Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 397
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
това си беше за неговия кеф отново и да се докаже преди всички.
Ако се съди по сцената, в която трябваше да убие въпросния елен изобщо не ми изглеждаше да му е кеф.
Още по-зле.. За чии го направи тогава?  Да търси подходящи съпрузи за Ренира?

Скрит текст:
Дорн е част от Вестерос. Няма значение, дали е част от Седемте кралства. То формално погледнато и кралствата не са точно седем, защото не се включват владенията на Грейджоите, драконов камък и земите отвъд Вала.

Но дори да изключим Дорн, остава Северът, което е допустимо жена да властва. Впрочем в Долината също е имало не един и два примера жена да управлява - например лейди Джейн (по времето на Ренира), Лиза Арин по времето на Церсей, да не говорим, че като идва Егон Завоевателя тя пак се управлява от жена. Рея също е жена, след нейната смърт контрола преминава в племенницата й, а не в Деймън.
Въобще не си схванал за какво става дума, сбърках че приравних Вестсерос със 7те кралства, но нямах предвид континента а, кралствата. Иначе и диваците са на Вестерос.

# 166
  • Somewhere far away
Ако се съди по сцената, в която трябваше да убие въпросния елен изобщо не ми изглеждаше да му е кеф.
Още по-зле.. За чии го направи тогава?  Да търси подходящи съпрузи за Ренира?

Сериозно ли ме питаш?
Мислех че е достатъчно ясно защо го прави. Заради традицията. И за да угоди на останалите.

# 167

То изобщо не беше за кеф, а за да се докаже като крал. Еленът символизираше късмет. Еленът който убиха, обаче не бе бял, а белият елен отиде при Ренира

# 168
За да се докаже като крал и кат мъж трябваше да пусне елена, да наложи своята воля върху другите, че е на късмет животното да живее. Още повече, че наистина не му се удаде да го убие... и причини допълнителни мъки на животното.

# 169
  • Варна
Всъщност ние не знаем какъв точно баща е Визерис на другите си деца. Показано ни е само отношението му към Ренира и отношенията му с Ренира.
Също така не видяхме и кой знае какво от отношенията на децата му към него. Според мен не е бил лош баща, но кралят не възпитава пряко децата си. Рядко го правят и хай благородниците. Затова си има бавачки, септи, майстери, оръжейници и т.н.

# 170
Сцената беше много грозна.
Вързано животно в агония.
Какво целяха, какво доказваха ….
Мен лично ме отврати.

Пп. Като Робърт и Визерис не виждат или им е все едно в какво са се превърнали децата им. Възпитавани от майките си и септи.

# 171
  • Варна
Всъщност дайте пример за любящ баща-крал във Вестерос.
И варианта да пусне елена не е от този сериал. Сериозно!
Тук дракони ядът хора, а благородните дами ходят на лов за сърни, принцесите транжират глигани.
Еднорозите ги изядоха Другите, а Горските чада изядоха Тръстиките.... кучета ядът бебета...  елените не са специални.

# 172
Да, ако беше пуснал елена, щеше да е фантастика във фантастиката. Joy В тая Вселена няма такива работи. Sunglasses
Пп Аз и затова бях убедена, че Алиса бастиса девойчето. И бях изненадана, че не е.

# 173
  • Варна
Пп. Като Робърт и Визерис не виждат или им е все едно в какво са се превърнали децата им. Възпитавани от майките си и септи.
На Робърт само Джофри беше извън пътя. И Томен и Мирцела бяха добри деца. Че и с копелетата си се отнасяше добре. Нали носил подаръци на Едрик Буря, а и  Мия май имаше спомен да й се радва.

Всъщност дайте пример за любящ баща-крал във Вестерос.
Твърде малко знаем за останалите крале.

# 174
Баща - Нед Старк. Е, не е крал, но е от Вестерос. И той имаше своите тайни, но му ги прощавам. Grinning

Убий го мъжки този елен. Издебни го, прицели се и уцели.
Но да ти го вържат и държат да го уцелиш…
И …. велик съм. Това е извратена жестокост.
Ренира много по “мъжки” уби глигана. Адреналина си изигра роля.

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 21:39 от ratridi

# 175
Не ми се получава от телефона по друг начин да дам линк към видеото, затова към фейсбук

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10160986885478933&am … obile&paipv=0

Зад кадър поглед към сцената с короната.

# 176
Джеерис мисля че е бил и добър баща и добър крал.

# 177
  • Варна
Джеерис Стария крал? Който свикал съвета на лордовете да му изберат наследник?!?! Хващаш се за сламка ...

# 178
  • София
Може ли някой по-любознателен и паметлив от мен, да ми припомни защо (на какво основание) Робърт става крал след Ерис?

Може и да съм го прочела някъде, но не помня.

Ясно, че правото на по-силния е налице, но само това ли е? Побеждавам краля и идвам на негово място? Не трябва ли тогава Джейми да си присвои това право като лично ликвидирал краля?

Защо точно Баратеон, а не Ланистър примерно?

# 179
Много често съм срещал информация, че било заради баба му Таргариен. Не знам къде го пише това обаче, бих се радвал някой да сподели.
Според мен е основно, защото хората са го възприели за лидер на бунта, макар реалният такъв да е по-скоро Джон Арин. Но Робърт обира овациите, спечелил много битки, убил в двубой Регар. Просто е бил популярното лице и вероятно е изглеждало естествено той да седне на трона. А това, че има и връзка с предната династия, само малко е помогнало.

Общи условия

Активация на акаунт