Нашите цветя - обща тема 18

• 36 134
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
засаждай.
не им пречи студа, земята ги топли. Simple Smile

# 391
Пролетта Ви се оплаках от падането на листа и съхнене на клонки на моя бенджамин, остана буквално с пет листа, когато го изкарах навън.
Вчера едва го внесох вътре/ имам необитаем етаж от къща и топли южни стаи , където съхранявам палми, по- чувствителни иглолистни , дърво на живота и Бенджамини, които от април до ноември са навън.
Ето го, 1,75, а беше откраднато клонче с пет листа, което скрих в джоба на дънките.

# 392
Оридеята бижу очевидно ще цъфти.

И тези. Похвалих се пак.🤭
здравейте, да попитам дали имате издънка от тази орхидея. Ако не бъркам е вид Лудизия и е страхотна

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 13:20 от Iliana Ivanova 728979

# 393
Да, нищо особено не е цветът, но не е и лош. Не знам дали не трябва да се реже, ако пречи на растежа на листата. На екзотичните антуриуми, на марантата и алокасиите ги махам веднага, но този сякаш не бих го отрязала.

Danilu, аз орхидеи вече не гледам, само тази.

не го режете, радвайте се на цвета. След като прецъфти го махнете тогава. Имах по обикновена и изобщо не им махах цветовете.

# 394
Прибрах кактусите за зимата

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 14:31 от Krotinia

# 395
  • Бургас
Лелеее,Кротиния,разкошни са жълтите чашки с бодливковците! 😍
Имат ли дупки отдолу?

Аз в едно глинено гърненце от кисело мляко имам дърво на живота ☺️

# 396
Не,нямат. Чашите са керамичните за супа на Маги вкусна чаша. На дъното е само пясък за дренаж,вече две години са в  тях

# 397
Simple SmileИ моето коледниче цъфна

# 398
На моето му опадаха всички пъпки.

# 399
  • София
Кой гледаше мюленбахия? На моята и окапаха доста листата, но на работа е доста топло. Дали да я взема в къщи на закритата или откритата тераса? При какви условия се отглежда?

# 400
Коледниче ли е, тенксгивъниче ли е, ама замириса на празници Smiley

# 401
Аз я гледам винаги навън.

# 402
Така така

Някой имаше оранжева. Хайде покажете ! Heart Eyes

# 403
Моето също запази пъпките и цъфти,но само няколко цвята са отворени и си е обикновено светло червено.
Току що прибрах всички цветя,че нощес е било -3,-4... 🤐 Та колкото и да не ми се занимаваше,се наложи. Мушкатото беше пълно с цвят,че и нови пъпки има,но ще си цъфти вътре. Не се сетих да ги снимам преди да почна да чистя,пък и снимката ми е над 5 мб. 🙄 Сложих и един резник от розово/бялото,че много си го харесвам и дано се хване.
Оставих някои,които издържат на студ,на прозореца са и не им пречи. Цикламата също е пощуряла на тези температури,скоро ще цъфне и тя.

Последна редакция: сб, 26 ное 2022, 18:56 от Anyyyone

# 404
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

И семена

Общи условия

Активация на акаунт