Майчинството счетоводно - 94

• 37 143
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Повече ме притесняват нещата с работодателя как ще се случат.

В смисъл? Уточнете.
  Повече ме притесняват нещата с работодателя как ще се случат.Предизвестието ми е повече от 1 месец,но имам и натрупан отпуск.Могат ли да ме задължат да се върна на работа за някакъв период?

# 196
Сега като си сметнах 410 дни си се падат точно на 07.11 както си е термина
Защо тогава молбата ми за първата година  е до 07.10 и вече изплатена
Къде се губи този месец до термин ясно е че има огромна грешка но от кой е допусната

# 197
Виж си картона, там трябва да са вписани датите идните от болничния издаден в болницата и после от личния лекар на детето. Може би от там ще разбереш от къде идва грашката.

# 198
  • В полите на Пирин планина
Повече ме притесняват нещата с работодателя как ще се случат.

В смисъл? Уточнете.
  Повече ме притесняват нещата с работодателя как ще се случат.Предизвестието ми е повече от 1 месец,но имам и натрупан отпуск.Могат ли да ме задължат да се върна на работа за някакъв период?

Щом изтече предизвестието, договорът се прекратява. Неизползваният отпуск се заплаща. Не виждам причина да Ви карат да работите. Нали още сте в майчинство?

# 199
  • Пловдив
Благодаря.

# 200
След 45 дневния болничен какъв е реда за да си сравня
Благодаря за бързите отговори

# 201
Мисля, че 42 дни издават от болницата. Следващия, който е от личния лекар на бебето се издава изравнителен болничен до 135-тия ден. След тези 135 до 410 се подава декларация до работодателя.

# 202
Мисля, че 42 дни издават от болницата. Следващия, който е от личния лекар на бебето се издава изравнителен болничен до 135-тия ден. След тези 135 до 410 се подава декларация до работодателя.

93 дни е писано в болничния лист от лекаря значи от там идва грешката
Има ли вариант за корекция от счетоводителя или грешките им са за моя сметка

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 16:43 от anito7

# 203

93 дни е писано в болничния лист от лекаря значи от там идва грешката
Има ли вариант за корекция от счетоводителя или грешките им са за моя сметка

Общо всички болнични са 135 дни. Щом сте родила по-рано, 45-дневния ви е бил прекратен и е започнал да тече 42-дневния. След това се смята колко остава, за да станат общо 135 дни болнични, така че ми се струва напълно вярно да е 93 дни. В моя случай (23 дни по-ранно раждане), беше 75 или 76 дни, нещо от сорта.

Редактирам се: Ако съм в грешка, моля някой да ме поправи, да не заблудя anito

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 17:30 от 2402

# 204
Здравейте! Извинявам се предварително ако въпросите не са точно за тази тема, търсих други, но не открих. Надявам се да помогнете, ще съм много благодарна.
В момента съм болничен, след 3 месеца живот и здраве ще изляза майчинство. Тъй като миналия месец смених фамилията, освен болничния, който ще занеса във фирмата, трябва ли да предоставям някакви други документи? Трябва ли да мина през банката преди това или автоматично те си променят данните в системите? И другия ми въпрос: Не желая да работя повече във въпросната фирма. Мога ли след като ми приключи майчинството или месец преди това да си подам предизвестието, има ли вариант да не ми изплатят дните отпуска, която ще имам? Благодаря предварително!!!!

# 205
  • София
Цял ден съм в чуденка. Приятелка има две деца, като е в отпуск по майчинство за отглеждане на второто (11м). Голямото е на 4.5 и педиатърката им е казала, че нямала право да издава болничен за гледане на голямото на бащата, щом майката е вкъщи по майчинство (ама за второто дете?!?). Четох някакви стари теми от 2010 и там има спомената някаква декларация, че се попълва, че нямало кой да гледа детето (включително баби и дядовци) и след тази врътка евентуално НОИ признавали и изплащали болничния на таткото.
Питам, защото и аз съм по майчинство и имаме батко, който планирам, ако е болен, Мм да взима болничен. Таа има ли/имало ли е нещо такова? Благодаря.

# 206
Здравейте. Имам едно запитване за бащинството. Живот и здраве се очаква бебето да се роди преди Коледа и да бъдем изписани вкъщи точно по празниците.

Бащинството е с календарни дни или работни? От кога имаме право да го вземем, от 1 ден от раждането или може ли след Коледните праздници. И без това са почивни дни, да не губим бащинството на това.

Благодаря!

# 207
Бащинството е календарни дни и е от датата на изписване. За отлагане не съм сигурен.

# 208
Ако съм си прекъснала майчинството и съм се върнала на работа мога ли пак да изляза в майчинство? А мога ли да го прехвърля?

# 209
  • София-Младост
Ако съм си прекъснала майчинството и съм се върнала на работа мога ли пак да изляза в майчинство? А мога ли да го прехвърля?
Да и на двата въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт