Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 358
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна

Ами то се е загубило.. На валириански няма мъжки и женски род, т.е. може принцът да е принцеса. Wink

Съмнявам се. Жените Таргериан управлявали Вестерос са за наистина кратко. При Таргериан не е матриархат.

Артемис, ако намериш меме в интернет, не значи че е вярно! Това е наистина сбъркано!!!!

Като стана въпрос, че Емонд е преставен като чисто зло, "Стронгчетета" са малко като хобити ... или само на мен ми се струва. Simple Smile

# 271
Гледах пак интрото в което Визерис предава Пророчеството на Ренира. Ако идва директно от Егон Завоевателя и се предава от крал на престолонаследник, защо не е на хай валириан? Не стига че играят на развален телефон, ами и може нещо да се изгуби в превода. Интересно!

Защото трябва да има някакво обяснение за последвалия Танц. Тъпо решение от страна на сценаристите да "избелят" Зелените, след като направиха всичко възможно да ги очернят досега. Това си личи и по коментарите в темата. Повечето от пишещите са си избрали отбор от самото начало. И коментарите им за противника са в съответния стил - чисто зло, безскрупулни, злобни, луди и т.н.

Аз не съм чела книгата, та и затова например не мога да квалифицирам Емонд като чисто зло. Напротив, "нормални" за епохата реакции показва досега. Но явно сценаристите са решили, че след като поочерниха Демън досега, време е да му направят малко светъл ореол.

Ето едно меме, което доста точно показва как може да се смени перспективата в зависимост от субективната нагласа.

Героите нямат нищо общо. Не си представям подлия и коварен Ото Хайтауър, до бецпримерно предания Давос, нито пък Бриен до Емонд.  Претенцията на Ренира има своите основания, (доколкото всички й са заклели), а тази на Церсей - не. Единствено за Джайм и Деймън ще се съглася, че имат някаква далечна прилика като характери. За повечето актьори е търсена просто физическа прилика, без значение дали наистина стоят по същият начин нещата като характери. но все пак това е е просто меме.

# 272
Не приемам Ото като архизлодеят на историята.

# 273
  • Сидни
Гледах,

Скрит текст:
Ренис беше яка, но можеше и по-яка да е като ги изпече и сложи край на всичко...е тогава нямаше да има сериал естествено, но защо наистина се спря? Това в книгите го няма нали?
Ох този Ларис....сигурно има акаунт в Only Fans LOL.
Нямам търпение до следвашия епизод, този някакси не ми даде достатъчно. Жалко, че следващия ще е последен. Чакам да дискутурате. И чакам меметата естествено аххаах...Ларис ще има много!

# 274
  • The point of no return
ОМГ, Ренис, сериозно ли?

Скрит текст:
"Someone should tell Rhaenys that "When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground."
Да убиеш толкова невинни хора, а да оставиш живи, тези които ще те гонят до дупка и ако монетата беше обърната никога нямаше да те оставят жива!
Пълна глупост на сценаристите, за да можела Ренис да има геройски момент. Понеже е много героично да избиеш толкова хора, само да си спасиш кожата в случая и да покажеш, че имаш дракон. Дано това го няма в книгите! Моля, някой да потвърди. Развалиха ми удоволствието от цялата сцена.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 16:04 от Roya

# 275
Гледах.
Скрит текст:
Не съм доволна от серията. По-голяма част ми беше за пълнеж, макар да осъзнавам, че няма как да минем без всичко, което се случи. Някак разтегнато ми беше търсенето на Егон из целия град. Целеше се и се постигна да ни се покаже колко е недостоен. но ние вече знаехме. Разбрахме, че има и много негови копелета. Боевете с деца не разбрах защо бяха нужни.
Алисънт каква лицемерка е само. Това с фетиша на Ларис беше гняс. И кого лъжеше на съвета Алисънт и защо беше толкова възмутена, че искат да убият Ренира? Нима не възпита тя децата си да вярват, че сестра им ще ги избие? Лицемерно или пропуск в сценария?
И сега какво, тази отрепка Коул ще е Лорд Командира на Кинк'с гард?
Последно, и единствено хубаво нещо в серията, беше Ренис. Страхотна финална сцена.
Roya,
Скрит текст:
колко пък да са невинни, всички подвиха коляно на Егон. Реално са предатели и клетвоотстъпници.

