Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 070
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Nikol_Triova, с баткото като новородено ядях и го държах в скута ми (понякога само да е гушнат, а понякога го кърмех междувременно). Милия постоянно беше в трохи или накапан. Научих се да ям с една ръка.
Не слушай Kanari Grinning , след няколко месеца става много по-добре. Новородения период е най-гаден според мен. Да, ще почнат да се движат и да ти искат храната, но пък са по-осъзнати вече, по-лесно се разсейват, по-лесно правиш режим и имаш предвидим ден. Няма ги тези гадни моменти на хранене/приспиване/ревове от 20ч до 23ч. Нашия на 7-8м лягаше да спи в 19ч до сутринта. Blush Съответно вечерята със сериал и филмче пак се върна като традиция. Колкото повече растат, толкова по-лесно става по мое мнение. Hug

# 556
  • София
Кога тази вечеря в филмче😀  щото моите за 1 път се загледаха на 4. Никога не са се занимавали сами, Въпреки че бяха 2, на 3 беше първата им нощ без събуждане с рев-еднократна. После на 4 вече започнаха да спят. Помня тези невероятни моменти 🤣
Въпреки рева първата една година, за мен прохождането си остана най- кошмарното. И зъбите.

# 557
Аз не се храня цял ден, най много някоя бисквитка... Вечер хапвам обилно, като се прибере мъжа ми и стои при децата.

Днес ви черпя виртуално, имам рожден ден, правя 30!
Пожелавам си спокойни деца и  дълги нощни паузи!
Днес и те ми направиха подарък, спали са по 9 часа Sleeping
Направо се чудя да не би да не съм ги чула, но бяха спокойни сутринта, гукаха си.
П. С. Толкова съм недоспала, вчера ми излезе във фейса, че моя приятелка има рожден ден и аз се сетих, пе и аз съм един ден след нея, бях забравила, че имам рожден ден, представяте ли си Joy

# 558
ЧРД, Лизи! Бъди здрава и много щастлива! 🎉💐
И при мен с порастването на бебето периодът задобрява. Аз моите никога не съм ги ограничавала у дома. Вратите са отворени навсякъде. Могат да пълзят или ходят където ви искат. Така че успяваха само да си намират занимания. Особено малкия, който на 4 месеца започна да се приплъзва и на 5 вече пълзеше. Препаратите в килера. Контактите изолирани. Навсякъде е топло. Нека са свободни. Само сега с малката може би ще е по-трудно, защото трудно ще обясня на брат ѝ на 2-3 години да не си пръска дребните играчки по пода, ама …
Малката има зверско подсичане. От два дена я лекувам. Направо кожата ѝ се е нацепила на 2,3 места и се вижда месото. А там където са пъпките връхчетата ги няма и стоят като отворени пъпки (все едно изстискани). Това точно на дупето, между бузките. Където вечно има ако и няма грам въздух. И така е била няколко дена, ама аз не съм видяла в подробности. Виждах само, че е подсечен ак мажа с кремчета против подсичане, а то по/зле става. Днес ще сменя памперсите за всеки случай. Чудя се може ли да има нещо общо с моето кошмарно хранене. + посреднощ като ѝ сменях памперса, забърсваха мокра кърпа в последно време, за да не я разсънвам…

# 559
И аз ям с него на ръце или докато го кърмя . По-рядко права в кухнята на плота, докато го люшкам. 😀
Лизи, честит рожден ден! Да си здрава и ти и семейството ти и да сте много щастливи!

# 560
ЧРД Лизи, бъди здрава и щастлива!
И аз не готвя, мъжът ми готви вечер, а през деня нещо набързо. Снощи започнах да въртя едни бонбони за погачата на бебето и си оформям топчета и си броя доволно. По рецепта трябва да са към 25 бр. И стигнах до 21 и хоп изведнъж чинията ми се плъзна на пода и всичко на земята Sad мъжът ми идва и вика добре че поне не съм се порязала, да не се ядосвам. То нямах нерви и да се ядосвам даже Grinning Сега не само че трябва пак да ги правя, но и да купувам пак фурми, фъстъчено масло, лешников тахан....Та така с готвенето.

# 561
ЧРД , Лизи ❤ Юбилейче 🎉🥳🎉 бъди здрава , обичана и щастлива!!!
Никол, аз съм като теб, обичам да си правя аз храната и да и се наслаждавам... е ям кърмейки почти всяка вечер, правя си ядене сокато спи в слинга, после топля... мисля да мина на диета, поне като не се наслаждавам - да свалям някое килце. От вчера да ви кажа не хормон ми не знам какво е това 😳😬 поревах си някой друг час за тази кметицата на Младост , която ще вкарат в затвора , а няма кой да ѝ гледа бебето 😏🥹

# 562
  • София
ЧРД, Лизи, и аз навърших 30, но малко преди да родя близначките😊 иначе и моят понеже вчера цял ден и вечерта до 12 нощес не беше затварял очи, заспа и направи пауза до 5. Ама цял ден такава нерва ме тресе,че пак съм като парцал.
За погачата и аз помилих мм да го гледа,та щом и питка омесих, ама ревах, че мислех,че няма да се получи. Alegra, купи си направо паста от фурми, понене аз също правя такива здравословни бонбони и торти, родих се с нея- само режеш и омесваш с каквото решиш с ръце- всякакви бонбони, основи за чийзкейкове, тартове-вместо да купуваш фурми, да белиш, мелиш и цапаш съдове...
Femme, абе така ксто го казваш за подсичането- и Преси беше по този начин с такива рани и такива пъпки и се оказаха гъби- аз мазах 4 дни, купих 5 крема за подсичане и накрая с антибиотичен крем минаха -наистина гъби се оказаха. Провери ги с педиатър или ако искаш направо да ти кажа кой е крема.

# 563
ЧРД, Лизи!
За храненето и на мен ми е кофти, че вечер не можем да ядем заедно с мъжа ми. Все единия разнася малката, другия яде набързо. Вчера ядох с нея в ръце, защото нямаше колики и беше кротка, ако има колики няма начин да седна. При нас вечерята си беше като ритуал преди, ние сме си чревоугодници  и си се глезим.
Аз имам РД след седмица и се чудех дали да се поглезя със суши. Чета разнопосочни мнения дали е ок да се яде докато се кърми. Това е храната, която най-много ми липсваше през бременността, но не знам дали да рискувам...

# 564
ЧРД, Лизи!
За храненето и на мен ми е кофти, че вечер не можем да ядем заедно с мъжа ми. Все единия разнася малката, другия яде набързо. Вчера ядох с нея в ръце, защото нямаше колики и беше кротка, ако има колики няма начин да седна. При нас вечерята си беше като ритуал преди, ние сме си чревоугодници  и си се глезим.
Аз имам РД след седмица и се чудех дали да се поглезя със суши. Чета разнопосочни мнения дали е ок да се яде докато се кърми. Това е храната, която най-много ми липсваше през бременността, но не знам дали да рискувам...

Радвам се, че някои от вас ме разбират и не съм сама за това с храната 😁 Иначе аз обожавам суши и миналата седмица най-накрая си поръчахме от Сасагури 44 хапки...Ами изядохме си го цялото, беше уникално! Питах педиатъра преди това, каза ако знаеш, че не го правят в някое мазе няма проблем... А и все пак японките какво ядат като са бременни и родят. Суши естествено, пък нищо им няма.

# 565
  • Варна
Честит рожден ден, Lizi! Hug Много здрава бъди и да си изкараш много яко празника! Tada

И аз мисля като Femme. Като го оставиш на свобода да обикаля и да си намира игри е много по-яко, отколкото да стоя над главата му да дрънча с дрънкалки и да показвам играчки, за да не мрънка. Сега на баткото даже му се радвам като почне да рови в шкафовете и да вади тенджери и тигани или дрехи. Вчера например си игра 40 мин без да ме потърси с една торба ябълки като ги прехвърляше в тава, после от тавата в тенджера, а после ги нареждаше на дъска за рязане.
Той ляга рано затова и успяваме да вечеряме на спокойствие. От 7-8месечен лягаше в 19:30ч и спеше до сутринта, а сега вече като е на 2г ляга най-късно в 20:30ч. Това пак да уточня, че е постигнато с консултант по сън. Grinning Преди това беше ужас. Сега пак ще дам срок на бебето от 4-5 месеца и ако не спи добре - пак ще си платим и няма да се тормозим. Поне вечерта искам да ми е спокойна след целодневния екшън.

