Instant Pot - тема 3 - мнения, рецепти и съвети

  • 60 687
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
  • Мнения: 256
Здравейте, могат ли да се приготвят замразени калмари (не панирани) в уреда, и ако е възможно, ще помоля за рецепта.

Може би под налягане?

# 616
  • Мнения: 10 968
не бих ги сложила под налягане. калмарите панирани ли са ?

# 617
  • Мнения: 4 119
Напиши в ютюб frozen shrimp instant pot и ще ти излязат рецепти. Поразгледай ги и си избери такава, според твоята концепция за тези скариди.

# 618
  • Мнения: 10 968
тя пише калмари. често са на рингчета и често са предварително панирани. затова според мен да си види на плика често има начин на приготвяне.,

# 619
  • Мнения: 4 119
Мда, явно кафето ми било малко тази сутрин. Разбирам от питането, че не са панирани, а само замразени. Ако наистина са само замразени, то по всяка вероятност всяка рецепта за замразени скариди, също ще свърши работа, може би само ще трябва повечко време за готвене. Ако са панирани обаче, ще трябва еър фраер за целта.

Това е за замразени морски дарове. Въпросът е, че може би след това ще е добре да се направи някакъв сос или пак в инстант пота леко да се запържат:

https://www.youtube.com/watch?v=QIPx79PRsRI

# 620
  • Мнения: 10 968
Май са по-жилави от скаридите. не знам. Аз не съм приготвяла. Само съм поръчвала и обикн. са панирани.
Като не знам нещо как се приготвя първо гледам на опаковката ако пише нещо . после в интернета.

# 621
  • Варна
  • Мнения: 3 478
Те калмарите и при готвене извън IP е сложничко, не бих рискувала. Много лесно може да се докарат на гума.

# 622
  • Berlin
  • Мнения: 12 981
Аз скоро правих замразени морски дарове включително калмари на кръгчета (не цели), в пота под налягане, като скариди Саганаки (имаше и скариди и доматен сос,  с оризче и сирене). За около 8 минути и бяха готови, ама моите май не бяха сурови, не знам.🤔 Нямам друга опаковка под ръка, за да проверя.

# 623
  • Бургас
  • Мнения: 256
Калмарите ги купих от Метро.Сурови,  замразени, почистени и нарязани. Не панирани.
Пакета е 800 гр.

Разделих го на няколко части и пробвах под налягане, за различно време, съответно 3-4 и 5 мин. Като цяло, мисля, че станаха най-добре за 3 мин.

Овкусени съвсем леко, ами.....стават, но, не е нещо, което ще повторя. Simple Smile

Не ползваме замразени храни, но, тъй като сме с малко бебе (4м.), времето ни е ограничено Simple Smile и търсим нещо уж по бързо, докато жена ми се занимава с него,  но...

Утре ще пробвам с охладени калмари (туби).

# 624
  • Мнения: 4 119
Морските деликатеси, като цяло са най-добре пресни и си трябва опит с приготвянето им, за да не се предобрят. За утрешните само охладени, по-добре си ги направете на тиган/оребрен тиган.
Силата на мултикукърите за готвене под налягане е с други продукти/рецепти.

# 625
  • Мнения: 10 968
Аз направих едни скариди на нинджата и станаха супер. и соса стана супер . Пуснах ги на соте с капак.



За калмарите бих се опитала да ги панирам . Според мен така стават добре. Просто на рингета не съм сигурна че бих харесала.

# 626
  • Бургас
  • Мнения: 256
Скаридите, изглежда са станали страхотно.
Каква е рецептата?
Ще ги пробвам в пота.

# 627
  • Мнения: 10 968
никаква особена рецепта. просто имах морска сол и розмарин и малко зехтин и сложих замразени големи тигрови скариди 1 кг. от лидл . За аромат и сладко-кисел вкус сложих за експеримент няколко капки сироп от бъз и малко лимете. Пунснах соте с капака.  Интересното беше, че станаха по-вкусни като изстинаха. И наистина станаха в много приятен  сладко-кисел сос.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 13:36 от bella-ciao

# 628
  • Бургас
  • Мнения: 256
С какъв препарат почиствате капака, който пече?

# 629
  • Мнения: 2 680
С мокри кърпи кухненски или с кърпа, напоена с малко обезмаслител. След това, пускам да попече на празен съд.

Общи условия

Активация на акаунт