Отговори
# 495
  • Варна
Относно бебеманията от лекциите , на които съм ходила разбирам че ще може да се пазарува и ще има изгодни неща. Има качен списък на продуктите, които ще се предлагат и отделно в събота ще има и кратки лекции. Аз ангажирах ММ за петък, понеже уикенда предполагам ще има много хора (така че ще дам обратно инфо от първия ден ако успеем да отидем) .

# 496
Момичета моля за съвет . Вчера купих спален чувал 3тог 60размер . Имаше 50-56 ,но 20-30€ най евтините за толкова кратко време не ми се даваха . Някак вчера ми се стори логично 60размер ,поне малко повечко време да го ползваме . Но днес сякаш съжалих , мислите ли че трябва да взема един 50-56размер ? И ръкавите на спалния чувал се махат с ципче са , гледам че на повечето места пише че е по добре без ръкавки . Е добре де няма ли да му е студено на ръчичките на това бебе , като реално ръцете ще се “отвити “?

# 497
Момичета моля за съвет . Вчера купих спален чувал 3тог 60размер . Имаше 50-56 ,но 20-30€ най евтините за толкова кратко време не ми се даваха . Някак вчера ми се стори логично 60размер ,поне малко повечко време да го ползваме . Но днес сякаш съжалих , мислите ли че трябва да взема един 50-56размер ? И ръкавите на спалния чувал се махат с ципче са , гледам че на повечето места пише че е по добре без ръкавки . Е добре де няма ли да му е студено на ръчичките на това бебе , като реално ръцете ще се “отвити “?

В сайта на Angel Baby изрично се упоменава, че е хубаво чувалчето да е правилният размер и да не се взима по-голям. (Не мога да гарантирам дали не е маркетинг трик 😅). Там е обяснено и, че има забрана да са с ръкави защото бебчетата няма как да регулират телесната топлина = ако на нас ни е топло, дори на сън се отвиваме.

За бебеманията и аз ѝ се чудя, събота ще има и някакви лекции, но както се изразихте ще е лудница и може би и аз клоня за петък. По-скоро само козметика мисля да купя от там. Някой нещо друго набелязал ли си е да сподели? 😃

п.с. IRusinova, Благодаря за инфото за матрака в Айко, ще отидем да го купим тези дни. Бяхме си го оставили за ЧП ама няма смисъл, толкова намален в Айко пак е добре ❤😏

# 498
Аз купих чувалче от Ейнджъл бейби, зимно, за от 0 до 6м. Нямат ръкави, за да се регулират сами. Ние се отвиваме, когато ни е топло но те не могат.

# 499
Моят чувал е от Лидл и е цели 70см без ръкави. Не мисля, че е някакъв проблем. Ако е 50-60см това значи за 1-2 месеца да го захвърля, все пак трябва да има място крачетата да са свободни.
Относно контракциите мисля, че всяка от нас ще усети кога са фалшива тревога и кога са родилни. Така мисля 🤷♀ създадени сме за този процес и просто вярвам, че като дойде момента ще го усетим ❤

# 500
  • Вестерос
Всичко болни да се оправят бързо!

За чувалчетата аз още не съм поръчвала. На енджъл бейби ги водят от 0 до 6 месеца размер. Като зимното им е 2,5 тог. Нямам идея дали такова да купя или есенно-пролетно, тъй като в нас е топло и се притеснявам да не го прегрея бебето. Реших като се роди, живот и здраве, тогава да поръчам, тъкмо ще видя и каква температура е в нас зимно време в спалнята, никога не сме си я мерили.

# 501
Кестенче, бяха ми дали за бебка спален чувал от три част за 50-56 р-р, купуван в Германия. Едната част беше класически без ръкави и дебел, втората и третата част бяха като тънък спален чувал с ръкави. Беше предвидено тънката част дя влиза в дебелата. Никога не съм го ползвала така, защото става много дебело, а и много за разопаковане през нощта. Ползвах само тънките с ръкави. Всъщност тази 50 р-р изобщо не я ползвах, беше малка, нещо че бебка си носеше дрехи 50 р-р първия месец (умаляха за три седмици, тя се роди точно 50 см). Втората част 56 р-р ползвах един месец докато умаля. Ползвах я вместо - пижама-одеяло. Това, което ти си купила - 3 тог - е за студена стая. Трябва да видиш градусите, но мисля, че под 18 гр. Това значи, че отдолу бебето трябва да е почти голо - боди потник или боди къс ръкав. Ако махаш ръкавите, ще трябва да слагаш боди дълъг ръкав, но задължително с голи крака. Виж по указанията за спални чували. Малките размери са ти напълно излишни смятам. Особено ако бебето ти се роди по-дългичко, направо ще му тамън. Смисълът да се взимат точен размер чувалчета е в това, че по-големите размери са по-широки около гръдния кош и рамената, а ако бебчето е малко, може да се приплъзне навътре и главичката му да хлътне в спалния чувал и да се задуши. Чувал с ръкави такава опасност няма.

# 502
Момичета, много ми беше приятно да чета съобщения с пожелания за оздравяване! Благодаря ви.

Синът ми донесе вирус от градината и не разбрахме че беше ковид докато не се разболяхме ние.

