💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 148 473
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 1 290
И аз съм в категорията на глупавите хора. Не подкрепям това което направиха Мануела и Александра.

# 1 291
Саботажи се случиха и по-рано в този сезон, както и във всички предишни сезони. Фактът, че е извършен саботаж сам по себе си нито е прецедент, нито е нещо шокиращо, нито е против правилата, нито се изобличава и наказва от продукцията после (защото си е напълно предвидена част от играта). Саботажът сам по себе си не е фактор, който да заслужава каквото и да е специално внимание, а тук се счупиха хората да коментират.

Следователно проблемът не е, че има саботаж, а как точно е извършен саботажа. Добре. Две основни неща можеха да се направят по различен начин при този саботаж:

1. Можеше да се обяви предварително или по време на играта и изобщо в най-явен вид, че играта се саботира. Но имайте предвид, че това носи предимно минуси в социалната игра. Генчо го направи само вътре в отбора си и по-скоро само като заплаха, с която да обърне Зори. Реално той го е признал открито лице в лице само пред Георги, другото са слухове. А после, виждайки, че Елица бави отбора на коловете достатъчно и без той да саботира излишно, Генчо се възползва да не прави кой знае какъв отявлен саботаж реално на арената. Саботажите изобщо не са лесни за правене и костват много на този, който ги прави. Още повече преди разделяне на отборите. Няма да бъдеш приет особено радушно в новия си отбор, ако те знаят, че последното, което си направил, е несъмнено и неоспоримо да саботираш своя собствен отбор. Ще кажете - ами, не саботирай изобщо тогава, като не можеш да си понесеш последствията. Да, но от гледна точка на Фейгин и Мани, те буквално щяха да предадат Илиян, ако не саботират. Щяха да загубят вътрешно-коалиционната си чест, а тя е по-важна за тях от отборната в този случай.

2. Можеше да се саботира доста по-"мишкарски", както вече сме виждали няколко пъти. Т.е. едното момиче (Фейгин) просто да участва в пъзела, да се прави на разсеяна, да разхвърля парчета, да всява хаос и така да пречи на Вики да реди. Такъв тип саботаж вече е правен този сезон, никой нямаше да бъде супер впечатлен и да се изпишат триста страници с коментари. Резултатът от техния саботаж и този по-мек вариант за саботаж пак щеше да бъде един и същ, но в очите на някои зрители този мишкарски вариант щеше да изглежда по-поносим. Проблемът е отново - и това, което е различно от предни саботажи - че ситуацията се случва точно пред разделяне на племената. Да участваш в пъзел и да го саботираш е доста по-рисковано. Може да си проличи, може да има съмнения, пак да направиш лошо впечатление на новия си отбор. Техният саботаж, който действително изглеждаше брутален и крайно нечестен за нас зрителите, на практика беше далеч по-"чист" от мишкарския вариант. Те останаха отстрани (твърдят и че не са се подхилквали, а просто разменени погледи с другия отбор са монтирани по такъв начин) и нямаше как да бъдат заподозрени. Така са приети нормално в новите си отбори, няма никакви съмнения около тях и всичко е наред. Да, изглеждаше много грозно, особено спортистите Вики и Цецо сигурно са си изповръщали червата, като са гледали, и вероятно сипят огън и жупел по Фейгин, която също е голям спортист в техните очи. Но предвид всички обстоятелства и едва ли не клетвата пред Илиян, двете момичета щяха да се чувстват много по-обезчестени, ако не го бяха направили и то точно по този подмолен начин. Саботажът си е саботаж. Дали е по-малко или повече подмолен, той все е нещо, което примерно човек като Гого не би правил изобщо. Но всеки има различен път в играта и попада в различна ситуация, при което трябва да се съобразява с моралните обвързвания на своя собствен път.

# 1 292
  • София
за фенките на теракотата тук 🙄

# 1 293
При всички положения двете девойки ще са на пангара. Така че ще видим колко ще им сработи стратегията.
Вече стискам палци Алехандро и Вики да стигнат максимално напред, до финала. Да им убият стратегията на момите 😃
Ох, даже нямам търпение Алехандро да размята грошовете и секИрчето, щото нали, само игра е. Не се сърди, човече. 😁

# 1 294
Явно не се четем и разбираме.
Каквито и варианти да имахме, Мани и Фейгин бяха на дъното и на пангара при Супергероите. Единствения шанс за тях двете бе да потърсят късмета си в другите две племена и каквото сабя покаже. Да, пак може да отпаднат първи, но ако бяха останали при сините щеше да е същото със 100% сигурност.
И аз първо така си помислих, но реално в синьото племе Фейгин имаше много по-добри шансове. Тя се разбираше с всички. Преди последните номинации тя си даваше сметка именно за това и поради тази причина имаше голяма дилема, явно "планът" тогава вече е бил замислен. Но приятелите ѝ не я подкрепиха да продължи без тях.

