💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 148 442
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 1 275
Само ви чета и гласувам чат-пат, но ме натисна музата и ще споделя малко размисли...
Чаршаф е.
Скрит текст:
Божеее това не било Сървайвър, а някаква много възвишена продукция, която се отнася коректно, достойно и справедливо към участниците си по подобие на спортни състезания и дори олимпиади. Това ни е аршинът за тв шоу/игра – морал и олимпийски принципи. И затова имаме наивното, идеалистично даже очакване, и самите играчи да се надпреварват с чест и достойнство, и най-силният да спечели. Верно ли? Всяко шоу, в което хората се номинират помежду си е изначално социална игра по всички учебници и канони за тв. Останалото са популистки глупости + разни други елементи (спортни, фермерски, любовни, др.). Ама най-силният, ама най-заслужилият, ама най-достойният... дрън дрън. На мен хич не ми изглежда като надпревара по сила, по заслуги пък изобщо, нито по достойнство, а като елементарен тв сеир. Естествено, че всеки вътре има правото да се бори, както може и намери за полезно. На който му се гледат битки, да си пусне спортен канал – там има феърплей, правила, съдии и някаква равнопоставеност (най-малкото по спорт, дисциплини, категории, пол и т.н.). Та просто ми е странно това „геройско” отношение/очакване към предаването и към участниците. И тия двойни аршини... направо изумителна липсата на критично мислене и дългосрочна памет! Мани и Фейгин не били нападани и защо не се защитили с думи, обаче виж Цецо бил адски смачкан и заедно с другите крещял и обиждал, щото... просто така, такива са си хората. А той защо аджаба не се брани с някакъв конструктивен диалог, а с „Ти млъкни”!? И разбира се по-силният и шумният е прав, дори е жертва! Илиян плетял долни интриги, но когато Алекса лъже и лицемерничи, то това са хитрини и ходове в играта, и е супер готино, а и няма да му го броим, понеже на арената е силен. Като цяло, който мачка на арената, и иначе може да мачка, не е проблем. Един може да реве като му е мъчно за приятел, но друг не и дори ще му се сипе още, щото така му се пада и е дошъл „видов ден”. Някои вземат награди за племето, но направят ли ход за себе си, са предатели, а други се нагушили с торбички и оръжия, за сметка на племето, но много отборни били. Един се сетил да „бутне” друг, за да го извади (забележете) от цялото състезание, друг саботирал, за да пренареди картите, но той много лош, не можал ли предварително да си каже... сякаш другите бият тъпана да си издават стратегиите на съперника. Някои се пазят от елиминации като дявол от тамян, щото не им било времето (чудно кога е, списък ли има?), други трябвало да се примирят и даже да се доказват (кому – на силните ест). И разбира се най-яката мантра – играта е индивидуална, но отборът трябва да ти е на първо място – ти му дължиш лоялност, но само де юре, а де факто я дължиш на по-силните/многобройните, щото... те са по-силни и заслужават, а ти и твоите близки хора не. И т.н., и т.н... и някак оставаш с впечатлението, че правото е на страната на физически силните, и на тези които най-много и най-силно говорят. Измамно впечатление, което се създава винаги и в живота, че даже и по форуми и социалки Simple Smile
За финал ще кажа, че това е първият сезон, който следя. Горе-долу ми допада като алтернатива точно на Сървайвър. Не знам нищо за оригинала, мнението ми се позовава само на родната интерпретация. Това, което не ми харесва е, че продукцията се намесва прекалено и нагло, и така променя естествения ход на играта, но се примирявам. В голяма степен познавам тв-производството и съм убедена, че нито ще им се накриви шапката, нито ще променят нещо в това отношение, докато има гледаемост, а такава ще има, докато има сеир, които пък те нарочно си продуцират. Поне сериалът не е безинтересен.

Приятно гледане на новия епизод и не се палете толкова. Или не – палете се, но нека си контролираме речниците, че много грозни неща се изписаха, а темата е приятно място.

Браво , подкрепям на сто процента. Силно , аргументирано с превъзходен изказ и право в целта:kissing_heart:

# 1 276
  • София

Според вас колко от тях мога да изчета в оставащия един час до новия епизод? Disappointed Relieved

Ще отговоря и на въпросите в анкетата, въпреки че не мога да гледам епизодите в понеделник и наваксвам в края на седмицата с тях. Искам да отпадне Елица, подкрепям "Безстрашните" от началото на формата и ше продължа до неговия край. Подкрепям саботажа в това предаване, както и в "Сървайвър", едното произлиза от другото. Не харесвам Ралица и Димо като водещи, бих искала, обаче, ако има нов водещ, да е само един.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 20:15 от La Vikinga

# 1 277
Аз пък си мисля,че зрителите,които наистина разбират играта (а не такива,които гледат само за да си запълват вечерното време) ще ги подкрепят.
Аз явно съм от тези, които само си запълват времето. Защото не разбирам ТАЗИ игра, играта на Мани и Фейгин. Ако преди битката се бяха изправили пред останалите от племето и им бяха казали, че не искат да играят, бих ги разбрала. Сядат на сламата, чоплят семки и гледат как тримата от запаса се опитват да спасят нещо, което вече е неспасяемо, щото е умряло. Пак щяха да постигнат целта си, но нямаше да е толкова гадно.

# 1 278
Гого продължава да обикаля улиците гол🤣. Ще настине 🤣. Моля, която дама го види да го облече (след като си нормализира пулса 🤣).

