Нашите цветя - обща тема 18

• 36 129
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Моят олеандър още стои на балкона на стария апартамент. Мисля да го донеса тук и да го оставя на балкона завит с найлон.

# 421
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
капризни са бугитата Sad а не е да не съм опитвала.
карз, твоите са семна на магнолии, нали?
има ли саморасляци отдолу?

не искам да съм вестител на лоши вести, но не ми се вярва олеандри и бугенвилеи да оцелеят на неотопляем балкон в София. Sad

# 422
Аз на открит балкон в Кьолн мисля да го оставя. 🤭 Доста южни растения си оцеляват навън. Комшии имат банан, дипладении стоят целогодишно по улиците. Забелязвам, че и мушкатата си не прибират и още цъфтят и то много.

# 423
  • Бургас
Да,Добри,някакъв вид градинска магнолия е.
Издънки няма,но знам,че се захваща от клонче,прищипано към почвата.

# 424
за семеначета ми беше интересно, защото тук има много стрелиции на туфи, сякаш пада семенце и растат нови. Simple Smile

и не само стрелиции.

# 425
  • Бургас
Семенцата си падат на воля,но издънки няма. Може би и те имат женски и мъжки,знам ли 🤔

# 426
  • Карлово
Моя близка обвиваше в Лайпциг палми и други нетипични растения със стреч  фолио зимата на балкона, когато си идваше в Бг и оцеляваха.

# 427

Под тези винаги има поникнали семеначета

# 428
  • Бургас
Охх,разкошен е, Добри!
Но те не са ли с издънки 🤔

# 429
не знам. мисля, че са семеначета, защот съм им виждала семената паднали отдолу.
с размер на пъдпъдъче яйце са Simple Smile

утре ще се разходя да видя какво има Wink

# 430
  • на острова на мечтите
Добри, къде е тоз разкош!? В София!? Нещо не разбрах ти къде гледаш тези красоти!
Палмите цикас са като всички палми, женски и мъжки.
Бугитата са доста издържливи. При нас са на двора и няколко пъти ги рязаха по погрешка, но пак тръгват. Миналата година измръзнаха,  само след една мразовита нощ, но избиха нови издънки. За тях се грижи ММ. А той най-много да им хвърли бегъл поглед от колата.
Преместих някои вази в гаража точно навреме. От снощи вали силно. Утре щяло и да духа. От вятъра по ме е страх, но има много поразии към Неапол от снощните порои.

# 431
принципно сме в София и в малко селце в Краището, но точно сега сме в Египет. Simple Smile

цикасите са по два или повече в група и цветовете бяха различни Simple Smile едните съм снимала шишарка, другите май не.

снимката е от май месец Simple Smile утре ще ги наобиколя да видя как са сега. Simple Smile

# 432
Цикас не е палма.

# 433
а палмите не са женски и мъжки, но това едва ли има значение за домашното отглеждане. Simple Smile

ще снимам цикасите днес, Simple Smile нещо друго обещавала ли съм? като ще пправя обиколки поне да има за какво да се оглеждам.

# 434
не знам. мисля, че са семеначета, защот съм им виждала семената паднали отдолу.
с размер на пъдпъдъче яйце са Simple Smile

утре ще се разходя да видя какво има Wink

Общи условия

Активация на акаунт