Будапеща - перлата на Дунав 8

• 42 654
  • 553
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, обмисляме пътуване в края на юни, но има нещо, което ме притеснява. Полета е вечерен и ще кацнем около 22:30, а видях, че автобусите от летището до града са до 23 часа. Някой има ли представа в колко часа тръгва последният автобус?
Миналия юни пътувахме ние, трябваше на кацнем по същото време, но полетът закъсня и бяхме около 3 часа сутринта на летището. Автобусът изчака всички от самолета да се качат и тогава тръгна.

# 526
  • София
Здравейте
Препоръчайте ми място за хапване  което сте пробвали и е вкусно около Ню Йорк кафе

# 527
Как си направихте регистрацията за мястото за настаняване?

# 528
Ако имате предвид попълването на линка за регистрация, който изпращат от мястото за настаняване - ползвайте мобилен интернет. Ние не успяхме да го попълним от лаптоп с домашния интернет, не се отваря страницата.

# 529
Моля препоръчайте ми хубави и бюджетни места за хапване в Будапеща. Ще бъдем в еврейския квартал, но приемам предложения за навсякъде из централните части.

# 530
  • софия
Ако имате предвид попълването на линка за регистрация, който изпращат от мястото за настаняване - ползвайте мобилен интернет. Ние не успяхме да го попълним от лаптоп с домашния интернет, не се отваря страницата.

Ние не успяхме, дори им писахме, че не става. Отговориха ни , че ще се регистрираме на място като пристигнем.
Нямаше проблем

# 531
Много полезна информация и страхотно описание от всички вас🙏❤️Утре заминавам само за събота и неделя,че и резервирах за събота обиколка на Естергом,Вишеград и Сентендре😊Будапеща си я оставям за събота късния следобед и Неделя до 23.00ч.,😊😂Амбициозно и безумно,защото съм си отбелязала всички места,който хората посещават за 3 пълни дни в Будапеща,но ще решавам на място. Само незнам мога ли да карам без да обменям форинти?! Благодаря!

# 532
Много полезна информация и страхотно описание от всички вас🙏❤️Утре заминавам само за събота и неделя,че и резервирах за събота обиколка на Естергом,Вишеград и Сентендре😊Будапеща си я оставям за събота късния следобед и Неделя до 23.00ч.,😊😂Амбициозно и безумно,защото съм си отбелязала всички места,който хората посещават за 3 пълни дни в Будапеща,но ще решавам на място. Само незнам мога ли да карам без да обменям форинти?! Благодаря!
Навсякъде почти се приема плащане с карта. Но си обмени все пак да имаш някакви ☺️

# 533
  • Пловдив
Естергом,Вишеград,Сентендре за събота предиобяд...твърде амбициозно!Само в Сентендре бих останала цял ден и нощувка,но това е личното ми мнение,завоят на р.Дунав,от Естергом по моста в Словакия,в Щурово,има красива природа,история...Унгария не е само Будапеща.

# 534
Така е,да. Ами затова предпочетох да съм в група,понеже и аз обичам да обикалям подробно,а сега нямам възможност. Поне да добия обща представа ,😊А съм много съгласна с вас,че Унгария не е само Будапеща🙂 Това коментирахме наскоро и за Париж,че не може да съдим за цяла Франция😊

# 535
Здравейте, извинявам се ако въпроса е повдигат по-рано, но не срещнах такава информация....т.к полетът ни е късен от Будапеща , какви варианти сте ползвали с багажа , който ще се състои от 3 ръчни +1 куфар

# 536
И ние се завърнахме от 4 дневна разходка в Будапеща. Посетихме основните забележителности, бяхме и на концерт. За мен градът е красив и поддържан. Успяхме да запазим час за парламента, заслужава си, обиколката е приятна и много познавателна.Транспортът е много добре организиран.  За вечерните разходни с корабчета, опашките са огромни, силно препоръчвам поне 30-40 мин по-рано да се отиде. В банята Сечани има ремонт на централния външен басейн, мисля че беше някъде до края на юни. Въпреки това посещението му е много приятно. Имат разкошен стадион, нов, модерен и бяха направили много добра организация по влизането и излизането от концерта. Така че , ако ви предстои концерт там, не се колебайте Simple Smile Като цяло градът ми направи чудесно впечатление и ми е малко мъчно като си помисля, че София би могла да изглежда по подобен начин , ако се полагат повече усилия и старание.

# 537
Да,и не само София,ами и Дунавските ни градове🙄Страхотно са се възстановили от комунизма хората.

# 538
Приключи нашата почивка в Будапеща и бих казала, че съм със смесени чувства за самият град.
Първо и най-лошо впечатление ми направи, че вечер по улиците има страшно много съмнителни типове, които директно ти предлагат наркотици, също така и много бездомни. Едната вечер на Рибарския бастион на една от терасите имаше 16-17 годишно момиче, което видимо беше под въздействието на наркотици и не знаеше къде се намира и продължаваше да си маже венците. Това ме потресе изключително много.
Самият град е хубав, чист и се обикаля доста бързо, ако си в централната част. Може би, защото и аз живеят в дунавски град и не останах с уау впечатления за града. Най-много от всичко ми хареса сградата на Парламента и през деня и вечер е страхотна.
 За настаняване избрахме хотел Амбра и сме много доволни. Големи, просторни стаи, имахме и огромна баня като за още една двойна стая. Хотела е много чист, както в общите части, така и в стаите. Закуската беше разнообразна всеки ден, имахме достъп до кафе, чай, соленки и сладки през целия ден.
С две ръце препоръчвам, ако държите на чист, хубав и централен хотел на 10 минути пеша от Операта.
Другото ми разочарование беше, че едната вечер отидохме да гледаме светлините от Бастиона и точно след 3 минути изгасиха парламента и всички други забележителни сгради. Не бяхме прочели, че в 23 часа се гаси осветлението, което за лятото си е доста рано и останахме малко разочаровани.
Цените в заведенията ми сториха една идея по-скъпи отколкото в други европейски градове.
Определено препоръчвам да се посещава есен и пролет, защото лятото си е горещо. Имахме “късмета” да хванем горещата вълна и беше 37-39 градуса и не беше никак приятно в тия жеги да се обикалят забележителности.
Транспорта им е добре устроен, но е кофти, че не можеш да си платиш на място в автобуса или трамвая с една обикновенна дебитна карта и трябва да се занимаваш с билети, приложения и валидиране.
Посетихме и остров Маргит, приятно е за разходка или за разтоварване от навалицата в Будапеща.
Като цяло бих казала, че не е от местата, на които бих се върнала отново, но се радвам, че го отметнах от списъка на градовете, които искам да посетя.

# 539
Chonsi, абсолютно същото е и моето усещане, бяхме април месец. Само дето и въздуха ми се стори изключително мръсен, особено близо до реката.
Не е от местата, където бих се върнала.

Общи условия

Активация на акаунт