# 1 279

Според вас колко от тях мога да изчета в оставащия един час до новия епизод? Disappointed Relieved

Ще отговоря и на въпросите в анкетата, въпреки че не мога да гледам епизодите в понеделник и наваксвам в края на седмицата с тях. Искам да отпадне Елица, подкрепям "Безстрашните" от началото на формата и ше продължа до неговия край. Подкрепям саботажа в това предаване, както и в "Сървайвър", едното произлиза от другото. Не харесвам Ралица и Димо като водещи, бих искала, обаче, ако има нов водещ, да е само един.

Прочвти първите 10 и последните 10 и имаш доста солиден рикап.

# 1 280
  • София
Боби и Тими са гости в подкаста на Гуспата!

# 1 281
От постъпката на Мани и Фейгин щеше да има някаква полза за тях, ако увеличаваше шансовете им да стигнат по-напред. Превратности се случват под небето, но в техния случай правилото гласи, че в което и да е друго племе отиват с мишената на гърба, даже направо с мишената на челото. Сигурно затова Фейгин им каза, че е решла да даде празен глас на номнациите, защото иска да стигне по-напред в играта. Явно после се е отказала и се е съгласила да играят за чисто отмъщение, защото те това направиха. Не искам я да съм добре, а Вуте да е зле.
Приятелят Илиан и той така се погрижи за тях - подсигури им да ходят по другите племена. Съжалявам, че Фейгин поддаде, достойно беше да защити приятелите си, но след това... оцапа положението. Убедена съм, че дори и сега вътре в себе си не се чувства добре за тази постъпка, но пък човек се учи от грешките си. Приятелите ѝ показаха задоволство, че са я убедили, пардон, надвили.

# 1 282

Да ти разкажа на кратко -
Скрит текст:
гадни мръсни долни Мани и Фейгин  . Всъщност те са тероризирали Вики и сие . Примерно , когато тя не иска да вижда никой- а те мишките щъкат наляво на дясно и дори мълчат, ама някак подмолно.  И не стига, че не си излизат сами по азбучен ред, ами и развалиха удоволствието лично да ги изрита. За назидание за следващите поколения Joy

# 1 283
Подкрепям Мани и Фейгин.
Трогнаха ме сълзите на Гого, но играта е игра и всеки трябва да я играе според своята призма.
Ана-Мария в 1 сезон не блестеше с нищо, но с подобни ходове стана четвърта.
Всеки иска да мине напред. Това, че нямат шанс за финал, не означава да седят и да чакат номинации.
Преди писах и сега ще кажа отново - синьото племе се разцепи с влизането на Виктория и Алеко след това.
Коалицията на Илиян, Мани и Фейгин си съществуваше тихо. Гого и Касим още бяха свободни електрони.
Тази вечер ще се радвам Елица да отпадне.

Не смятам, че Алеко ще ползва брадвата за друг, освен за себе си. Трябва вярно да е луд да спасява Виктория. За него тя също е бушон.

И все пак ми се иска да видя номинация тип Юлиян-Пламен. Мдааа. Няма такъв играч и в този сезон.

Генчо снощи също блестеше.

Такива играчи искам да гледам. Освен, че се справят и на терен.

Остават си моите фаворити - Гого, Филип и Генчо. И добавям Мани.

# 1 284
  • София
Явно не се четем и разбираме.
Каквито и варианти да имахме, Мани и Фейгин бяха на дъното и на пангара при Супергероите. Единствения шанс за тях двете бе да потърсят късмета си в другите две племена и каквото сабя покаже. Да, пак може да отпаднат първи, но ако бяха останали при сините щеше да е същото със 100% сигурност.

# 1 285
Замислям се, да. Проблемът е, че в сблъсъка между рационален, пресметлив избор с щипка реваншизъм и емоционален, основан на принципи, винаги избирам второто. Какво да се прави, вероятно съм бяла птица с донкихотов синдром, но не всички можем да сме актьори в шарада.

# 1 286
За предното ми мнение не знам, но може един тълковен речник да се добави Wink че като гледам как се словоблудства с понятия като сексизъм, вербална агресия, психологически тормоз и др. направо ми се изправя косата колко "специалисти" има. И колко народ "не ги усеща така" нещата. Само че не са "неща" това, а ясно дефинирани явления, категории и т.н., с които трябва да се борави с повече разбиране и с по-малко свободни интерпретации.
+1000 👏👏👏
Напълно съгласна. Особено ми беше интересен термина психологически тормоз ??? 🙄🤪 Това сигурно е нещо между психически тормоз и психология.😁 Или може би значи ,че е логично да ти тормозят психиката. ( от психика и логика " психологически " )😁😁😁

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 20:30 от Joy 05

# 1 287
При всички положения двете девойки ще са на пангара. Така че ще видим колко ще им сработи стратегията.
Вече стискам палци Алехандро и Вики да стигнат максимално напред, до финала. Да им убият стратегията на момите 😃

# 1 288
Е, щом умните хора подкрепят Мани и Фейгин, веднага си сменям мнението, не искам да изглеждам тъпа.

# 1 289
Явно не се четем и разбираме.
Каквито и варианти да имахме, Мани и Фейгин бяха на дъното и на пангара при Супергероите. Единствения шанс за тях двете бе да потърсят късмета си в другите две племена и каквото сабя покаже. Да, пак може да отпаднат първи, но ако бяха останали при сините щеше да е същото със 100% сигурност.

Именно. Тук имат шанс да не са първи. И дано не бъдат. Особено, ако се приобщят в някоя коалиция.

Общи условия

Активация на акаунт