Паническо разстройство - 55

• 44 965
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
Освен това дефицити на витамини и минерали отключват автоимунни заболявания. Но, всъшност, какво от това,.......нали ще те насадят на други лекарства, които са измислили за автоимунните.

# 511
  • София
Здравейте, не зная дали тази тема е мястото, което ще ми даде повече информация.  Предполагам, че да. Страдам от ПА от 7 години.  Отключиха се внезапно и много брутално. В момента отново се лекувам и все повече си мисля, че никога няма да оздравея. Може би е ставало дума - има ли разлика между ПА, депресия, страхова невроза, паническо разстройство, тревожност? Много се изморих да страдам. Имам ужасяващи симптоми.
Има разлика между изброените от вас неща. ПР (паническо разстройство) доколкото знам е шапката, тоест в него влизат различните разновидности разстройства. За депресията не съм сигурен дали влиза в ПР или е в отделна категория депресивно-тревожни разстройства. Относно излекуването, при някои се получава, но при повечето си се носи доживот. Сиреч, може да си в ремисия много години и пак да те удари от нищото.
Ако ви се занимава, прочетете темите назад, има всякакви истории, може да добиете представа.
Цитат на: the_demon
Освен това дефицити на витамини и минерали отключват автоимунни заболявания. Но, всъшност, какво от това,.......нали ще те насадят на други лекарства, които са измислили за автоимунните.
the_demon е твърдо против хапчетата, обаче Grinning Ми нали добавките пак са хапчета и пак медицината ги разработва Simple Smile
Преди да открият антибиотиците, грипът е убивал страшно много хора, преди да открият инсулина, диабетът е убивал страшно много хора и т.н.
Сигурно си чела "Световната конспирация срещу здравето" или "Новата медицина" на някакъв немски нереализиран лекар. Там се обяснява колко зли са лекарства и особено пък тези за психичните заболявания.
Не ме разбирай погрешно, аз съм страшно чувствителен към лекарства и ако можех да ги избегна, бих го направил с радост. Най-добре е, когато човек е здрав и няма нужда от лекарства. За съжаление, светът не е идеален.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 11:35 от enyo

# 512
Съгласна съм. Не съм против лекарствата. Против изписването на сериозни лекарства съм, когато не се търси причина. Аз лично на 20 г влязох в болница със излязло сърце от ритъм. "Лекуваха ме". Изписаха ме с бета блокер, от който не можех да направя 5 крачки и дишах като риба на сухо от умора и липса на въздух. Махнаха го. Изписаха лексотан. Пих го известно време и по схема го спряха. След няколко години ми изригна псориазис, болки в червата и чудеса, световъртежи и тн.... "Лекуваха" симптоматично, без успех😁. Никой не се постара да провери кво става, никой не го и интересуваше, аз пък не бях толкова "грамотна"... След още няколко години си открих Хашимото. По стойността на МАТ и ехографското изображение на жлезата, лекарите бяха категорични, че е повече от 10 год. Така, че... Да си имаме уваженията. Не е сериозно, дори при менопауза да те настаняват на АД👀🧐. Имам и жив пример пред очите си на човек, години на АД, деанксит и всякакви лайна, който не само че не се оправя, ами е все по неадекватен и като зеленчук. Така че, при мен е доста лично....

# 513
  • София
За това съм напълно съгласен. Лекарите в болшинството си гледат само в своята паничка и не се замислят да търсят причина. За мен нормално е като отидеш на психиатър, първо да провери какви изследвания си правил и евентуално да те насочи към още, за да се изключи органична причина. Още повече, когато човек е неориентиран и не знае сам какво да прави. На мен например ми се ще да отида в психиатрия да ме стабилизират малко, но като видях там какъв ад е и как лекарите те гледат като парче месо, а не жив човек, реших, че ще си умирам вкъщи, ако трябва. Аз както съм зле с храносмилането, няма д мога да се храня, ще ме набутат с лекарства, сърцето ще се обади, ама защото на тях то не им е специалност, няма да направят нищо. И така...

