Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 037
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
И аз за витамин Д знам, че се дават по две капки дневно зимата. В допълнение ако е по-едро бебе - като профилактика срещу рахит - може да изпишат и 3 😋

# 646
  • Варна
Мацки, да попитам след болничните какви пари следва да се получават?

# 647
Както и до сега, 90% от брутната, но не повече от нетната заплата. 3-те болнични се изплащат като майчинство.

# 648
  • София
Абе не е така, при всяко дете е различно избиването. При нас нямаше други причини, просто избиваха бавно и болезнено- и аз съм била така, знам и аз, че е назледствено. Кофти работа. Също така лапането на ръцете по учебник си е наистина,защото ги откриват в момента- това е единсгвения им усет на този етап- да пробват с уста,не знаят друго. И Преси яде кърпи, лигавници, ципове, якета😄
Аз продължавам да се боря с въшки, да давам лекарства и капки на другата с отита и да се влача с пресиян по лекари. Пера като гламава, мия коси, сменям кърпи, но днес отново изпадаха живи въшки. Реве ми се! НаистинА! Пресиян с рефлукс, изпосаха нан ар и сироп, по 10 лигавника на ден сменям, да не кажа 20. Някъв конвеир е, мен ме сърби главата- и тъй като съм прораснала до ушите дали може и аз да имам въшки... отделно и въшливата от днес я боли гърло, очаквано. Не издържах и викнах майка утре- да ми помогне с ресането и чистенето на въшките Sad
Пресиян заради задната хрема, която е от месец и половина, му отложиха ваксините и сме с нови лекарства...

# 649
Помагайте, моята бебка  не е яла от 17ч, само суче от гърда ама аз нямам толкова кърма.
След баня не знам какво стана, но зверски рева. Няма успокояване. Време и е за ядене, но само ближе биберон на шишето, прави физиономия, че и се гади  и не иска да яде. Успокоява се само на гърда, ама то там нищо не остана Cry

# 650
  • София
Пресиян е така от 8 дни- това, което понякога помага- да до дондуркам права и да.  Вкарам шишето, докато е спокоен, да пусна бял шум и тогава да вларам шишето, нищо. Просто чакам и се надявам да яде на следв ядене...устснових, че има връзка с лефакса, понеже ги редувам с биоамика- като са амиката-яде повече, като е лефакса определено не яде. Друогот, което установявам е, че при мен изяжда повече, а ако го хранят майка или мм, по- малко. Също се изнервя ако му дръпнем биберона ( помеже прави вакуум) или ако нещо го стресне-вчера беше котката-просто измяука, но той изпадна в истерия и яденето приключи на 30 мл.

# 651
  • Варна
Flower90, щом се успокоява на гърда, не бих се притеснявала. Hug Защо мислиш, че няма нищо?

Канари, много кофти това с въшките. Поне ако бяха момчета ще удариш една машинка и ще се приключи набързо, а то... Сложна работа. Дано се отървете скоро.

# 652
Jinx,  пробвала съм да е само на кърма, резултата е неспящо, нервно, ревящо и неакащо бебе. Не успявам да увелича количеството, та вече не се  и надявам да минем само на кърма, просто ще и давам докато имам.
Също, знам, че не е определящо, но все пак - цедя макс 30мл от двете гърди и като я тегля на везна максимум 60мл съм засичала, че е изяла  и то много рядко, обикновено около 30мл изпива, ако може да се разчита на везната изобщо.
Тази вечер е кошмар, така не е плакала никога, направо ми се къса сърцето Sad  Изяде си най-накрая яденето от шишето, но в легнала позиция.

# 653
Flower90 и Сами пак не иска да яде, общо взето от месец е борба с храненето, дърпа се изпъва се назад, като струна и не иска да засуче, нито гърда, нито шише, нито кърма, нито ам.
Днес беше цял ден рев и не иска да засуче направо ме измъчи, страх ме е да не се обезводни. Пробвах всичко, само и само да го разсея и да засуче, но не става, то не беше, разнасяне из стаите, друсане, пеене, чак го облекох и изведох на терасата, да мъча там да го храня и нищо, в заспало състояние успях 40 грама. Пускам какво е изял  днес от снощи 23:30, като тогава изяде 70 мл.

Страх ме е да не се обезводни, звъннах на педиатърката, утре в 12:00 е на преглед. Според нея може да се разболява, защото аз бях с хрема....

Допълвам : миналия път като не се хранеха, се оказа анемия
 Канари и аз така храня от месец като ги разнасям из стаите, друсам, пея и като се разсеят захапваха, но днес и това не свърши работа.

И мойте си смучат ръцете и всичко до което се докопат.

Някой беше писал за зелено ако, педиатърката последния път като и казах че им е зелено акото ме попита да не съм ги претоплила, доколкото чух може и ако им е по топло млякото, пак да се изхождат в зелено или ако имат силни колики в този ден

# 654
И моето бебе често пищи и се извива като предложа гърда. Приближава се и започва рев. Дръпвам се, пак рев. Бутам шише с ам, бутам, не става. Само го облизва и предъвква. Не знам какво да направя, защото едната гърда явно пуска като фонтан, но не винаги. Тази вечер бебето се разпищя и като погледнах цялото ѝ личице беше в мляко, чак и в очите. Нощно време такъв проблем няма или може би като сме легнали има някакво значение.
Лизи, как се установи анемията? Какви бяха симптомите - неядене или ненаддаване? Моето момиче не качва изобщо. Родена 3640 а сега е 4200 на 50 дена. Според личната си била ок. Вчера смятах че за 24 часа изпива около 600 мл кърма, ако мога да вярвам на везната преди и след кърмене. Което би трябвало да е ок. По 150мл на килограм.

# 655
Преди ядяха лакомо, в един момент спряха и не искаха да се хранят, заведох ги на педиатър и им пуснаха кръв и урина, изследванията показаха нисък хемоглобин.
Лекарката ми обясни, че майката като е била с нисък хемоглобин по време на бремеността и някой път и децата развиват анемия до 6ти месец. Иначе си бяха качили килограми.
И на мен ми се вижда, че малко е качило бебето ти, въпреки че не всички деца са еднакви, мобе да пуснете изследвания, за всеки случай, поне за твое спокойствие . Мисля, че в Надежда ми казаха, че първият месец трябва да качат между 600 грама и 1, 200 кг

П. С. Днес измерихме Сами и за 3 дни е свалил 40 грама

И моето бебе често пищи и се извива като предложа гърда. Приближава се и започва рев. Дръпвам се, пак рев. Бутам шише с ам, бутам, не става. Само го облизва и предъвква. Не знам какво да направя, защото едната гърда явно пуска като фонтан, но не винаги. Тази вечер бебето се разпищя и като погледнах цялото ѝ личице беше в мляко, чак и в очите. Нощно време такъв проблем няма или може би като сме легнали има някакво значение.
Лизи, как се установи анемията? Какви бяха симптомите - неядене или ненаддаване? Моето момиче не качва изобщо. Родена 3640 а сега е 4200 на 50 дена. Според личната си била ок. Вчера смятах че за 24 часа изпива около 600 мл кърма, ако мога да вярвам на везната преди и след кърмене. Което би трябвало да е ок. По 150мл на килограм.

# 656
Чак сега се събуди моята за хапване. 7 часа пауза. Отдавам го на това, че беше изтощена след рева снощи.
Лизи, аз съм с анемия, наследствена бета таласемия, цяла бременност бях с брутално нисък хемоглобин. Най-ниската стойност беше 72. Кръвопреливаха ме даже. Искам да пуснем кръвни на малката, но според педиатъра трябва да изчакаме до 6ти месец.
Иначе за 8- 9 дни е качила около 210гр, по-малко от миналия месец, но пак е нещо.

Редактирам се, за да кажа, че си изяде добавката от АМ,  но отново в легнала позиция. Аз я държа на ръце, във възможно най-изправена позиция , когато се храни, но от седмица насам тя държи ръцете си винаги на шишето, движенията са и некординирани  и постоянно го бута и го вади от устата си и може би затова се дразни и реве.  Друго обяснение не намирам. В легнало положение пак половин минута облизва биберона  и го дъвче, но после засуква, предполагам защото не си пречи с ръцете.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 08:14 от Flower90

# 657
  • Варна
Ако мога и аз да се изкажа, вчера мисля го споменахме - " кърмаческа стачка" . Има информация в бг мама, предполагам и другаде. Тогава когато бебето отказва да яде.

# 658
Един от най-големите ми страхове - ВЪШКИ! Имала съм в училище, преди 100 години. Това нещо се изтребваше толкова трудно, колкото хлебарките. Изпитвам панически страх, че дъщеря ми може да ми донесе някой ден. А сега и когато имам и още една дъщеря … 🤦🏻♀
Бебето снощи спа много дълго. Направи само една пауза от 10 минути в 4 часа. Кеф! Изобщо не се притесних, че не е яла. Ако беше много гладна все щеше да си покаже.

# 659
Да, въшки....Ами щерката беше докарала такива от градината, като беше на 6-7 години. Помня, че бързо се отървахме от тях, сега има  добри препарати за разлика от едно време (както беше написано по-горе - преди 100 години). И аз съм с кофти спомени от въшлясалата си глава и гадните упорити въшки. Нямаше чистене туй чудо.

Общи условия

Активация на акаунт