П.С. Друго си е да можеш да комуникираш с детето, да му обясняваш неща и да имате взаимни занимания например да рисувате заедно или играете на криеница. А така като са новородени са като някакви цветя в саксия - само го носиш тук там, храниш го, приспиваш го, преобличаш го. Само грижи, никаква игра и занимания. Скука. Grinning Друго си е като станат интерактивни. Grinning Спира ти се точеца, но е забавно.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 11:25 от Jinx ❤

# 566
Kanari, аз обясних подробно на педиатъра по тел преди два дена за какво иде реч. И тя ми каза да мажа с Тридерм. Явно е заподозряла, че не е обикновен обрив. Иначе днес има една идея подобрение. Но, ако не мине до два дена директно ще я заведа на дерматолог да я види. Ама кажи все с какво го маза малкия да прочета листовката. Може да е по Ок от Тридерм.

# 567
ЧРД Лизи! Живи и здрави да сте всички!

От 3 дни съм с Кака номер 2 в къщи, защото е болна. Спирам се ч тока от готвене, учене и писане на домашно, кърмене и гладене. В някаква вихрушка съм, а как ми се спи не е истина.
  Floweer90 аз си хапвах суши и по време на бременността, само гледах да не е със сурова риба.

# 568
  • София
Kanari, аз обясних подробно на педиатъра по тел преди два дена за какво иде реч. И тя ми каза да мажа с Тридерм. Явно е заподозряла, че не е обикновен обрив. Иначе днес има една идея подобрение. Но, ако не мине до два дена директно ще я заведа на дерматолог да я види. Ама кажи все с какво го маза малкия да прочета листовката. Може да е по Ок от Тридерм.
Галафарм крем- като той има бг еквивалент, обаче си е кортикостероиден. За 3 дни му изчезнаха-3-4 пъти на ден мазах, ама тогава беше периодът с акане след всяко ядене и смяна, та не знам колко се е задържал изобщо...

# 569
Честита да си, Lizi 🥳🥳🥳 пожелавам ти, това което си си пожелала да се сбъдне!

И при нас се получи подсичане. Аз мажех с Мустела по принцип и Бях при майка ми за една седмица и там слагаме един друг крем и червеното се изчисти за няколко дни, викам да не е от памперсите нещо 🤷 та се прибрахме и на другия ден веднаага стана пак червено дупето, та си мисля да не е от крема. Сега мажа с другия да видим дали ще се изчисти.

Ние като вечеряме си го взимаме при нас на дивана, иначе е едно разкарване до стаята през 1 Мин. Само не знам да не свикне така след време и да не можем да го оставим дори за малко. 🤷 Да не говорим, че свекървата все го взима на ръце, разкарва го из стаята, люшка го уж да заспи, та не знам и така да не свикне. Аз не го дундуркам да заспи, направо си го слагам в легълцето и там сам да си заспива. Давам биба, ако много мрънка.

Аз не се храня цял ден, най много някоя бисквитка... Вечер хапвам обилно, като се прибере мъжа ми и стои при децата.

Днес ви черпя виртуално, имам рожден ден, правя 30!
Пожелавам си спокойни деца и  дълги нощни паузи!
Днес и те ми направиха подарък, спали са по 9 часа Sleeping
Направо се чудя да не би да не съм ги чула, но бяха спокойни сутринта, гукаха си.
П. С. Толкова съм недоспала, вчера ми излезе във фейса, че моя приятелка има рожден ден и аз се сетих, пе и аз съм един ден след нея, бях забравила, че имам рожден ден, представяте ли си Joy

Общи условия

Активация на акаунт