за преразказ.
Благодаря Aila!
Тази неделя в "Образователни технологии" (Пловдив) им предстои пробно ПИ и тя се притеснява, че от миналата уч.година преразкази не е правила. Тази учебна - повече тези.
Подобен на споделения файл, забелязвам, че беше и последното им контролно в училище (без преразказа).
Моята има 4. Основните й грешки са в четенето и разбирането на текста от първи модул. Освен това, трябва да свикне да ЧЕТЕ въпроса, защото там често е кое е "НЕВЯРНОТО", кое "НЕ Е", а тя малко набързо решава, че знае отговора преди да е дочела и осмислила въпроса и ... загражда.
Абе, работа, работа, работа .... си трябва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт