Нашите цветя - обща тема 18

• 35 742
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Аз мисля сега да ги орежа. И без това,като изчистя жълтите листа,ще останат голи пръчки. Нека да починат малко. От април може би,ще започна да ги торя. Мисля си,че и пръст трябва да им се сменя.
Друго се чудя - дали мога да им поорежа малко корените, че на някои са се показали през дупките отдолу? А сандъчетата са си големи 🤔☺️

# 646
Ооо карс начупвай пръчки и прибери на топло , така ще имаш нови силни растения за новия сезон, старите по принцип развиват големи коренища и не се развиват толкова красиво отгоре.

# 647
  • на острова на мечтите

# 648
Момичета, здравейте 🤗

Преди месец посадих две луковици на зюмбюли, но само единият прокара.
В момента ми изглежда странно, та искам мнения къде и какво да променя в саксийката. 🙏
Не ми позволява да кача снимка от телефона, но луковицата изглежда така, сякаш цвета ще се отвори, но без стъбло вътре в нея. Вижда се лилавият цвят и зелените връхчета на листата, но те са буквално от самият горен край на луковицата. Не знам как да го обясня по-добре, но така ли трябва да бъде? Иначе седи на топло, поливам редовно и пръстта в саксията е до средата на луковицата.

# 649
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
можем да си представим и без снимка. Simple Smile
отглеждането на зюмбюли в саксия си има особености.
държат се на хладно, с постепенно увеличаване на температурата и не се изкарват изведнъж на топло и светло, защото започват да цъфтят още в пазвата на листата.
сега вече е късно, остави го както си е и да се надяваме, че в процеса на цъфтене ще нарастне и дръжката. Simple Smile
https://kaktus.bg/n-119448-%D0%97%D1%8E%D0%BC%D0%B1%D1%8E%D0%BB%D0%B8

# 650
Да, определено съм сбъркала... Имах първоначално три луковици, от които две се оказаха изсъхнали, а сега успях да съсипя и третата... Супер, няма що😝

Danilu, прекрасни цветя 😍

# 651
  • Мадрид / София
Vicky_P, намали формата на снимката и ще може да се качи.

# 652
Да, определено съм сбъркала... Имах първоначално три луковици, от които две се оказаха изсъхнали, а сега успях да съсипя и третата... Супер, няма що😝

Danilu, прекрасни цветя 😍

не си я съсипала, просто няма да е класическия голям цвят, който събаря саксии Simple Smile но пък си мирише както трябва, нали?

при този рандеман, по-добре си вземи направо цъфнало зюмбюлче от намалените в лидл. Simple Smile

# 653

Благодаря за инфото за снимка, Анджела 🤗

Ами, евтини. Мила Добри, в нашия все още са пет лева 😝

# 654
преди 6 януари, в лидл на сточна гара бяха намалени на левче. и в лидл на  на боян магесник имаше, но не помня дали бяха намалени.

# 655
  • София
Наснимах си онзи ден саксийките да ви ги покажа......вече трети ден не мога да кача снимки, постоянно ми дава  грешка. Пробвах да ги намаля - пак не става. Disappointed

# 656
Моите зюмбюли в градината също вече полазват цвят. С времето се издължават.

# 657
Колко често поливате индрише през зимата?
Подариха ми едно, а нямам опит с него. Пък не искам да го уморя.

# 658
  • Карлово
Зависи дали е на топло или на по-хладно.

# 659
Индрише -  когато изсъхне почвата, моето е в стая с парно и поливам веднъж седмично.

Общи условия

Активация на акаунт