Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 065
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
До 3 месечна възраст няма да се научи на нищо, няма да свикне един вид , след това всеки преценява Simple Smile ние постоянно си го гушкаме и приспиваме в слинг
Честита да си, Lizi 🥳🥳🥳 пожелавам ти, това което си си пожелала да се сбъдне!

И при нас се получи подсичане. Аз мажех с Мустела по принцип и Бях при майка ми за една седмица и там слагаме един друг крем и червеното се изчисти за няколко дни, викам да не е от памперсите нещо 🤷 та се прибрахме и на другия ден веднаага стана пак червено дупето, та си мисля да не е от крема. Сега мажа с другия да видим дали ще се изчисти.

Ние като вечеряме си го взимаме при нас на дивана, иначе е едно разкарване до стаята през 1 Мин. Само не знам да не свикне така след време и да не можем да го оставим дори за малко. 🤷 Да не говорим, че свекървата все го взима на ръце, разкарва го из стаята, люшка го уж да заспи, та не знам и така да не свикне. Аз не го дундуркам да заспи, направо си го слагам в легълцето и там сам да си заспива. Давам биба, ако много мрънка.

Аз не се храня цял ден, най много някоя бисквитка... Вечер хапвам обилно, като се прибере мъжа ми и стои при децата.

Днес ви черпя виртуално, имам рожден ден, правя 30!
Пожелавам си спокойни деца и  дълги нощни паузи!
Днес и те ми направиха подарък, спали са по 9 часа Sleeping
Направо се чудя да не би да не съм ги чула, но бяха спокойни сутринта, гукаха си.
П. С. Толкова съм недоспала, вчера ми излезе във фейса, че моя приятелка има рожден ден и аз се сетих, пе и аз съм един ден след нея, бях забравила, че имам рожден ден, представяте ли си Joy

# 571
Ами, надявам се и при нас да се оправи проблема. Този, който ми е изписан също е кортикостероид. Ами, мажа, няма как. + че тя все още ака постоянно. Или къде ака, къде пръцка, но и в двата случая все е омацано. Тъкмо накупих от Лидл постелки за повиване и махам памперса. Ще седи по голо дупе два, три дни. Но със сигурност не нещо по-сериозно от обикновено подсичане.
В групата на каката пак има варицела. Пак си е у дома. Днес я заведох при родителите ми. Хем тя щастлива, хем аз отпочинала. 🤷🏻♀
Сега да избягам от темите за бебета, деца и мъже. Кой какво прави по лицето си? Ходи ли на козметик? Ходи ли сега докато хормоните още се наместват? Знам, че повечето сте млади мами и нямате кой знае какви нужди, ама все пак… Аз пак се вчаниачавам яко по моите пигментни петна… ама тоя мустак черен…

# 572
Лизи, честит рожден ден! Да си жива и здрава!
Някой пита за суши, аз си поръчах още като излязох от болницата, иначе като бременна не ядях.
На мен с големия най-кошмарния ми период беше между година и половина и 2 и половина някъде. Сега малко по-малко се наместват нещата. Като бебе ползвах квадратна кошара за игра, зарязвах го вътре с играчки и се занимаваше за известно време. Като проходи бях обезопасила хола и си играеше там, но като започна да стига бравата доста бързо се научи да отключва и тогава стана сложно. Не съм го оставяла да рови из шкафове и да вади, така че вървях след него. Всъщност до към 2 годишен не го оставях сам в кухнята.
Филип пак е вкъщи с кашлица. ММ тази седмица е прекарал повече време при лекарката, отколкото на работа. Много се изнервям, от 15 септември не му се събира и месец да е ходил на градина.
Обаче при Борис май отминават трайно коликите, пак се случва да е неспокоен понякога, но като цяло е добре положението. Заспива сам, не се налага да го разнасяме и люшкаме. Дори и буден си лежи в гнездото, зяпа си нещо и се усмихва. Всъщност е доста усмихнато бебе и не спира да бърбори и гука, при Филип не беше така. Той изобщо не гукаше и рядко бърбореше, но пък сега не млъква, даже насън говори. 😄 Така че има надежда, момичета. Може да се успокоят в един момент.
Тази седмица много готвя аз, големия не знам какво е гледал или чул, но изведнъж стана голям фен на крем-супите и гледам да го тъпча с полезна храна, докато е на тази вълна, че иначе кара на кюфтета и боклуци.
Нареждат се нещата долу-горе, но съм си разбутала моя график и спя средно по 3-4 часа. Все имам нещо по-интересно за правене през деня и не лягам да поспя, вече започна да ми дотежава. Ето сега и двете деца спят, аз си цъкам на телефона. 🤷♀

