Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 38 981
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Ирната ,Честит Рожден Ден на патерици.♡
Аз пия по 1 кафе на ден рядко 2 , като гледам второто да е безкофеиново. За алкохол си позволявам по чаша бяло винце чат-пат , като например снощи. Сега като от днес съм в 22г.с 5ти месец ли е или 6ти.
Аз го смятам като последна седмица от 5ти. Не знам .
 За килограмите съм качила цели 7 кг. Направо не знам. Ама това сладко , тестяно и газирано , даже ги сънувам , толкова много ги консумирам ,че не е истина и като няма движение ииии резултата на лице ...

До 21 г.с. +6 дни е 5ти месец. От първия ден на 23 г.с. започва 6ти месец.
Аз днес започвам 20 г.с. и съм +6 кг. И мен ме дърпа към сладко, особено шоколад, други "прегрешения" нямам особено много, но наистина движението ми е само разходки в парка, което никак не гори калории и допълнителното изядено си се трупка.

# 571
Добро утро и от мен 🥰
Ирна - страхотно коремче 🥰
Nikol15, Smiley88 - как сте? **корекция - > добавям -> Ivelina.m - как мина уикенда при теб, успокоиха ли се нещата?
За кафето - и аз в последните седмици си пийвам по едно сутрин - имам една мъъъничка чакша за еспресо, и в нея. А за алкохолът - топвам си кутрето в чашата на мм, и така " изпивам"  по една две капки - биричка, ракия или мента ( майка ми го научи да пие мента 😅, а братовчед ми го научи да пие мастика - не че той много се дърпа, а с баща ми винаги по една ракийка със салата😁)

Този уикенд си подарих изживявания в стил " и аз съм човек" 😁 В петък вечерта с ММ отидохме да поплуваме - не бяхме ходили от април месец насам. Обожовам плуването. Наблюдавах внимателно за секрети след това през уикенда - всичко беше наред. В събота си направихме страхотна дълга разходка, а в неделя си взех вана. Много внимавах с темературата, и не стоях дълго. В неделя следобед се срещнах с колежка, на която най-накрая казах за бремеността. Тя много се зарадва, и си поговорихме много за раждането, по административни въпроси - нейното момченце ще стане на 2 през Януари, а тя също е имигрант като мен - добре ми дойде да чуя съветите й.

Надявам се всички с прегледи тази седмица да чуят прекрасни новини, да видят здрави въртящи се бебчета и да чуят само успокоителни резултати от излседвания:
за тази седмица имаме:
Asalea - 31 октомври,  Rgirl123 - 31.10 ФМ - Irnata_87 - преглед
Aria Mia - преглед - 1.11.2022
Daniella. - 1.11 ФМ
Xrisi.i - 02.11 фетална
lady25 - преглед по ЗК на 03.11
 snejinka 4.11 - ФМ
добавям: Smiley88 ->  2.11 контролен преглед  5.11  фетална
***списък с прегледи - ако пропускам някого, напомнете ми, не се сърдя Blush*** :
So close  Фетална на 7.11
VSSH - 8.11- Ж.К
Lucie - 15.11 - обременяване с глюкоза, преглед
funn - 22.11 - Фетална
funn - 6.12 преглед
ludie - 13.12 - pregled

Привет,
Записвам се и аз с новите прегледи - 24.11.22 женска консултация и на 30.11.22 втора ФМ

# 572
Аз съм в 22 седмица и съм качила 1кг.
На мен ми е малко странно, защото лекарката не ме мери, не ми мери кръвното, нито корема нито нищо. Попитах я няколко пъти, нищо не каза.
Чудя се дали да не отида при втори лекар за мнение

И мен не ме мерят и с предните две бременности не са.🤷 И аз се чудя дали да не попитам,макар че съм събрала много други въпроси. Аз си меря кръвното,тегля се,само корема не си меря,сега още ми се струва малък да го меря.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 12:32 от Irnata_87

# 573
  • Видин
Привет момичета, оле колко сте активни днес😊 страхотно😊 Irnata ще се радвам, ако споделиш как е минал прегледа ти днес, тъй като с теб вървим заедно, а пък аз ходя на консултация само при следящият ме АГ веднъж месечно. Следващият преглед ми е чак на 15.11.22г😊😊😊
Относно виното и кафето...кафе не пия изобщо, от началото на бременността бях спряла и газираните напитки и пиех предимно вода, в последните две седмици обаче се улавям, че ми се пие газирано и то главно кола. Вино бих си пиивала по една чашка от време на време (разредено), ноо се въздържам и от него, до момента съм изпита само една чаша😊. Относно сладкото, има дни в който изобщо нищо не ми се яде, но пък има и такива в който ми се хапва...абе странна работа😀😀
Килограмите са+3 от началото до сега, като ги качих предния месец всичките докато бяхме на почивка в Турция 😀. Като видях кантара в кабинета лошо ми стана😀
П.п стана дългичък пост, извинете ме моля😊

# 574
  • В твоето съзнание...
Аз съм +2.

На мен също не ми мерят такива неща, не мисля че е особено притеснително.
Имай предвид че са ме гледали трима доктори и никой не ми ги е мерил.

Ако нямаш някакви предпоставки за проблеми, недей да се панираш.

