Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 031
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Ladyst, още един хак за бибероните- взимаш голяма игла и дупчиш втора и трета дупка,ако се налага. Аз накрая като бяха вече към 8-10 мес така правех.
Minin, СЪЩАТА ИСТОРИЯ, но без кърменето, а с цедене- и с буденето и с рева и със счупения врат съм по същия начин. Болката е адска. Едно време бях на инжекции заради такива болки. Ама не кърмех де.

Пробвах още 1цата биберони да им пробия по-голяма дупка, докато пристигнат новите, ама нещо не успях. Уж правя дупка, то пак се мъчи детето и тече едвам 🤷🏽♀ Явно иглата трябваше да е още по-голяма ама каквато намерих на момента, с такава дупчих 😁 За следващия път ще си взема ппределено по-дебела

# 121
  • София
Аз дупчех с едно конски игли с тъп връх, за гоблен все едно. Не знам откъде съм имала.
Да се "похваля"-имаме си стафилококи😕 излезе носния секрет. Той от 3 дни е на аб капки, дали от тях ще се махнат...

# 122
Егати готиното! Бебето още спи, кака и батко на градина и ясла, таткото на работа. Аз пия кафе - САМА. 😇
П.С. Днес ше прескоча до спешно да видя за това за топлене.

# 123
Момичета вземете си възглавници за врат 😀

# 124
  • Варна
За прехвърлянето на спящо бебе от мама или тате в кошарата ще ви споделя какво знам и правя аз. Идеята при поставянето е да го доприспим там, след като вече е унесено. Едната причина да се будят веднага е, защото от топличко място попадат на студено. Съответно веднага при поставяне в кошарата, обгръщам бебето с длани (притискам ръчичките към тялото дори да е повит) и така задъжам 1-2 минути, за да се запази топлинката. През това време добавям и "Шшшш" за допълнително успкоение, а понякога и поклащам/полюшвам леко. За няколко минути се връща обратно към съня. Ако се разбуди след 30-40 мин - не скачам веднага дори да проплаче. Много често плача или мрънкането продължават секунди или минути и са в просъница. Това се случва заради преминаване от един цикъл на съня в друг. Ако в този момент вдигнем бебето, шанса да го събудим окончателно е голям.
Друг "хак" (но на мен не ми се занимава) е да сложим предварително в кошарата бутилка с топла/гореща вода, за да е затоплено местенцето преди да сложим бебето. 

Това е от мен, за вас може да са очевидни съвети, но аз с първото бебе си нямах идея какво става. Grinning Уж четях много, но нищо не успявах да приложа на практика, съответно бях блокирана на дивана нон-стоп. Бебето ядеше и спеше в мен и не можех дори да се изкъпя.  Weary Тегаво време беше.

# 125
Аз на ММ вече с второ бебе не мога да му обясня да го приспива и оставя бързо. Той си сяда на дивана с присвити крака и го люшка на краката си, докато гледа тв или си рови в телефона. И когато реши да го оставя, след като е спал 1 час на краката му, бебето се събужда естествено.
Jinx_, аз понякога го люшкам на ръце с одеяло или пелена, които после постилам под него, за да не го оставям на студения чаршаф.

# 126
  • София
Полезно- и аз си мислех нещо такова. А снощи стана именно това-след ужасен рев таткото го приспа на корема си и си го държа там,докато гледаше тв. После го остави в кошарата и той така се ококори и разстрои и зарева, че после час не заспа...в крайна сметкаспа върху ми. От снощи обаче шезлонгът е вече до леглото ми и през нощта спа в него. Не знам дали е ок реално за гръбнака, но знам че за първа нош криво ляво спа.
Другото ми наблюдение също,за съжаление, се оказа вярно... след започната диета от вчера- без сладко ( както избягвам лактоза, домати и подобни) оптеделено е по- спокоен и спящ. Пак го били коремчето много, но този истеричен 24 часов рев го няма. Мамка му!умирам за голям шоколад линд или торта😭

# 127
Момичета чак сега видях новата тема. При нас засега всичко е наред. Кърменето върви много добре, дай Боже да е така и занапред. Доволна съм изключително много от next to me леглото, голямо удобство. В хола спи в гнездото и също съм много доволна от тази покупка. Кати спи по 2,3 дори 3,5 часа после си хапва и пак заспива. Будна е за по 40-50 мин най-много. Щастието ни е голямо, таткото ми помага изключително много. Става нощем, дава памперси, кърпи, топли млякото, защото вечер давам от шише изцедена кърма. Не е акала от 32 часа близо, но знам че до 3 дни можело да се изчака. Днес става на 11 дни ❤️❤️❤️ Аз свалих 11 кг за 10 дни. Остават ми само още 3, чувствам се във много добра форма с оглед на това колко скоро стана всичко. Храня се мн здравословно засега и това ми дава енергия. Чудя се какво бебешко олио да и взема, засега сме пробвали на хип и Бочко, някое по яко има ли 😁

# 128
Никол, бебетата под 1м трябва да имат изхождания всеки ден. Има ли достатъпно обилно напишкани памперси? Това е цитат от сайта на Хедра.
"Ако бебето ви е на възраст под 1 месец и все още не е мерено, за да знаете как наддава, тогава липсата на изхождания в продължение на 24 ч е повод за СПЕШНА консултация с педиатъра и уговаряне за измерване на бебето в рамките на следващите 24 ч. Не се съгласявайте да чакате!

