Паническо разстройство - 55

• 44 954
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
5 дена ми се виждат твърде малко. Поне 2-3 седмици изчакайте.

# 526

Добре. Ако и тогава не видя подобрение?

# 527
Съжалявам, че така нахлувам.. Ама въпрос, щото ще се побъркам.. Така преди години си напипах увеличен лимфен възел на врата.. Естествено ви е ясно - паника, доктори и бла бла.. Накрая заключиха, че е ок.. Но аз си отглеждам и ги проверявам нон стоп. Тази седмица съм с ангина, зверска болка и невъзможност да преглъщам - доктор, антибиотик.. Сега като се усвестих, напипвам увеличени лимфни възли по шията... Няколко... И фобията почна... Знам, че е нормално при ангина... Но колко време трябва да ги чакам да спадат.. Идея, някой? 😭

# 528
Съжалявам, че така нахлувам.. Ама въпрос, щото ще се побъркам.. Така преди години си напипах увеличен лимфен възел на врата.. Естествено ви е ясно - паника, доктори и бла бла.. Накрая заключиха, че е ок.. Но аз си отглеждам и ги проверявам нон стоп. Тази седмица съм с ангина, зверска болка и невъзможност да преглъщам - доктор, антибиотик.. Сега като се усвестих, напипвам увеличени лимфни възли по шията... Няколко... И фобията почна... Знам, че е нормално при ангина... Но колко време трябва да ги чакам да спадат.. Идея, някой? 😭
Здравей, и аз имах увеличен линфен възел, трима доктори питах, пипаха, казаха, че няма страшно щом не е  твърдо, сега пипам го няма, а ми стоеше около 5 месеца. Личната ми каза, че бавно се спушват. Нормално е да се притесняваш, но когато сме болни е нормално да има овеличение на лимфните.

# 529
Elita85, нормално е увеличените лимфни възли да са в близост до възпалението. При теб е точно така, от ангината е, ще се оправиш!

# 530
Здравейте, някой получавал ли е тремор на ръцете при прием на антидепресант. За два месеца смених два АД. Това страничен ефект ли е.

# 531

Добре. Ако и тогава не видя подобрение?
смяна на лекарството от лекар.

Здравейте, някой получавал ли е тремор на ръцете при прием на антидепресант. За два месеца смених два АД. Това страничен ефект ли е.
Някои АД имат такъв страничен ефект, пише го в листовката.

# 532
Мен ме вълнува, наистина ли няма никакъв вариант за изследване на нивата на серотонин. Чета в Интернет за някакъв серум серотонин,но то е за други заболявания. Наистина ми се иска да разбера какво се случва в мозъка ми и защо се чувствам така, а не като нормален човек както преди.

# 533
Мен ме вълнува, наистина ли няма никакъв вариант за изследване на нивата на серотонин. Чета в Интернет за някакъв серум серотонин,но то е за други заболявания. Наистина ми се иска да разбера какво се случва в мозъка ми и защо се чувствам така, а не като нормален човек както преди.
Няма. Затова и механизма на ПР и ГТР не е ясен. Има само догадки и предположения, науката няма точен отговор. Лечението с АД също е най - близко до правилното, а не е точно. Общо взето самото състояние не се и изследва като причини. Както есенциалната хипертония. Приема се, че се случва, но няма смисъл да се инвестират много пари, за да се открива причина. Третират се последствия и симптоми.

# 534
  • София
Моята пси каза, че били излязли някакви нови лекарства за депресия. Някой знае ли нещо повече, че в нета не откривам?

# 535
Здравейте на всички.Дори не знам откъде да започна..Жена съм на 28 години и страдам от паническо разтройство от 17 годишна .Не пия никакви лекарства освен мента глог валериана и валидол когато получа па. От няколко дни съм в много странно и страшно за мен състояние,което и преди съм получавала ,но беше доста отдавна и не както сега.От 3 дни съм с ужасна дечерсонализация и дереализация .Много ме е страх ,че ще полудея ,че ще си остана така,все едно не съм си в тялото ,всичко ми е странно,сякаш живея чужд живот...мисля ,че може и да съм болна от нещо .Много е страшно ,дори не мога да изляза от вкъщи.Също така все едно имам зрителни нарушения,все едно виждам замазано надалеч и ми е някакво дезорентирано. Искам да изляза от това състояние и да съм си отново аз като преди.Много моля и се надявам ,ако някой е бил в такова положение да ми даде съвет как се е справил .....В отчаяние съм

# 536
Girl94, опитай се да тушираш силата на пристъпите с някакво успокоително. После ще му мислиш на по-трезва глава.

# 537
Girl94, аз съм била така дълго време, мина ми като спрях да обръщам внимание и правех всичко,което трябваше да правя ( без хапчета) може би няколко месеца.Сега пак ми е нещо подобно от около 2 седмици, стряскам се и аз,но аз го усещам само навън и особено ако има много хора наоколо, ми става размазано и все едно не мога да се фокусирам. Старая се да не му обръщам внимание,но сряда ще ходя да ми изпишат някакви лекарства,защото съм с малко дете и не мога да си позволя да се влача така с месеци. Съвета ми е или се опитай да не се самонаблюдаваш т.е ( сега какво ми е как се чувствам, аз ли съм, размазано ли ми е, измести фокуса от себе си някъде извън с някаква работа,спорт, занимание и ще мине) Обаче ако е много силно и не успяваш ,може би хапчета ще помогнат, не знам.

# 538
Girl94, опитай се да тушираш силата на пристъпите с някакво успокоително. После ще му мислиш на по-трезва глава.
.    Благодаря за отговора а какво успокоително? Лина ,много ти благодаря за съвета,ще опитам.Много е страшно ,особено докато шофирам.Вкъщи като съм ми е добре ,но като си помисля ,че имам задачи и трябва да излизам ми става много зле

# 539
.    Благодаря за отговора а какво успокоително? Лина ,много ти благодаря за съвета,ще опитам.Много е страшно ,особено докато шофирам.Вкъщи като съм ми е добре ,но като си помисля ,че имам задачи и трябва да излизам ми става много зле
Опитай с нещо без рецепта, ако не помогне, нека лекар ти изпише нещо по-силно.

Общи условия

Активация на акаунт