# 514
Започвм да си мисля, че тревожността е цвете пред хипохондрията.

# 515
И как върви лечението на Хашимото при теб? Аз също вече подозирам, че имам нещо на щитовидната, защото тоя пулс и сърце си лупат нон стоп… няколко пъти пусках хормони, все в норма, ама пуста хипохондрия…

Съгласна съм. Не съм против лекарствата. Против изписването на сериозни лекарства съм, когато не се търси причина. Аз лично на 20 г влязох в болница със излязло сърце от ритъм. "Лекуваха ме". Изписаха ме с бета блокер, от който не можех да направя 5 крачки и дишах като риба на сухо от умора и липса на въздух. Махнаха го. Изписаха лексотан. Пих го известно време и по схема го спряха. След няколко години ми изригна псориазис, болки в червата и чудеса, световъртежи и тн.... "Лекуваха" симптоматично, без успех😁. Никой не се постара да провери кво става, никой не го и интересуваше, аз пък не бях толкова "грамотна"... След още няколко години си открих Хашимото. По стойността на МАТ и ехографското изображение на жлезата, лекарите бяха категорични, че е повече от 10 год. Така, че... Да си имаме уваженията. Не е сериозно, дори при менопауза да те настаняват на АД👀🧐. Имам и жив пример пред очите си на човек, години на АД, деанксит и всякакви лайна, който не само че не се оправя, ами е все по неадекватен и като зеленчук. Така че, при мен е доста лично....

# 516
  • София
Като имаш физическа болка, макар и без органична причина, си е страшно - хипохондрия + тревожност.

# 517
Като имаш физическа болка, макар и без органична причина, си е страшно - хипохондрия + тревожност.
Да, и не мога да я овладея хипохондрията, а тревожността е бонус.

# 518
Димана, от 3 години съм без лекарство за ЩЖ, хормони в идеални стойности. Водят ме в ремисия(докога, един Господ знае)... Обаче, това не означава, че всичко е 6 точки😁😁😁. Имам мн приятели и те са така. Истината е, че дори да си добре на изследвания, симптоматиката си остава, даже се появява нова, понеже жлезата е разрушена и не работи адекватно... Понякога получавам пристъпи на сърцебиене за кратко, но това е предимно при рязко ставане и е от неадекватен отговор на парасимпатика, но не е нещо Уау. Аз лично не съм против лекарствата, но да са оправдани полза-риск и да са на място. Следя си кръвните показатели на 3 месеца, ходя на профилактични и тн... Просто исках да ви кажа, че освен лекарствата, които приемате, трябва да си помагате и по др начин. И то вие, не някой друг. Никой не го боли за вас. Никой!
Когато пиете АД, сменяте чрепарати и нещата не се оправят, трябва, да се търси причината за това. Не всичко е серотонин😁

# 519
И моето Хашимото е така. В момента хормоните са в норма и уж всичко е идеално, но тя жлезата си е необратимо увредена и си дава сигнали, но много жени сме така, но не всички с тревожност и паники. Явно по-чувствителните за жалост сме.

# 520
  • София
enyo, да има доста назад да чета. Когато мога ще попрегледам повече.
Изобщо не исках пак да пия АД, но се налага. Лошото е,  че като прочетох страничните реакции се ужасих и това хич не ми помага.
Зная, че само с лекарства нищо няма да стане, мъча се да се променя  и психически за да се справям. Направо се намирам в омагьосан кръг  и безизходица.

# 521
Изписаха ми грандаксин и ксанакс .Това антидепресанти ли са?

# 522
И аз като вас се чувствам в безизходица. Излизането навън ми е някакъв ад, днес трябваше да водя детето на лекар ами аз направо бях в паник атака през цялото време. Пулса ми беше около 140 според телефона, главата изтръпнала и тн. Знаете как е. Чувствах се неадекватна буквално не чувах хората какво ми говорят в главата ми беше само как искам да съм вкъщи.Имам час за психиатър чак на 14.12 и се чудя дали е възможно лекарствата да ме стабилизират до 25ти,че как ще пътувам на 150км. Това не ми излиза от главата с това пътуване и "отдалечаване от сигурното място" просто не знам как да се боря вече.

# 523
  • София
Изписаха ми грандаксин и ксанакс .Това антидепресанти ли са?
И двете са бензодиазепини, не са антидепресанти. Действието им е моментално, но е краткотрайно, няколко часа. Не са решение за дългосрочно лечение.

LinaT, ако изпишат бензодиазепин, ще помогне за пътуването. Иначе АД няма да могат толкова бързо да влязат в действие.

# 524
Здравейте, някой пил ли е Abilify и какво ви е мнението за него? От 5 дена пия по 1/4 сутринта за ОКР, но засега ефект не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт