Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 035
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Аз все си мисля, че всяко бебче си наддава с негови си темпове и че не може да ги слагаме всички под еднакъв знаменател. Първия месец при нас беше качил 750гр. и ако питаш някой консултант веднага ще каже да добавям още кърмения или да дохранвам, а детето си е доволно и щастливо. Така че най-добре се гледа дали има напишкани и наакани памперси и ако детето е спокойно според мен едни 600гр. са си съвсем наред. Да, в някои случаи при ниско наддаване наистина може да има някакъв проблем, но това са единични случаи. То бебето ще си каже ако е гладно и не му достига.

Въшките са нещо страшно. аз съм имала като дете и майка ми си спомням по цяла вечер само ме пощеше.... Дано не ви застига тази гад.

При нас от няколко дни забелязвам, че малчо след като хапне малко и изведнъж започва с един неистов рев, ама рев. Няма успокояване, единствено като го обърна надолу с главата и го хвана отдолу за коремчето и така млъква за малко и как го обърна пак нормално започва отново. Само като му дам биба и става спокоен. Не знам на какво се дължи това. Не е всеки път. Корема ли нещо го срязва изведнъж, друго ли нещо го мъчи, нямам си идея.

# 661
*Jerry*, и аз все си мислех, че след толкова години поне препаратите против въшки за станали по-добри. Ама като прочетох, че Канари се бори от дни с тях и имах дежа вю.
Моята дъщеря също си “яде” юмруците. Всеки път когато е зверски гладна и аз съм закъсняла със “питието” ѝ. Днес пак се случи.

# 662
  • София
И продължаваме борбата и днес- поне не изпадаха живи. Препаратите са един дол дренки, мазах с 3 и чак падаха живи до вчера. Днес сутринта мазах с майонеза и на вечерното пощене имаше само гниди. Уж. Утре продължаваме. Хубавото е, ако може това да ме успокоява, че другата дъщеря сама отишла при сестрата да я провери и уж нямала. Аз превантивно я мих и нея с шампоана. Тя е с гъста коса до кръста. Другата е до раменете, ама е 2 пъти по- гъста. А лоята е гъста и къдрава. Мен адски ме сърби главата, но няма кой да ме провери. Мисля, че си внушавам, но взех боя и ще се намажа. ЧетА, че няма отърване. Това ме ужасява. Виждам гнидите, но да изпощя цялата коса ми се вижда невъзможно. Сега ще мианвам и с пресата да ги изгоря, обаче те са в корена, мама им.
И за капак се влачим и по лекари с Пресиян, май не му понася адаптираното за рефлукс и се чудя да остава ли на него, много го боли корем и постоянно пръцка...днес бяхме и в пирогов за ехограф за тоя лимфен възел. Ще го следят. Водихме и котката на ветеринар. Ама нак- голяма драма ми остават въшките😄

# 663
Kanari, какъв е тоя лимфен възел, къде е?

# 664
Момичета, колко време сте били на памперс 2? Че взех от емаг на голяма промоция 480 броя за 110 лв, мислейки си, че ще ползваме двойка поне още 3 месеца. А после прочетох в бг мама, че бързо се минавало към 3ка? Ние с Кати 40 дни бяхме с 1ца, от 4 дни сме с 2ка. Дали ще успеем да ги изхабим или се прецаках?

# 665
  • София
На ключицата- откри го ортопеда на профилактичния преглед и оттогава ходим като гламави по лекари- хематолози, педиатри, кръв му взимаха и накрая ехограф в пирогов. Нищо сериозно не било и най- вероятно от настинката, дет я влачи откак се е родил и още, каките 3ти вирус карат, той още на първия...но ще го следим този възел. Заради остатъчната задна хрема и ваксините ще отложат, мн ме е яд.
Никол, гледаш дали около крачетата е много стегнато и оставя белег памперса- на Преси 1 му умаляха още на 2 седмица. Сега 1 седмица предо 2рия месец вече му се зачервяват доста и с 2ката и затова не посмях да взема от черния петък. Само шишета и биберони и един овлажнител грабнах.

# 666
Добре, че не е нещо сериозно! Дано минава всичко по-бързо!
На ключицата- откри го ортопеда на профилактичния преглед и оттогава ходим като гламави по лекари- хематолози, педиатри, кръв му взимаха и накрая ехограф в пирогов. Нищо сериозно не било и най- вероятно от настинката, дет я влачи откак се е родил и още, каките 3ти вирус карат, той още на първия...но ще го следим този възел. Заради остатъчната задна хрема и ваксините ще отложат, мн ме е яд.
Никол, гледаш дали около крачетата е много стегнато и оставя белег памперса- на Преси 1 му умаляха още на 2 седмица. Сега 1 седмица предо 2рия месец вече му се зачервяват доста и с 2ката и затова не посмях да взема от черния петък. Само шишета и биберони и един овлажнител грабнах.

# 667
Вчера бяхме на консултация, днес страват на 3 месеца. Според педиатърката Сами е качил 400 грама за две седмици, но май нещо се обърка, аз върнах назад, да погледна колко съм го мерила, оказа се че е качил само 480 грама за месец. Отделно продължава да се дърпа от шишето и яде по 70 мл.
Във вторник сме на ехограф на Фонтанелата, защото не може да си гържи главата и после вероятно на рехабилитация, аз искам ако ги водя на рехабилитация да водя и двамата,нищо че Яна си държи главата, а не само единия. Яна е качила покрай 700-800 грама.

Канари, какво АМ ви предписаха?
Малките са главно на кърма, по едон път на дрн давах фризовом, но като Сами спря да се храни, взех аптамил ар и мисля, че много го боли корем, само изревава на сън.

# 668
Flower90, при таласемията са други механизмите. Аз също съм с таласемия, имаме съмнения и за големия, но хематоложката ми каза чак сега, като стане на 4 години да пуснем електрофереза на хемоглобин и ще стане ясно. Иначе има и генетично изследване, но не съм сигурна кои лаборатории правят.
Между другото с първата бременност бях стигнала 70 хемоглобин, но се мина без кръвопреливане, само Фолиева киселина и Б12, влязох да раждам със 100 хемоглобин. Този път контролирахме по-добре нещата и не е падал под 90, а на последните изследвания беше 120. Но продължавам с Б12 и фолиева по схема.
Моя приятелка се бори с въшки цяла година, когато дъщеря ѝ беше 1 клас. Уж я изчиства, в училище си ги предават пак… ужас някакъв. Аз съм с небоядисвана коса до кръста и изпитвам ужас да не лепна от някъде.
Борис в крайна сметка направи бронхит. Онзи ден го снимаха. Доста се бях ошашкала. Сменихме антибиотика, взехме и инхалатор и правим инхалации с физ. разтвор. Вече са доста по-добре нещата. Почти не кашля, дишането не е учестено. Иначе не е вдигал Т, не е отпаднал. Отказва да яде, но според ЛЛ е нормално. Гледаме да даваме през около 2 часа, изяжда само по 60-70 мл. Днес вече яде по-нормално. Ще се оправи, но доста се притесних.
Чудя се направо кога да пускаме пак големия на градина, бяха останали 7 деца, сега започват да се връщат.
Няма как да опазим Борис, а Филип няма как да не лепва вируси в градината. От друга страна какво да го правя вкъщи!? В парка през деня има само бебета и тук-там някое болно, децата на неговата възраст са на градина, а той постоянно търси компания. Като е болен е много тъжен, защото не може да играе с деца. Как да му причиня 1-2 месеца затворен вкъщи или сам в парка. Направо не знам какво да правя.

# 669
  • София
Понеже са на нан, изписаха нан ар, но ще го махна и ще си върна обикнлвеното- определено от него се гърчи. И един сироп - но в него има толкова захари и боклуци, че може и него да спра. И просто ще си връща, то не е голяма драма, само повече пране...

# 670
Момичета, нормално ли е да ми дойде цикълът 50 дена след раждането,? Хем кърмя изцяло. Предния път ми дойде 4 месеца след раждането, а бях на смесено хранене.

# 671
Момичета, нормално ли е да ми дойде цикълът 50 дена след раждането,? Хем кърмя изцяло. Предния път ми дойде 4 месеца след раждането, а бях на смесено хранене.

Нормално е

# 672
Тес, ако големият ми беше на градина, а не на училище, нямаше да ми мигне окото и да го спра. Сега е болен през две седмици и аз всеки път изпитвам ужас, че бебето ще хване нещо и ще трябва отново да изживеем този ужас, когато го приеха в Токуда, когато беше на 28 дни без мен, защото беше в неонатологията.
Просто това с боледуването ме съсипва психически. Големият ме побърква като е болен, реве, тръшка се, през нощта е тормоз, че не съм с него, а с бебето..ужас е!

# 673
Joyforall, то хубаво да го спра, но какво да прави това дете само вкъщи? Мен това ме притеснява, как ще му се отрази. Той и сега му е гадно като не ходи по 2 седмици на градина. Иначе той поне боледува леко, обикновено само влачи сополи. Пък и честно казано не знам ЛЛ колко бележки може да ми дава, 2-ра група е и е задължителна. Не знам всъщност какво става ако не ходи детето, може би идва проверка от социалните. Но като цяло ме притеснява той как ще реагира, няма да е никак доволен, а бързо ще се усети, че не ходи заради бебето.
Kanari, Филип беше на НАН АР и бях доволна от млякото, после продължихме с НАН. При него като сменихме с АР мляко и спря с ревовете, извиването на дъга, като се храни и Т.н. То им причинява и дискомфорт това връщане, колкото и да е малко.
За Борис поне вече нямам съмнения има ли, няма ли рефлукс. Случваше се да връща, но явно е било от напъването, откакто позатихнаха коликите не е повръщал.

# 674
Аз спрях Емо като дойде Ковида. Точно преди първите случаи в България лежахме в Здравето с пневмония. Пропусна трета група, взимахме бележки от ЛЛ и попълвахме декларации, че отсъства по семейни причини. Нямах скруполи да го спра, защото в Здравето ми казаха, че след трета пневмония може да развие астма. После го записах в предучилищна в училище, където също ходи спорадично, защото забременях и той пак влачеше бацили. Общо взето ковидния период го изкара у нас, ние работехме от вкъщи и беше кошмар. Не мисля, че му се отрази много фатално, научих го да чете и смята и от родителска амбиция и сега си бърка в носа в училище. Единствената ми утеха е, че сякаш не боледува вече толкова тежко. Не знам какво да ти кажа, Тес, аз съм много стресирана от болестите и се ужасявам, че ми предстои същото.

Общи условия

Активация на акаунт