Нашите цветя - обща тема 18

• 36 136
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, с този Николай направо ме убиваш. Много ги харесвам.😍 Моят расте усърдно, но цвят ще изкара може би никога.
Скрит текст:

Другото дяволски нокът ли се казваше? Като си затворя очите и му усещам миризмата в двора на баба ми.

бях останала с впечатление, че наричате "николай" само бялата стрелиция. Simple Smile и тях ще снимам тия дни.
орловия нокът вече го разгадаха. много нежна миризма, направо жасминова.

# 361
  • Deutschland/HE
Маминка ми също казваше Дяволски нокът, явно си е варненско това Simple Smile
Аз си купих тази година, лятото цъфна съвсем малко, надявам се да не издържи и зимата в градината.

# 362
Орловите нокти наистина ухаят невероятно. Цяло лято рано сутрин си пих кафето до тях. Освен жасмина и стефанотиса, така хубаво мирише и франджипанито, но от близо. А лоницерната се усеща от далече. Надявам се да стане хубава голяма ароматна ограда 😍

# 363
Магни, може ли пак да кажеш в колко голяма саксия гледаш лоницерата? Помня, че коментирахме с теб, но съм забравила. Искам и аз ароматна ограда.

# 364
така хубаво мирише и франджипанито, но от близо. А лоницерната се усеща от далече. Надявам се да стане хубава голяма ароматна ограда 😍

Дай моля те снимка на тези. 😊 За балкона искам такива миризливи.

Орлови нокти беше, не дяволски. Много съм зле с имената на цветята.

Не помня коя потребителка писа тук за този неонов филодендрон. Моя го сложих уж временно на много тъмно и забито място. Изведнъж почна да расте, а преди това се държеше като кактус. Освен лошото място, не съм го и поливала повече от месец. Този клон отпред е нов, даже взе и да се шари. Явно въобще не обича светлина и вода.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 22:37 от Анонимен

# 365
Софт, цяло лято ги показвам. Две купени, шест вкоренени от резник. Цъфнаха трички, но по много

Най-голямата ми гордост, резник вкореняван 7 месеца 🙈

В момента им капят листата и се приготвят да спят.
Флокс, като лианите ( бугенвилии, стефанотис), саксията е доста малка всъщност. Смених транспортната с един размер по-голяма.

# 366
Магни, прекрасни са!
Къде ги държиш през зимата?

# 367
  • Мадрид / София
Всеки ден минавам покрай ограда с орлови нокти. Листа и цетове има само в горната част на растението. Надолу са сухи клечки и стебла. Поддържат го, но въпреки това надолу е сплетени сухи стъбла и клонки. Иначе цъфти дълго време и ухае страхотно.

# 368
Аз бях с неоновият потос. Моят изкарва по някое ново листо,на светличко е и го поливам заедно с другите. Аз и не искам да става огромно чудовище,че ми е жал да режа. 😁
Моето коледниче много лесно загнива,така че не прекалявайте с поливането. У дома е сух въздуха и все се страхувам да не ги засуша,та на няколко пъти за малко да го загубя. Бучках окапалите клонки и се възстанови,но долу всичко беше изгнило.
Вчера прибрах кактусите,останаха мушкатите,но те са с толкова цвят,че ми е жал да ги внеса.

# 369
Аа не. Неоновият потос няма никакъв шанс да стане грамадно чудовище, а и аз имам ножици и не се свеня да ги ползвам. 😆

Тези също стоят на доста тъмно. Редовно забравяме да вдигнем щорите в спалнята, а папратът и на вдигнати щори е в дълбока сянка, но са добре.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 23:25 от Анонимен

# 370
Пипи, навън са всичките ми цветя. Стайни имам доста по-малко. Плумериите тук са у дома си. И коледничетата са масово по тераси и дворове. Моето така и не го изкарах. Седи си в дневната и пъпките му вече се виждат и без очила.

# 371
Твоето навън е със зимна температура на съвременен немски офис. 😂 Всъщност бая студено си става в Малта. Аз най- големия студ в живота си там съм брала и най-големите жеги в Германия. В Малта под 20 градуса няма как да не ти е студено и всичко е така построено, че е неотопляемо и ултра влажно. Така че несравнимо е. Но на открито растат прекрасно разни неща, дето другаде хората се чудят как да отгледат при специални условия. Всякакви фикуси в безумни размери, олеандри и кали, които се подават от стени. 😍

# 372
Вярно е за влагата. Тя ме мори и лятото. Вятъра, също през зимата. Но чак студ не бих казала. Спалнята не топлим, само охлаждаме. Дневната с хубава камина е уютна през зимата. Моето място е определено. Simple Smile

# 373
Не знам, аз климата хич не го понасях, нито лято, нито зима.

# 374
Миналата НГ имах гости от София, цяла седмица обикаляхме с тях, много бяха щастливи от времето. Януари-март е по тегаво, но пак слънцето е много повече. Аз вирея отлично през лятото на 40+. Цветята ми не толкова добре. В момента обаче става все по зелено.

Общи условия

Активация на акаунт