Аз съм в 22 седмица и съм качила 1кг.
На мен ми е малко странно, защото лекарката не ме мери, не ми мери кръвното, нито корема нито нищо. Попитах я няколко пъти, нищо не каза.
Чудя се дали да не отида при втори лекар за мнение

# 575
BBB business, Always together кошарка си харесах, чакам още малко намаление (тя си я изгодна) и ще я купя:

Mimird, аз съм с ниско кръвно принципно, но явно покрай нервите съм го вдигнала. При миналото ми мерене при доктора беше 130 на 80, което е височко. Моят съвет, ако твои близки имат апарат, вземи го, мери си го сама, да си знаеш.

# 576
и мен не са ме мерили и теглили

на биохимичния скрининг ме питаха колко килограма съм тежала преди трансфера и аз казах някакво число, като уточних, че дори не съм сиггурна , но не се впечатлиха

От тогава съм имала един преглед и една ранна морфология - и двата пъти лекарите преписаха данните ми от документа първия път.... и си се водя на хартия на същите килограми от м. юли Joy което изобщо не е вярно и не отговаря на килограмите ми сега

аз самата се тегля от време на време да следя за себе си информативно, ако някой роднина ме пита 

и освен, че не ме мерят и теглят... не са ме питали и с какъв диоптър съм била преди да забременея.... към края на бременността може би ще отида на очен лекар - и пак ще е за моя информация, ако някой роднина ме пита дали съм вдигнала диоптъра

в крайна сметка мисля, че е добре да знаем в края на бременността колко килогграма сме качили за цялата бременност и колко диоптъра Grinning

# 577
Момичета, гледам какво се приготвяте да купувате и ми се заформя следният въпрос: защо е необходимо И легло, И кошарка? Аз съм с толкова малко място, че май ще трябва да изнесем нашата спалня, ако трябва всички тези неща да набавя...  Grin

# 578
Ние ще правим две отделни стай, затова ще вземаме и легло и кошара🤗

Момичета, гледам какво се приготвяте да купувате и ми се заформя следният въпрос: защо е необходимо И легло, И кошарка? Аз съм с толкова малко място, че май ще трябва да изнесем нашата спалня, ако трябва всички тези неща да набавя...  Grin

# 579
milenahot, може само кошара. Аз ще купя това малкото next to me, което се ползва до 6 месец, ще стои до леглото ни, нямаме място за кошара. Планът ми е след това да измнесем детето в друга стая, където да си има по-голямо легло.

# 580
Момичета, гледам какво се приготвяте да купувате и ми се заформя следният въпрос: защо е необходимо И легло, И кошарка? Аз съм с толкова малко място, че май ще трябва да изнесем нашата спалня, ако трябва всички тези неща да набавя...  Grin

Милена,не е задължителна. Ние сме с дървена кошара,която сто пъти си изби парите, защото сега третото бебе ще спи в нея,а баткото спи в леглото,което е голямо и съответно много изгодно излезе. Преносима взехме за път,но реално рядко сме били някъде,а и в повечето хотели предлагат. Аз слагах децата там преди да проходят само,да поиграят. Но много малко време искаха вътре. 😀 И сега пак така ще ползвам кошарата,ще слагам бебето вътре като почне да седи евентуално.

Уточнявам,че ние взехме 2016 такава кошара+голямо легло и вариант за ученическо бюро,по спомен за 400 лева,за мен това е много изгодна покупка. Сега ще трябва за малкия легло,само да благоволи да спи сам,а и място не знам как ще намерим,а бебето поне до две,даже до три ще искам да си е в кошарата.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 13:06 от Irnata_87

# 581
  • Варна
milenahot, може само кошара. Аз ще купя това малкото next to me, което се ползва до 6 месец, ще стои до леглото ни, нямаме място за кошара. Планът ми е след това да измнесем детето в друга стая, където да си има по-голямо легло.
Здравейте любими Heart Exl
Нашия план е точно същия so close От къде си харесала next to me Yellow Heart ?
Малко дневен отчет Grin
Днес сутрина бях по разходки, станах в 7, нещо с тази смяна времето се обърка и моя часовник Laughing Но аз снощи много рано заспах... Ходихме сутринта с майка ми да си пусне едни изследвания, а след това по женски пихме кафе в парка. Сега след обед ще почивам, ще си правя процедурки за коса и лице, иска ми се да си оправя и педикюра, че аз целогодишно си ходя с лак и на краката, поне докато ги стигам още Laughing
За килограмите съм +2 за сега, качвам много трудно и от тийн стоя на 45 колкото и каквото и да хапвам.
За виното щом е безалкохолно не ми го хвали Smile  Позволявам си рядко по половин чаша биричка, а хубавия вкус за виното си го пазя за след раждането Yellow Heart
Ирна много хубаво коремче Two Hearts

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 08:42 от Nicolee.smoletsova

# 582
Nicole, не знам дали може да се дава линк, харесала съм си Always Together на Cangaroo, има го тук

https://www.baby.bg/product/canragoo-108989-leglo-always-together-svetlosiv/
Иначе си ок, че не качваш много, не е нужно реално. Накрая ще качиш.

# 583
  • Видин
Само да споделя това, което мернах сега в интернет. На 25.11.22г ще бъде черният петък😊 дано е достоверна информацията, аз го чакам с нетърпение 😊

# 584
Лора,за кой сайт говориш, понеже тук са разисквани доста - Хиполенд, Комсед, baby.bg, емаг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт