Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 118
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Добре, де, кажете хитринки за пране на чорапи и гащи отделно.
Чорапите пускам с униформите ни два пъти седмично, бельото минава с останалите дрехи.

# 646
Да, и аз по същия начин разделям чорапи и бельо - с различни перални. Както и не смесвам с кърпите за лице и кухненските такива.
Не е лесен този живот, да знаете!

# 647
Да, и аз по същия начин разделям чорапи и бельо - с различни перални. Както и не смесвам с кърпите за лице и кухненските такива.
Не е лесен този живот, да знаете!

Естествено, че кърпи не се перат заедно с чорапи и гащи, ама не от гнусливост, а понеже едното се пере на 60 градуса, а другото на 40. Чорапи на 60 остават без ластик (но на гащите учудващо нищо не им става в повечето случаи, макар по етикет да се иска пране на 30).

# 648
О да, чорапите дори и да са светли (нямам досущ бели и без това, най-много светло сиви и от сорта), бързо се научих да не отиват в пералнята заедно с чаршафи, кърпи и прочие. Не и ако искам после да не ги подръпвам обратно нагоре, щото вече не са еластични Grinning

# 649
Памучни чорапи купувам по-голям номер и като ги пусна на висок градус си стават по  размер . После спират да се свиват. Спортните чорапи нищо им няма от високия градус.

# 650
Всичко пера на 40. С допълнително плакнене.
Разделяй перални само когато децата бяха бебета (до 2-3г). Отдавна само по цвят - тъмна и светла.

# 651
Ох момичета,като ви чета се успокоявам ,че не съм само аз с ОКР 😀
Белите подметки на маратонките, най- добре ми се почистват с намокрена магическа гъбичка.
А за тъмната стена, и вкъщи имаме , минавам с кърпата за прах на Лидъл Simple Smile

# 652
Вчера и аз чистих два чифта бели подметки с магическата гъбка, но първо ги избърсах добре с мокра кърпа и чак после с гъбката.
Почистиха се много добре и не ми отне повече от 5 минути.
Обаче съм забелязала, че тази хитринка не е приложима за всякакви подметки.
Имам едни, които просто не мога да избеля с нищо, а ги почиствам редовно.
Явно материала на подметката си е такъв. От Дайхман съм ги купувала и заедно с тях си взех и пяната им за почистване.
Съжалих, че съм си дала парите за нищо.Така си стои, нищо не почиства.

# 653
Някои материали просто стареят и им се променя цветът, а не че са мръсни и могат да се почистят. За това нещо оправяне няма.

# 654
Само аз ли не мога да изчистя нищо с тая гъба... Няколко различни съм взимала - мокра, суха, на никаква повърхност нищо. Само скърца там и толкоз. То и с нормална гъба така се почиства, само дето не ме заболява ръката да натискам толкоз 🙄🙄
И се ронкат тия белите, и се чупят... Как ги ползвате, на мен са ми супер безсмислени.
А няколко пъти, наистина с различни пробвам.. Еми не ще.

# 655
Бях си взела преди 2-3 години един пакет от хвалените гъби,на Сано.Наскоро чак ги отворих да ги тествам,ми както Духи,нищо не успявам да изтъркам с тях.

# 656
Аз купувам магически гъби от Пепко. Първо мокря гъбата, изтисквам и търкам. Само така изчистих "творчеството" с пастели и моливи на дъщеря ми от стените.

Идвам и с молба за съвет как да почиствам лесно и ефикасно матови шкафове на кухня и матови интериорни врати. И двете са в сивата гама.

# 657
  • софия
Идвам и с молба за съвет как да почиствам лесно и ефикасно матови шкафове на кухня и матови интериорни врати. И двете са в сивата гама.
С универсална кърпа на Тапъруеър. Колкото и да е невероятно, техните кърпи за почистване нямат аналог, въпреки че не изглеждат различни.

# 658
И аз не успях да оценя магическите гъби. Поръчах си голям пакет от Алито Grinning. Каквото и да търкам с нея я оприличавам на търкането с обикновена влажна гъба.

# 659
  • оттам, откъдето започва България
Аз си купувам от магазините за по 1 лев и съм доволна от почистването с тях.
Тези, които ми доставиха от Алито, са по-евтини, но не чистят хубаво и много се ронят, някак сухи ми стоят, макар и намокрени.

Общи условия

Активация на акаунт