# 276
  • Варна

Ами то се е загубило.. На валириански няма мъжки и женски род, т.е. може принцът да е принцеса. Wink

Съмнявам се. Жените Таргериан управлявали Вестерос са за наистина кратко. При Таргериан не е матриархат.

Веско, ОП е само принц/еса, не управляващ. Няма нищо общо с матриархата и властта.

# 277
  • Сидни
Roya, съгласна съм и аз точно това си мислех за невинните хора! И на мен ми беше безсмислено цялото това перчене, а всъщтност нищо не свърши, само се дуеше. Но пък беше зрелищтно! Аз първоначално си помислих, че

Скрит текст:
е някаква бомба пак стил Церси

А другите дракони къде са? Защо не дойдоха да защитят ездачите си?

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 08:50 от elenaz

# 278
  • Варна
Хахаха много интересен епизод. Имаше и пълнеж, имаше и развитие. Някой герой тръгнаха нагоре, други надолу.
Някой искаше повече секс в сериала ... ами ... не пропускайте епизода! Joy Wear Boot

Скрит текст:
Браво на Ренис! Няма го в книгите, обаче когато един Таргериан обяснява на един Хайтауър къде е сбъркал, те така се прави! Дали трябваше да ги убие? Вероятно пак щеше да има война, но посланието беше силно и тая коронация ще се помни. Да си тръгнеш със стил. Браво!

# 279
Пореден силен епизод за мен! Много ми хареса! Не мисля, че има спойлери, но за всеки случай.
Скрит текст:
Звездата беше Оливия Кук. Епизодът на Алисънт според мен. Много се коментираше лудостта на таргите - Визерис, Деймън, Емънд, но за мен Алисънт и Кристън са си в своя собствена лига. Те и двамата наистина се смятат за бели, добри, жертви на обстоятелствата и действащи справедливо. А как падна в лапите на Ларис няма и да коментирам.
Жал ми е за Егон. Ето това е да те кръстят неправилно и да ти съсипят живота! Joy Шегата настрана - наистина го съжалявам. Гадно е да те накарат насила да наследиш професията на тате, но когато той е бил крал и от него са зависели съдбите на стотици хиляди е трагично.
Актрисата, играеща Хелена също се справя чудесно. Какъв поглед пълен с възхищение отправи към Ренис и какво недоволство към брат си.
Хареса ми сцената накрая с Ренис. Не виждам нещо грешно да е направила. Тя нямаше намерение да почва война. Просто им отправи предупреждение какво следва.

# 280
Четох че,
Спойлер за кралицата
Скрит текст:
Повече няма да участва в този сезон и това било прощален епизод за нея. Нямало да участва във финалния.

# 281
Четох че,
Спойлер за кралицата
Скрит текст:
Повече няма да участва в този сезон и това било прощален епизод за нея. Нямало да участва във финалния.
И аз го четох.
Скрит текст:
Жалко! Обаче предвид липсата на Ренира и Деймън в този епизод, явно следващия ще е посветен на тях.

# 282
# 283
Страхотен епизод! Вторият най-добър за мен от сезона.

Скрит текст:
През цялото време усещането за интриги и предателства... от музиката до редуващите се сумрачни сцени от двореца.
Само едно нещо не го разбрах, но ме потресе тотално... какво беше това с Ларис и босите крака на кралицата? Тя си сваляше обувки и чорапи за всяка получена информация? И накрая този гнусяр си бръкна в гащите пред нея?? Тя е кралицата... как е възможно.
Мисля си, че Егон не иска да царува така употрито, защото кралят никога не е искал и той сам си каза ''не ме харесваше''. Той е чувствал, че никога не е имал одобрение и любов от краля, затова още по-упорито се опитва да избегне тази задача, която нито е била заложена у него, нито насърчавана.
А накрая Ренис уааау , а тези пък явно никаква стража нямат, защото само една Ренис с един дракон можеше да ги изтреби всичките. При все че завземат трона трябваше по-добре да са се подготвили.

# 284
Скрит текст:
Кралицата е, но и тя трябва да клекне пред някого за информация. В случая показват, че колкото и да иска да се опази чиста и “отдадена на вярата, закона и семейството”, мъжете около нея все пак могат да я използват. За Ренис - та тя изникна от никъде, буквално от пода, каква стража срещу дракон? Пък и уж беше заключена, не са я очаквали по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт