Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 369
  • 747
  •   1
Отговори
# 240

О да, много. Емонд е чисто зло.

Отдавна чета в темата, много ми е интересно,  до момента не съм писала, но сега не можах да се въздържа.
Преди малко изгледах за втори път серията и направо се впечатлих от искреното възхищение, което се четеше в окото на Емонд, след като чичо му махна част от главата на Велариона. Мисля, че си намери точния пример за подражание в тоз миг. Стори ми се, че и Деймън го изгледа радостно в края на вечерята. Класически луди Тарги, които се оценяват един друг по достойнство.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 08:47 от MImoskata

# 241
Визерис е наясно, че децата на Ренира не са от Ленор. Просто за него е достатъчно, че са нейни деца. Бащата е без значение.

# 242
  • Варна
Според мен е повече от доказателство. Всеки нормален човек вижда, че само чакат да пукне и ще се избият един друг. Напрежението на масата в последната серия можеше да се реже с нож.. Вярата му, че като си кажат няколко мили думи и си стистнат ръцете пред него показва, че не е в ред. Честно съмнявам се да не е шизофреник. Ако само се прави, че не разбира значи изобщо не му пука за кралството и е болен егоманиак, който само иска да не решава проблемите, а ги отлага, за да не носи отговорност.
Дай да не набъркваме нормалния човек в теорията ти, пак си гледал друг сериал. Докато Визерис беше на масата семейството изглеждаше почти нормално. И което беше важно Ренира и Алисънт почти се разбраха. Визерис си отиде с този спомен, усмихнато семейство което вечеря заедно.
Всичко което си написал е откровен хейт и не се основава на факти от сериала, а на твоето изкривено виждане.

# 243
  • София
Обаче кефи как в анкетата яко цъкат с отговор 'Да'
Вчера този отговор изоставаше с около 15, че и повече позиции, а сега изведнъж само -3
При положение, че отдавна потвърдиха и то на най-високо нифо съдбата на Даяна. 😀
Определено нещо объркаха режисьора и оператора. Гледал съм прекалено много филми и сериали и за мен си бе 'прегръдката на смъртта' ама хубаво, вярвам на думите на режисьора. Няма спор вече.

Не си спомням дали е дискутирано, май бяхме писали за това, но по-скоро като наши фенски желания. Абе всъщност не съм сигурен дали сме писали.
Та,
Понеже се плануват още сезони, дали е говорено официално да се разгърне историята и след Танца? Да стане като сага за Таргариените?
Имам предвид да видим и историята на Регар и Лиана и всичко да приключи с бунта на Робърт и кралеубиеца в действие (как посича лудия Ерис)?
Аз лично много бих желал да стигнем до един такъв финал на цялата сага. Ще е велико. 🤗

# 244
  • Варна
Щом засега са планирали 4 сезона, лично аз смятам, че събитията ще се движат така:
1. Заготовка за Танца
2. Началото на Танца и евентуално до към средата (няма да спойлирам със събития)
3. До края на Танца
4. След Танца и регентството.

Относно "лудостта" на Емонд и дракона - всеки тийн прави подобни идиотии - селфи на перваза на покрива, каране на скейт по диагонал на кръстовището в час пик,  висене от перваза на супурнайстия етаж и т.н. Хлапетата се мислят за безсмъртни. Страха идва по-късно

# 245
Съгласна съм с Руми,на Визерис не му пукаше кой е бащата,щом са деца на Ренира.
И в реала има такива хора,лично аз познавам двама.Не търсят конфликти,затварят си очите за каквото не им изнася и си живеят в техен нереален свят,не обичат препирни.Сега се сетих че в книгите пишеше че е спрял да язди дракона си заради пълнотата,тук не дадоха логично обяснение защо не язди,дори не му показаха дракона,а той ще има важна роля в танца.