Причината за тази спешност е, че липсата на изхождания на тази възраст най-често (в над 90 % от ситуациите!) означава, че по някаква причина бебето не поема достатъчно мляко. Измерването му ще покаже какво е положението и дали действително имате повод за притеснение. Ако има нещо, което не е наред, ще можете да вземете веднага мерки и нещата да се оправят максимално бързо, без да рискувате наддаването на бебето и количеството мляко при вас."

# 129
Яна не беше акала 40 часа, звъннах на педиатърката и каза да не я мъча и да сложа пак клизмичка Мелилакс, препълни 3 памперса, корема и направо изчезна, снощи плака доста преди да заспи... Постоянно се напъваше и постоянно  повръщаше по малко от напъване... Започнахме фризовом, ще видим какъв ще е ефекта, дано им действа добре, защото чувам добри и лоши коментари за него. Прави ми впечатление, че Яна като изяде дозата е още гладна, а явно не засища толкова добре, въпреки че е гъсто млякото, купих по голям биберон за фризовома (+ 3 авент натурал), на Сами още не съм му давала от него, ще видим и на него как ще му понесе.
Канари, поръчах омни биотик панда, дано им подейства добре.
От сутринта и двамата са кисели и се гърчат и напъват, Яна иска постоянно върху мен да лежи или по корем, не мога да изляза от стаята, дори да ям, докато стигна в хола и някой е ревнал,... За капак имам нови комшии, който къртят, бушат, не знам какво правят, но го правят на стената която е подпряно леглото ми, децата се стряскат при всяко дупчене.... И къртене.

П. С. Никол, посъветвай се с педиатърката, мойте на тази възраст акаха на всяко ядене... Недей да чакаш 3 дни, мойте са на два месеца и педиатърката като чу че не е ходила 40 часа, каза че се мъчи така, да не чакам повече.

# 130
  • София
Dано помогне! За фризовом имай предвид,че тя може да се чувства гладна веднага след поемането, но реално той се раздува в последствие в стомаха-та трябва да внимаваш да не преяде,ако решиш да и додадеш.
Днес коликите и при нас са в апогея си. Но свалих бял шум най-после- истински- че одсега някви тъпи природни само мъчех -направи го покоси. Даже спря да иска да яде. Заспа като отрязан.

# 131
Точно това се чудех, що са гладни тия деца, да давам ли още, тъкмо на време си ми го написала Joy
Аз им пускам моцарт  за бебе от ю туб, млъкват като го пусна, а мен вече много ме дразни тая мелодия, няколко дена все нея пускам Joy

Dано помогне! За фризовом имай предвид,че тя може да се чувства гладна веднага след поемането, но реално той се раздува в последствие в стомаха-та трябва да внимаваш да не преяде,ако решиш да и додадеш.
Днес коликите и при нас са в апогея си. Но свалих бял шум най-после- истински- че одсега някви тъпи природни само мъчех -направи го покоси. Даже спря да иска да яде. Заспа като отрязан.

# 132
Не успях да отида до никакъв Пепко аз. Като се събуди сутринта и рева до 11:30 малката. Заспива докато яде и си отваря очите с рев веднага щом я оставя. Не заспа с часове. Това вече е 4-5 такъв ден по ред. Спи по 3-4 часа общо през деня и пре останалото време е кошмар - ревове, напъване, гърчене. И в 11:30 като ѝ пуснах един сешоар - задряма. Остана ми време само да отида на фризьор и толкова. Такова не спане на бебе съм нямала с другите две деца. Нищо не помага. Никакви трикове, люлки, люшкане… само ръце или количка.

# 133
Има много напишкани памперси, просто още няма ако ☺️ Точно днес ни беше прегледа в Св Лазар, 11 дни след раждането. Качила е 600 гр за това време, Олга много ме похвали за кърменето. Каза, че до три дни може да не се изака щом е само на кърма. Може да и правя масажи на коремчето, да карам колело с крачетата и всичко, което би раздвижило положението. Също така ям круши, дано помогне ☺️

# 134
  • София
Jinx, пробвах твоя метод- реве ми се- полуунесен, слагам в леглото,затопляю с ръце- ококорване и след минута рев. Отгогава не е заспал, само цинкя. Яд ме е че го разбудих и взех от баща му, умирам за сън,а имам и цедене. Днес от колики откаЗа да яде, по 40 мл на ядене изяждаше и рев.нещо като стачка,така ли му се викаше...
Femme, и тук така...заспива, ако въобще заспи,в най- неподходящия момент, дето ако се водя по режим,то трябва да го будя.
Препоръчвам в ютуб - colicky baby sleeps white noise-с едно спящо бебе на луна и синьо небе. Ей от това 4 пъти отнесе плувката преди вечеря. През нощта съм го заредила до мен телефона ир го прилагам. И аз имах планове и среща с позната с децата да се видим да играят. Направих си я все едно нямам бебе, не знам как си го помислих. Освен истеричния рев,в този час ми съвпадна яфенето му и моето цедене баш....и никъде не отидох Sad

Общи условия

Активация на акаунт