Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 378
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Аз досега изперкал Таргариен в този сериал не видях. Даже са си много нормални, като изключим инцеста.

# 211
Е, че как? Емонд. Това което направи с дракона не бе нормално. Можеше да го схруска за закуска.  Да не говорим за Визерис, който си живее в собствена реалност.
Впрочем сериала не е свършил. Тепърва ще виждам изперкали Тарги.

# 212
Е този малкия си е смело момче.
 В българската история има капитан Рачо Николов, който на 13 години с кратунки през нощта преплува Дунав, за да съобщи на руските войски в Румъния за плановете на турците, които е дочул.
Така, че луди в смелостта си колкото щеш.Grinning

# 213
Два дена не мога да ви догоня,чак сега ви дочетох.Харесва ми дискусията за бунта,дано го филмират,ще бъде интересно.На мен не ми пречи двата сериала са част от една история,нормално да се обсъждат тук.
Таргите тепърва ще си показват лудостта,в книгите Деймън е много по жесток и присметлив,тук са го "омекотили" и поизчеткали.

# 214
Е, че как? Емонд. Това което направи с дракона не бе нормално. Можеше да го схруска за закуска.  Да не говорим за Визерис, който си живее в собствена реалност.
Впрочем сериала не е свършил. Тепърва ще виждам изперкали Тарги.
О да, много. Емонд е чисто зло.

# 215
  • Вестерос
За мен той е злодеят на сагата 😁

# 216
За мен той е злодеят на сагата 😁
Ами да, няма по-зло чудовище от него. Тръпки ме побиват. А най- лошото е, че му прави удоволствие.

# 217
Монетата е паднала два три пъти на лудост при него 🤣🤣🤣.
Майтапа настрана,
Скрит текст:
добре че умира и не управлява дълго

# 218
Въпроса който горе бе поставен, не бе някой дали е зъл, а дали е нормален. Само защото имаме владетели като  Джофри Баратеон, който бе отявлен социопат това не значи, че всеки с психически отклонения е зъл. Визерис например живее напълно в собствена реалност, но не е зъл.
Що се отнася конкретно до този сериал ненормалността на повечето още не им личи, защото сериала се развива, но идеята да се втурнеш да укротяваш един от най-опасните дракони е повече от безрасъдна. Да си смел и да си безрасъден не са едно и също нещо.
иначе ненормални Тарги дал Господ - от Мегор Жестокия до Ерис Лудия -но една голяма част от тях не са тема нанякой от двата сериала

П.С. не ми се струва коректно да сравняваме Райчо Николов, който се е борил за кауза като родина, когато е предупредил руснаците, с Емонд, който действаше поради наранено его, че единствен от децата на Алисънт си няма дракон.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 21:58 от Лорд Сняг

# 219
  • София
Честно казано, от показаните до тук, само Хелена е откровено сбъркана.

Другите са просто зли, жестоки или безразсъдни. Но чак пък луди. Или поне аз си представям лудостта иначе. Да нямат много връзка с действителността.
Това, че Емонд е зъл, не означава, че не съзнава много добре последиците от действията си.
Демън също.
А щом осъзнаваш какво правиш, не си луд.

# 220
Лудите, лудите... те да са живи.

Надяяам се да говорите за книгите за Емонд, защото до момента аз не съм видяла лудост или злина........ какво трябва да значи това той е чисто зло, той е напълно луд, защото открадна дракон. Всъщност това с дракона беше изкллючително добро с оглед на обстоятелствата и времената, в които той живее.

# 221
Емонд още не си е показал характера,загатнаха в последния епизод,
Скрит текст:
но в книгите е много жесток и зъл

# 222
  • Варна
Що се отнася конкретно до този сериал ненормалността на повечето още не им личи, защото сериала се развива, но идеята да се втурнеш да укротяваш един от най-опасните дракони е повече от безрасъдна. Да си смел и да си безрасъден не са едно и също нещо.
Малко наизуст споря, защото нямам конкретно доказателство, но за мен постъпката на Емонд с укротяването на Вхагар си беше чиста смелост, не лудост. Съществува телепатична връзка между ездача и дракона и те може да са я установили преди Емонд да я яхне. Вече споделих моето усещане, че дракона летеше и надаваше зов на погребението на Лена и само Емонд вдигна глава да го погледне.
В книгите Емонд е чист злодей, нещо като Рамзи, но по-изтънчен. Тук някак му търся човешкото лице, може би защото в книгите не успях да го визуализирам. Simple Smile

# 223
Честно казано, от показаните до тук, само Хелена е откровено сбъркана.

Другите са просто зли, жестоки или безразсъдни. Но чак пък луди. Или поне аз си представям лудостта иначе. Да нямат много връзка с действителността.
Това, че Емонд е зъл, не означава, че не съзнава много добре последиците от действията си.
Демън също.
А щом осъзнаваш какво правиш, не си луд.

Последното не е истина, или трябва да изключим социопатията като лудост.  Там например човека осъзнава какво върши но няма съвест. Съществуват различни видове лудост. Има хора, които просто си говорят на глас, има такива които искат да затриват нации. Хелена е от "тихите" луди, Емонд е от по-агресивните. Той например на финала на предния епизод искаше да провокира бой, без да мисли за последствията.  Ако мислеше, щеше да се сети, че при един сблъсък и той, и цялото му семейство могат да бъдат убити. Засега не сме видели сериала някой с изключително агресивна лудост, но да не забравяме, че кървищата ще започнат през втори сезон.

Хекс, наистина съществува телепатична връка между дракон и ездач, ама той още не му бе станал ездач, а драконът на два пъти показа, че не желае да го яхат. Когато го яхна на третия път, едва не го уби. За мен да поемаш такъв риск, с най-големият и агресивен дракон, веднъж вече го бе нападал , и сега на сва пъти му показа, че не го ще,е безрасъдство а не геройство.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 22:13 от Лорд Сняг

# 224
Много интересна теория прочетох от вас за Церсей и Джейми и Таргериънската лудост.
То май Джон е най-читавият Тарг. Толкова нормален, добросъвестен, направо нереално за рода. Дали възпитанието на Нед, дали гените на Старк или и самия Регар, който са го обичали народа. Аз лично не мога да възприема Регар за добър, заради стореното към Елия и децата им.

Общи условия

Активация на акаунт