# 573
  • Варна
Panda, тъкмо и аз това исках да кажа. Даже до 4 месеца според мен си е безопасно всякакво носене и гушкане, после бързо се отучват тези навици. Според мен е по-трудно за родителите да превключат от един начин на приспиване на друг, отколкото за бебето. Аз например бях шокирана, че бебето ми може да заспива и по друг начин освен с кърмене, докато не ме накараха насила и не пробвах. Grinning

Tess, по същия начин съм. Моите спят вече 2 часа (по едно и също време, йей!) и аз ръфам някакви сладки неща и си цъкам на телефона. А можех да ударя една дрямка.

Нищо не си правя на лицето аз. Даже скоро коментирах с приятелки, че не притежавам гримове освен 1 спирала, 1 очна линия и 1 мицеладна вода. Абсолютно нищо друго не ползвам в момента. Ама не се хваля де, имам нужда от много неща, просто не ми се занимава. Confused

# 574
Към мачетата с ппдсечени бебчета;
Педиатърката ми каза, че когато са подсечени може да не искат да се хранят, това беше първото, което ме пита, като и казах, че не се хранят.

# 575
  • София
И аз цъкам. Вместо да чета книга примерно...по- нямаше да ме е яд, че не спя. Имам да оправям разни неща вкъщи -една крушка да регулирам и да лепя едни изкуствени тухли вурху дупката в мокрото. Ама за целта малкия трсбва да дремне повече от 5 мин. Днес това се случи, но не очаквах и не започнах навреме. И като станах, той се събуди😀 все тъй ще стане.
Femme, aз не съм млада, но признавам, освен ботокса, който си сложих веднъж преди 2 г, друго не правя. Тогава си вкарах пълнител и за сенкодупките под очите, но не ми хареса резултата и няма да повтарям, само ботокс пак ще вкарам. Преди ми излизаха едни циреи и за тях ходех на козметик,че бяха много дълбоки и оставяха белези, но преди 3 г една приятелка ми даде антибиотично мазило и с него ги туширам и на това спрях да ходя. Хич ме няма мен по глезенето. Петната още ги търпя, не са видими, но знам къде са. Сигурно още 3-4 г и ще избият сериозно. Отделно си извивам трайно миглите- правих го и преди да родя, нямаше проблем. И туй то. Понеже грим не ползвам, та това ми спестява миглоизвивачката, не мога да понасям колко прави са.
Преди мажех и тялото и за корема исках да се погрижа да се свие по- бързо, да редуцирам стриите...сега не ми дреме грам. Купих си стягащо бельо и с него ще си миткам. Само да започнат да ми стават дрехите малко...

# 576
Честит рожден ден и от мен на Лизи ❤ безкрайно щастлива бъди!
За лицето мисля, че имаше противопоказание, свързано с ретинол. Ако някакви процедури с това се правят евентуално.

# 577
Femme, те тези петна нали си изчезват след раждането? На мен и двете бремнности ми се появяваха папиломчета, сега цялата ми шия беше в такива, но изчезнаха. Иначе аз до преди няколко години и крем не слагах, на козметик не съм ходила от тийн. Но в последните години се зарибих по козметичните кутии и от тях ползвам серуми и кремове. В последно време се хващам и че се гримирам доста често, преди само като излизам вечер. За стрии не ми се говори, на корема нямам, но краката ми са нацепени още от първата бременност, да не говорим, че от ученичка още имах тук там. Като отслабна ще взема да се поинтересувам повече за лазерни процедури. Уж ги заличавали почти.
Kanari, какво стана със здравословните ти проблеми? Откриха ли какво не е наред?

