Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 395
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Много често съм срещал информация, че било заради баба му Таргариен. Не знам къде го пише това обаче, бих се радвал някой да сподели.
Според мен е основно, защото хората са го възприели за лидер на бунта, макар реалният такъв да е по-скоро Джон Арин. Но Робърт обира овациите, спечелил много битки, убил в двубой Регар. Просто е бил популярното лице и вероятно е изглеждало естествено той да седне на трона. А това, че има и връзка с предната династия, само малко е помогнало.
Точно!
Скрит текст:
Робърт е правнук на Ег. /Егон Невероятния/ , внук е на дъщеря му Рела, която пък е женена за Ормунд Баратеон. Самата сватба е заради интересен прецедент. Големия син на Ег се жени по любов за Джени и разваля годежа си със сестрата на Ормунд. Заради този развален годеж Баратеоните вдигат въстание и Ег в крайна сметка жени Рела на Ормунд. Робърт им е внук.

Чичо и племенник Simple Smile

# 181
И все пак, откъде идва това, че Робърт е предпочетен за трона заради Таргариенската връзка? Пише ли го в книгите някъде? Или е коментар на Мартин?

# 182
  • Варна
И все пак, откъде идва това, че Робърт е предпочетен за трона заради Таргариенската връзка? Пише ли го в книгите някъде? Или е коментар на Мартин?
Имаше го някъде казано директно в книгите. Сега го търся.

Намерих:
Цитат
Ned took the horn and drank. The beer was black and thick, so strong it stung the eyes.
Robert sat down again. "Damn you, Ned Stark. You and Jon Arryn, I loved you both. What have you done to me? You were the one should have been king, you or Jon."
"You had the better claim, Your Grace."

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 01:09 от Хексе

# 183
  • София
Ясно, благодаря!

Макар че, нищо чудно нейде из Дорн да имат не по-лоши претенции. 🤔 Или с Елия Мартел е първият подобен брак?
Ох, много подробен и сложен този Мартин. Като истинска история.

# 184
  • Варна
Ясно, благодаря!

Макар че, нищо чудно нейде из Дорн да имат не по-лоши претенции. 🤔 Или с Елия Мартел е първият подобен брак?
Ох, много подробен и сложен този Мартин. Като истинска история.
Дорн е бил на загубилата страна по време на Бунта на Робърт. Няма как победения да излъчи крал. Simple Smile

# 185
Едно от събитията, дали тласък на бунта, е “отвличането” на Лиана Старк, която тогава е годеница на Робърт и той е оскърбената страна и си отмъщава на Регар. А какво точно е било, се разбра по късно в сериала, но не напълно. Не  се показа много за любовта на Регар и Лиана и че всъщност няма отвличане.
Джейми убива Ерис по други негови си причини, когато войските на Нед Старк са пред вратите на Кралски Чертог и всъщност Нед заварва Джейми седнал на трона. Много е оплетено.
Нед непрекъснато си спомняше колко невероятен, смел, красив и пленяващ е бил Робърт като млад. Как да не го искаш за крал младия герой?

# 186
  • Варна
Арините също имат бракове с Таргариен. Джон Арин не знам защо не е бил претендент,.още повече че той започва бунта, отказвайки да предаде Боб и Нед да ги скъсят с една глава.
Ама я си представете Лиза Арин като кралица-майка и Суит Робин като наследник. Джофата пасти щеше да яде.

# 187
Арините също имат бракове с Таргариен. Джон Арин не знам защо не е бил претендент,.още повече че той започва бунта, отказвайки да предаде Боб и Нед да ги скъсят с една глава.
Ама я си представете Лиза Арин като кралица-майка и Суит Робин като наследник. Джофата пасти щеше да яде.
ето от къде се е появила лудостта в Лиза и малкия Робин Smiley  аз мисля, че Робин нямаше да бъде зъл като Джофри и щеше да позволи да бъде манипулиран , нещата нямаше да ескалират, ако я нямаше майка му.

# 188
Джофри има ли Тарги за роднини?
Неговата зловеща извратеност инцидентна ли е или е свързана с кръвта на Таргариен?

Робърт защо си е втълпил, че Лиана го обича?

# 189
  • Варна
Робърт наистина убива Регар, но доколкото си спомням почти умира от ръката на Рандъл Тарли. Колко битки е спечелил е спорен въпрос.
Посочиха Нед като баща за пример, предполагам, че е така ... но Старк живеят на едно спокойно място с чист въздух и никакви интриги. Нещата са прости - който издаде присъдата сам замахва с меча. В момента в който се появиха хората от КЧ проблемите за децата му започнаха. Едното пострада още в Уинтърфел, по пътя се наложи да убие вълчището на Санса, а в КЧ на практика остави дъщерите си на произвола на съдбата.
Това не го прави лош баща, но обстоятелствата при които отглеждаш децата си са основополагащи.
Да си крал е възможно най-лошия вариант! Малко като да отглеждаш мишлета в змиярник.

Нито Нед нито Арин искат трона, това е сигурно.
Лиза е Арин по брак, по кръв е Тъли ... е наполовина Уент( в случай че се търси извора на лудоста й)! Rolling Eyes
Джофри е 100% Ланистър.

# 190
Лиза е Арин по мъж. По кръв е Тъли.

Не се сещам за бракове между Тарги Ланистър, може и да има, но едва ли таргската кръв при Джофри е толкова значима. Това, ако оставим настрана едни теории, че Джейми и Церсей са от Ерис. Според мен тия теории за децата на Тивин никога няма да се потвърдят черно на бяло и ще си останат догадки и предположения.

Джон Арин е бил на възраст, а без наследник в онзи момент. Не би изглеждало добре, ако той беше получил трона. Установява се нова династия все пак, очакват се брожения и нестабилност. Робърт е бил очевидният избор - млад, прочут воин, харизматичен, убиецът на Регар. Трябва си и ПиАр в цялата работа. Като прибавим и най-близкото и пряко родство с предната династия и нещата заспиват.

# 191
  • София
Джофри си е чалнат на собствено основание според мен. 😂
Това, инцестите, рядко прощават.

# 192
Джофри има ли Тарги за роднини?
Неговата зловеща извратеност инцидентна ли е или е свързана с кръвта на Таргариен?

Робърт защо си е втълпил, че Лиана го обича?

Робърт е обичал Лиана. Били са годеници по решение на семействата им. Както Брандън Старк, брата на Нед, е обещан на Кейтлин Тъли. Обединяване на велики домове.
Нед си спомняше че Лиана май не е харесвала много Робърт, смятала го е за вятърничав женкар. Те не са прекарвали много време заедно.

Джофри си беше самостоятелна единица зло.

# 193
И аз имам такива спомени.
Правя изводи, че Робърт е действал по скоро от наранено мъжко его, отколкото от толкова силна любов.

Джофрито не е за коментар. Извратен лигльо покровителстван от майка си. Когато го нападна Нимерия - не показа мъжко и кралско държание. Лигавщина и злоба. А Церсей му суфльорка.
Същата е и Алисън. Вижда недостатъците на сина си, но ги прикрива. Удря шамари, но е късно.
Визерис знае ли за хобитата на сина си? И ако знае - никаква реакция. Не ни е показана във филма , но ако я имаше можеше нещо да се спомене в книгите.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 10:11 от ratridi

# 194
  • Somewhere far away

Общи условия

Активация на акаунт