# 246
драконът на визерис е умрял от старост година след като визерис го яхва - балерион

една статия на български за драконите, не е много подробна, но Sign No Entry Sign има спойлери Sign No Entry Sign
https://bg.platzpirsch.at/all-34-game-thrones-dragon-names

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 08:50 от bubanka

# 247
Обаче кефи как в анкетата яко цъкат с отговор 'Да'
Вчера този отговор изоставаше с около 15, че и повече позиции, а сега изведнъж само -3
При положение, че отдавна потвърдиха и то на най-високо нифо съдбата на Даяна. 😀
Определено нещо объркаха режисьора и оператора. Гледал съм прекалено много филми и сериали и за мен си бе 'прегръдката на смъртта' ама хубаво, вярвам на думите на режисьора. Няма спор вече.
Дори и да е опровергано отравянето от режисьора ….
Оставянето жива на Даяна не е в духа на сагата.
Ако Алисън е искала да я остави жива, защо ще наблягат на този момент като на проблем.
Малък гаф според мен режисьорски.
И за по малки прегрешения са “хвърчали” глави в GoT. Особено на слугини.

# 248
А ся де,ми Ковача кой дракон яздеше?Що съм запомнила че е на Визерис?

# 249
Абсолютно съм на мнението на ratridi, относно случая със слугинчето. И за мен е гаф, независимо какво са искали да покажат, че Алисант е добра или глупава или не знам каква, но я показаха като човек без сърце готов да убива. И съмнението остана, въпреки опровержението, че видиш ли било просто лунен чай. Цялата сага се гради върху насилие, жестокост и убийство заради крив поглед или счупен нокът и баам милост, че и пари за някой който може да бъде опасност за първородния - претендент за трона. Не върви, хич не върви и хич не се връзва с духа на историята. Затова вероятно хората гласуват с да. И аз гласувах с да, но беше още преди режисьорското изявление. Въпреки това у мен остана едно усещане за замазване на положението и недостоверност на изказването. Прекалено просто за така драматично и сложно показана ситуация натоварена с много напрежение и двусмисленост.

# 250
  • София
Дам, излишно искат да изкарат Алисънт добра. А то така или иначе вече се погрижиха хората никак да не я харесват. Така че това едва ли щеше да промени нещата. Нещо се оплетоха като патета в кълчища с тази сцена. Явно не само ние в Бг мама сме дискутирали по въпроса с Даяна, а и в Редит и къде ли не, че да тръгне режисьора специално да отговаря... Обаче ако не я видим никога повече Даяна съмненията ще останат, защото откъде да сме сигурни, че не лъже?

# 251
Аз съм един от хората, които вчера отговориха с "да" на анкетата, въпреки че прочетох пуснатите обяснения на режисьорката. При втория поглед върху серията усещането ми за лицемерие у Алисънт в тази ситуация се засили.

# 252
  • Варна
Верно е, че прегръдката на Алисънт беше малко като от Кръстика, но не затова много хора сме гласували с Не.
Показаха, че прислужницата която донесе чая докладва на Мисария. Оттам и теорията на Коронис, че това дете ще се появи понататък в сюжета. Няма значение дали Алисънт е добра, лоша, глупава или майка орлица, каквото и да си е мислила, че има в тази чаша е било заменено с сок от моркови с повече витамин Д(примерно). Simple Smile
Мисария явно иска това дете.
Ако Алисънт беше умна щеше да затвори Даяна докато умре или пометне ... и никой няма да пита защо едно слугинче е в килия.

# 253
Да, другия сценарий е тази сцена да има развитие и продължение и затова така да наблегнаха на нея. То ще се разбере. Ще следим накъде ще идат работите, но приказката, че глупостта се плаща скъпо, по скъпо отколкото жестокостта, май в тоя случай ще излезе на 200% вярна.
Затуй следвай си там правилата на Вселената Мартинска - убивай, както си му е реда и си гледай кефа. Там така или иначе проблемите се решават кардинално с рязане на глави през кръста. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 254
И аз си мисля, след като режисьора отрече отравяне, че Алисън си мисли, че е дала отрова, а слугинята спаси момичето.

Иначе, затова, че за Визерис е важно, че децата са на Ранира, независимо от бащата, имаше и реплика на Ранира към големия ѝ син, че най-важното е, че има таргска кръв. Той питаше дали е копеле, а тя го успокои така...

Общи условия

Активация на акаунт