Нашите цветя - обща тема 18

• 36 136
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
А, ти си в Малта!
Ясно, няма да се спогодя с тия китки на дойчовския си балкон. Уф.

# 376
Пипи, много хора отглеждат плумерии в България дори по-добре от мен. Прегледай този форум, има няколко теми с много полезни съвети. В тази за вкореняването получих нужните отговори. А резници ще ти пратя ако искаш.
https://forum.palmi.bg/

# 377
Много мило,  Магни Kissing Heart
Благодаря ти,  ще погледна сайта.

# 378
Моите цветя още са на терасата, днес е 21 градуса Simple Smile

,

папрата го прибрах Simple Smile ама май избързах

и малко цвят за настроение в къщи!

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 11:18 от Natt***

# 379
При мен са 8 градуса. Вчера прибрах дипладенията от терасата, страх ме е да не измръзне.
Тези дни мисля да бодна малко пролетни цветя, вкл. и кокичета. Дали не е късно вече, а?

# 380
Аз дипладениите ги занесох в мазата.

# 381
Моите още цъфтят.
Нат, твоята папрат лятото я изкарваш навън ли? Заради нея се сдобих с такава. Никога преди не съм ги харесвала.
Вече сме с коледна украса.

# 382
Да, Магни, от април до ноември папрата изнасям на северната тераса.

# 383
А зимат къде слагате палмите? Имам 2 огромни и трябва да ги прибирам. Мин зима тази, която беше в хола малко линееше от топлото явно. Казаха ми, че май почиват зимата и искат по-хладно?

# 384
  • София
Едната Бугенвелия лятото изкара един цвят, а сега са 3 цветчета. Листата  са й опадали. Расте и сега цъфти. Другата Бугенвелия не знам защо по-бавно расте, откакто й опадаха цветовете когато я купих, досега не е цъфтяла при мен.
Имам много цветя са снимам и покажа, но нямам време.

# 385
Софт, моята първа дипладения не оцеля в мазата, затова сегашните ги слагам пред вратата на апартамента и ограничавам поливането. Още имат цветове, милите.

# 386
На приятелката ми пред вратата на апартамента не оцеля, моите пък в светла неотопляема стая не оцеляха. Сигурно на пролет пак нова ще се купува.

# 387
  • Карлово
А зимат къде слагате палмите? Имам 2 огромни и трябва да ги прибирам. Мин зима тази, която беше в хола малко линееше от топлото явно. Казаха ми, че май почиват зимата и искат по-хладно?
Цикас и Нолина при мене оцеляват в коридор, не много осветен на около 14-16 градуса.
Нолината вече подарих, остана само цикаса да прибера.

# 388
Моите са от фурма костилка на по 10 години и по 2м

# 389
На приятелката ми пред вратата на апартамента не оцеля, моите пък в светла неотопляема стая не оцеляха. Сигурно на пролет пак нова ще се купува.

Едната, червената ми е от лани, другата - бяла тая пролет я купих. Лани червената беше тотално оплешивяла, мислех, че няма да се съвземе. Много време отне, докато се покри с листа, но живна. Че и се скъса от цъфтеж.
Моля, кажете ми зюмбюли и кокичета да насадя ли сега или съм закъсняла? При нас дават другата седмица минусови температури.

Общи условия

Активация на акаунт