Едно денонощие не можах да сваля температура 38 даже с 1000мг парацетомол. Приемах през устата прекалено високи дози на парацетамол за бременни и то не свалеше температура вкъщи.
Всичко ме болеше. Непоносимо направо.

Много съм щастлива, че съм тук.
В МД това ковид отделение само много добри  любезни сестри за досега и супер професионални лекари.
Назначен е антибиотик, клексан 0.6 и парацетамол венозно 500мг който бързо ми сваля температура!

Днес е вторият ден от симптомите и се надявам преборя този вирус съвсем скоро. Нямам контракции и бебето е добре. Но много се сгъстява кръвта. Д - ДИМЕР чак 2.4 и затова клексан 0.6.

Пазете се.

# 503
  • Вестерос
Дано бързо да мине и да го преборите вируса с бебчето! Пращам положителна енергия!!

# 504
SlanteNSt скорошно оздравяване ти пожелавам . Аз точно преди стимулацията ( 1ден след вече негативния тест ми започна стимулацията ) прекарах ковид и беше ад . Сега много ме е страх да не го пипна пак, не че много се пазя де.
Muflon Благодаря за отговора . Ние си спим на по хладно по принцип. ММ има проблемна кожа и когато е топло в стаята , когато се изпоти дори леко ,започва зверски да го сърби навсякъде . Аз преди спях в парник буквално , но покрай него свикнах , защото милия като започне така да го сърби неможе да спи , избервя се , имало е период в който не е спал като хората със седмици . Много е гадно , за това гледаме да спим на малко по хладничко . Разбира се пускаме парно в спалнята през зимата , но колкото да се поразчупи и после го спираме за през нощта . Сега с бебе незнам как ще бъде , за това гледах да е малко по дебело спалното чувалче .

# 505
Благодаря ви за коментарите относно контракциите! Явно с наближаването на Момента, започвам да се паникьосвам, а всъщност наистина вярвам, че телата ни знаят какво да правят. Просто обикновено притесненията тръгват от главата и сега ще поработя върху тези мисли.

# 506
За мен ще е второ раждане. С две ръце препоръчвам естественото, стига да няма риск . Прекрасно преживяване, усещането, че даваш най- доброто на детето си, че тялото ти се е справило, просто защото е присъщо за него, е несравнимо и го пожелавам на всяка от вас. С първото раждане отказах упойка. Забързаха раждането с окситоцин, а защо го забързаха, не зная, бебето си беше с хубави тонове. Този път мисля и окситоцина да откажа, искам максимално да ме оставят да родя без пришпорване ( разбира се, ако няма мед. причини). Окситоцина прави за кратко време мн силни контракциите и четох, че това прави и много разкъсвания. Аз имах доста, плюс епизиотомия, която да кажа, че не усетих. Но после месец си ме поболкваше и ми беше трудно сядането. Много важно е напъването. Аз отначало не напъвах правилно, трябва за плъзгате напъна към корема , а не в лицето да остава, все едно ще се изхождате по голяма нужда. По време на контракциите дишайте дълбоко и пазете спокойствие, не се плашете от болката, не е непоносима, просто страхът я прави такава. Имайте вяра, преживейте го със сърцето си. Така се настройвам и аз за второто си раждане, да е вълшебно, защото е велик момент, дадена ни е голяма привилегия на жените да раждаме и  нека сме благодарни за тази благословия. Надявам се да съм ви надъхала и да помогна. И после да разказваме за тези прекрасни моменти.

# 507
SlanteNST , бързо възстановяване мила! Аз от както прекарах ковид в 22 г.с с домашно лечение пия и до ден днешен Натаспин Х почнах го тогава и ще го пия докато родя. Преди ковида ме съм го пила 2х1 , и като влязох сега в АГ отделението, и ме питаха дали пия заради каква причина , тромбофолия нещо ли имам , споделих , че е за прекаран ковид и ми казаха задължително до края на бременността да се пие защото кръвта много се сгъстявала! След ковида редовно пия Бизоин  Мама по едно . Бъди спокойна всичко ще е наред в коя седмица си?

# 508
Прие ме много мила лекарка др Мъсева!
Остави ми много добро впечатление. Сега на визитации минават вече други лекари но само за 1 минута и общо взето нищо не променят от назначението и.

Как си? В добри ръце си там! Кой минава на визитация?

Здравейте. Аз съм с ковид приета в МД София. Пазете се.

# 509
Аз прекарах ковид преди месец. Не знаех, че е ковид, докато мъжът ми не се разболя и не се тества и то чак на 5-ия ден. Обаче никой не ме е преглеждал, с АГ само се консултирах за обезболяващите. Не са ми изписвали нищо разреждащо или друго. Скоро ще си пускам кръвни изследвания. Кажете ми какво да си пусна за това сгъстяване на кръвта, защото нямам представа какво е положението. Нищо не пия, освен биозин мама, витамините за бременни и магнезий, каквото са ми изписали там против контракции.

Владислава, много хубаво разказа за раждането ти! Heart Много лично и сантиментално в най-хубавия смисъл.

Кестенче, сънят на студено е по-качествен от съня на топло. Само като се роди бебето ще прецениш как ще го преобуваш нощем, ако е по-студена стаята. Баба ми едно време е преобувала майка ми под юргана зимата. Ама сега сме 21 век все пак.

Общи условия

Активация на акаунт