# 1 295
Мирелчето, такова хубаво момиче, какви ги разправя....заедно по-силни, то чак е смехотворно на фона на всичко, което видяхме. Не знам Михаелчето и Раличка сега като гледат как се чувстват, ако това има значение. Филип, силен и смел атлет, целуна ръка на кралицата и се кротна, доволен, че напредна в личната ѝ класация. Лефтеров и той слугува чевръсто. Хубави хора, но с двойни мисли, както снощи правилно отбеляза Мастъра. Simple Smile
Не споделям възхищението към гения на тази стратегия. Съжалявам, ако това е примера за правилната игра.
Ами и на мен не ми е приятно да го призная, но това беше печеливша стратегия. И го направиха добре, защото тогава всички бяха щастливи, единни и мотивирани. Момичетата бяха на прицел, но никой не се конфронтира открито с тях /Женя си взе урок след онова избухване във вилата/ и те не го знаеха и не бяха огорчени и с чувство на обреченост. Филип се успокои, въпреки, че е наясно, че всичко е лицемерно, но за момента си имат доверие с Женята. А и при наличие на нови хора няма нужда да си тровят живота.

Цитат
И аз първо така си помислих, но реално в синьото племе Фейгин имаше много по-добри шансове. Тя се разбираше с всички.
Ами дай да ги видим тези шансове. Значи губи червеното племе, разформироват го. Първи избират жълтите и взимат Генчо. Сините - Елица. Жълтите - Георги. За сините остават Мира + Зорница.
Сините са в състав: Алекса, Виктория, Гого, Мани, Фейгин, Елица, Мира, Зорница. Къде точно са й шансовете на Фейгин в тази конфигурация? Втора след Мани? Можеше пък и изненадващо Виктория да се конфронтира с Елица и да иска да падне някоя от нейните девойки, за да спаси Фейгин. Но аз не го вярвам това. Виктория с Алекса и Елица няма да се конфронтира. Тя за мен е опортюнист.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 20:40 от Гарганела

# 1 296
Не че е от значение, но Мирела вече е с 100к последователи в инстаграм.

# 1 297
  • София
Ганка от последния Сървайвър също подкрепя Злата троица!

# 1 298
за фенките на теракотата тук 🙄

Мерси, Дяволо!

Как да накараме продукцията да пуснат Гайтанов като редовен играч догодина?
Той си е радост за окото, а сигурно и на арената ще бъде така. След надкаста при Неделчо съм му фен.
Биткаджия - ник'ви Манита няма при него.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 20:44 от Tahiti

# 1 299
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Какво трябва да означава това, че умните ( според кои критерии и на кого не е ясно) хора подкрепяли двете участнички, едва ли не превърнати в страдалки? Аз пък не ги подкрепям, не ги харесвам и си имам своите доводи и право на това. Да разбирам, че ако не пееш в градския хор на защитниците си с ограничен интелектуален капацитет? Тук сме се събрали хора с различни мнения и всякакви генерализации са напълно излишни и фалшиво патетични.

# 1 300
  • София
Да ти разкажа на кратко -
Скрит текст:
гадни мръсни долни Мани и Фейгин  . Всъщност те са тероризирали Вики и сие . Примерно , когато тя не иска да вижда никой- а те мишките щъкат наляво на дясно и дори мълчат, ама някак подмолно.  И не стига, че не си излизат сами по азбучен ред, ами и развалиха удоволствието лично да ги изрита. За назидание за следващите поколения Joy
Благодаря. Bowtie Това са типични коментари след саботаж, разбирам защо ги има, то и в "Сървайвър" ги има, а уж, там е "позволено", докато "ИВ" е строго спортно-състезателно предаване. Smile

Я виж ти, Алекса ЕЛИЦИН за Виктория:
Виждам най -силната жена в ИВ…
🤣🤣🤣
Не знаех, че Алекса има чувство за хумор. Blush

# 1 301
А това кой от предни сезони или други предавания бил подкрепял трябва ли да значи, че ходът на двете моми е бил правилен? И тази информация за какво ни е всъщност?

# 1 302
Явно не се четем и разбираме.
Каквито и варианти да имахме, Мани и Фейгин бяха на дъното и на пангара при Супергероите. Единствения шанс за тях двете бе да потърсят късмета си в другите две племена и каквото сабя покаже. Да, пак може да отпаднат първи, но ако бяха останали при сините щеше да е същото със 100% сигурност.
И аз първо така си помислих, но реално в синьото племе Фейгин имаше много по-добри шансове. Тя се разбираше с всички. Преди последните номинации тя си даваше сметка именно за това и поради тази причина имаше голяма дилема, явно "планът" тогава вече е бил замислен. Но приятелите ѝ не я подкрепиха да продължи без тях.
Те не само не я подкрепиха, но и съвсем по мутренски я открехнаха какво я чака, ако издъни коалицията. 🔪🔪

# 1 303
Да напомня на всички, че това не е отборна игра, а индивидуална и отборите са само временен етап. Тепърва ще има да гледаме предателства, интриги, саботажи, отмятания от стари съюзи... Ми то форматът си е такъв.

# 1 304
  • софия
Все си мислих, че тук сме да споделяме различни мнения относно самата игра. Явно съм се объркала. Тук се раздават квалификации към списващите, ако са с различно мнение.
  Признак на особено висока култура е още с прекрачването на вратата да размахаш пръстче на присъстващите и да им обясниш колко нищо не разбират. И да изпаднеш във възторг от частични ръкопляскания. Така се прави.
 Приятно гледане, банда. Силно се надявам този епизод да ни донесе положителни емоции.

Общи условия

Активация на акаунт