# 578
Tess_D, да обикновено изчезват. Ама не и при мен. По време на първата бременност и излязоха две под двете очи. После с и след втората на мустака и на носа. След това успях с козметика да ги изсветля доста. И пак забременях. Избиха яко и нямат махане. Онзи ден ходих на някакъв дерма пен и ми вкараха серум точно за пигментацията. Обаче не знам кога бих могла да видя ефект, изобщо има ли смисъл да рискувам и да правя още процедури, каквито и да са, предвид че още кърмя и хормоните ми бушуват. А така да виждам само тези петна. Аз до 34-тата си година имах кожа на лицето, не видяла пъпка или гънка. Обаче тъпкано ми се връща от тогава с пигментацията. И предвид, че съм на 41 вече очаквам даже проблемът да се задълбочава.
Kanari, и моите мигли са прави (остри)… ту ги извивам, ту не. Много ме дразни как след втората-третата седмица поливната ми стърчат на долу, другата на горе. Откачам. Спирам да ги извивам. Обаче минава време и пак го правя. Аз не съм фен на тежките гримове. Имам цял магазин козметика - за гримиране и бяла. Обаче за грим ползвам само спирала. Обичам да виждам миглите си черни. И последната година, две мацвам малко фон също тен, заради петната, който обаче е толкова лек и не покривен, че изобщо не си личи, че имам такъв, но пък пигментните петна се виждат.
Чета сега за този Тридерм и пише, че е антибиотик и трябва да мажа само два пъти на ден. Вчера така мазах, ама нищо не се промени. Дали да не го сменя. И щях да тв питам къде точно беше подсичането на Преси? На Мила е дупето ама точно около ануса. Може ли да има и нещо вътрешно? За първи път виждам такова нещо. Май няма да дочакам лекар до понеделник. Само, че де ще търся дерматолог събота и неделя…

# 579
  • София
Тесс, дълго е много, намериха киста за операция, ама се усъмниха,че може да не е киста, пратиха ме на ямр и туморни маркери,, в това време кистата се спукала (а аз щях да пукна от болка), та на ямр не излезе нищо за нея, но се водя херния и възпаление на тазовите кости. И така😀 тр да ходя на ортопед и хирург, но намериха лимфен възел на преси и нещо на червата на едната кака и въобще няма да се занимавам със себе си, понеже едва смогвам с другите.
Да, и мен ме дразни като разоусне къдрина и миглите са различни, но по - ме дразнят прави.
Гъбите- бяха до ануса, но по продължение на бузоте и освен това имаше и на топките отдолу.
Не знам дали ще намериш дерматолог уикендА, ама дано.

# 580
Лизи, благодаря за статията и Ч.Р.Д. и от мен Simple Smile Бъди жива, здрава и много щастлива.
Прегледа ни мина, нямаме гъбички, казаха, че е млекце. Всичко при нас е наред, освен че имаме рефлукс. Биха ни ваксини, надявам се да не вдигаме температура.
Иначе моето юначе от раждането, сега е на 2 месеца и 1 седмичка, се е издължил с близо 10 см (9.5)  и е наддал с 2.5 кг 🥰🥰🥰

# 581
Femme, аз съм голяма фенка ка корейската козметика и когато ми остане време винаги гледам да направя всички стъпки от рутината. Запалих се пред 4 години и даже шампоаните и балсамите за коса са ми само корейски. Много съм доволна. За пигментирана кожа помага серум от витамин  Ц, той избистря кожата, но винаги след него ако се ползва през деня трябва висок фактор 50. Всъщност независимо от сезона е хубаво да се защитава кожата на лицето с висок фактор.

# 582
  • София
Valari, я кажи откъде взимащ и кои марки. Аз съм ползвала само крем на holika и съм адски доволна, а сега съм поръчала пак корейски с чаено дърво, но не е толкова хубав. Само в нотино и в Лили съм ги намирала и то ако има промоция, иначе скупички идват.

# 583
При нас няма проблем с храненето. Смених крема за подсичане и нещата започнаха да се подобряват.

Към мачетата с ппдсечени бебчета;
Педиатърката ми каза, че когато са подсечени може да не искат да се хранят, това беше първото, което ме пита, като и казах, че не се хранят.

# 584
Kanari в началото поръчах от БГ сайтове като Kocos.bg, но както ти написа са доста скъпи. После влезнах да членува във Facebook в група за корейска козметика и как се пазарува от корейски сайтове, какви продукти се използват колко стъпки се правят. И вече си поръчвам директно от Корея, като дебна доставка до БГ да е безплатна, ако не гледам да се комбинира с една приятелка да си разделим доставката и пак идва по евтино, даже и след като си платя мотото. Те пускат много големи промоции.

Общи условия

Активация на акаунт