💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 148 481
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
Желая ви приятно гледане на епизода. 🙂
Аз съм на вълна ШЛ.

# 1 321
Скрит текст:
Саботажи се случиха и по-рано в този сезон, както и във всички предишни сезони. Фактът, че е извършен саботаж сам по себе си нито е прецедент, нито е нещо шокиращо, нито е против правилата, нито се изобличава и наказва от продукцията после (защото си е напълно предвидена част от играта). Саботажът сам по себе си не е фактор, който да заслужава каквото и да е специално внимание, а тук се счупиха хората да коментират.

Следователно проблемът не е, че има саботаж, а как точно е извършен саботажа. Добре. Две основни неща можеха да се направят по различен начин при този саботаж:

1. Можеше да се обяви предварително или по време на играта и изобщо в най-явен вид, че играта се саботира. Но имайте предвид, че това носи предимно минуси в социалната игра. Генчо го направи само вътре в отбора си и по-скоро само като заплаха, с която да обърне Зори. Реално той го е признал открито лице в лице само пред Георги, другото са слухове. А после, виждайки, че Елица бави отбора на коловете достатъчно и без той да саботира излишно, Генчо се възползва да не прави кой знае какъв отявлен саботаж реално на арената. Саботажите изобщо не са лесни за правене и костват много на този, който ги прави. Още повече преди разделяне на отборите. Няма да бъдеш приет особено радушно в новия си отбор, ако те знаят, че последното, което си направил, е несъмнено и неоспоримо да саботираш своя собствен отбор. Ще кажете - ами, не саботирай изобщо тогава, като не можеш да си понесеш последствията. Да, но от гледна точка на Фейгин и Мани, те буквално щяха да предадат Илиян, ако не саботират. Щяха да загубят вътрешно-коалиционната си чест, а тя е по-важна за тях от отборната в този случай.

2. Можеше да се саботира доста по-"мишкарски", както вече сме виждали няколко пъти. Т.е. едното момиче (Фейгин) просто да участва в пъзела, да се прави на разсеяна, да разхвърля парчета, да всява хаос и така да пречи на Вики да реди. Такъв тип саботаж вече е правен този сезон, никой нямаше да бъде супер впечатлен и да се изпишат триста страници с коментари. Резултатът от техния саботаж и този по-мек вариант за саботаж пак щеше да бъде един и същ, но в очите на някои зрители този мишкарски вариант щеше да изглежда по-поносим. Проблемът е отново - и това, което е различно от предни саботажи - че ситуацията се случва точно пред разделяне на племената. Да участваш в пъзел и да го саботираш е доста по-рисковано. Може да си проличи, може да има съмнения, пак да направиш лошо впечатление на новия си отбор. Техният саботаж, който действително изглеждаше брутален и крайно нечестен за нас зрителите, на практика беше далеч по-"чист" от мишкарския вариант. Те останаха отстрани (твърдят и че не са се подхилквали, а просто разменени погледи с другия отбор са монтирани по такъв начин) и нямаше как да бъдат заподозрени. Така са приети нормално в новите си отбори, няма никакви съмнения около тях и всичко е наред. Да, изглеждаше много грозно, особено спортистите Вики и Цецо сигурно са си изповръщали червата, като са гледали, и вероятно сипят огън и жупел по Фейгин, която също е голям спортист в техните очи. Но предвид всички обстоятелства и едва ли не клетвата пред Илиян, двете момичета щяха да се чувстват много по-обезчестени, ако не го бяха направили и то точно по този подмолен начин. Саботажът си е саботаж. Дали е по-малко или повече подмолен, той все е нещо, което примерно човек като Гого не би правил изобщо. Но всеки има различен път в играта и попада в различна ситуация, при което трябва да се съобразява с моралните обвързвания на своя собствен път.
По точка две, след изхвърлянето на парчето, Фейгин пак можеше да е там, защото руля нямаше нареждане и нямаше нужда да симулира работа, пак щеше да бъде видно за всички защо не става и не е в нареждащите проблемът, но тя казала на Гого той да на пъзел, след като вече са били сигурни, че отборът им ще загуби.
Вчера на лайф по разказите ви Мани и Алекс са се оправдавали, заедно с Илиян, хора които мислят, че са постъпили правилно не го правят.
Това е добър аргумент. Действително, Гого в този смисъл е невинна жертва (защото нека не си кривим душата - засега абсолютно всички участници и водещи харесват Гого и нямат нищо против него, дори когато е в другата коалиция или в другия отбор). Явно този детайл не са го помислили особено, решението е било взето в движение и при доста адреналин и първият инстинкт е бил да останат колкото се може по-далеч от финалния пъзел, където после ще са под прожектор. Той дори самият Гого трябваше едва ли не да се оправдава, че не той е скрил парчето, както и Алекса по-късно (а пък той и не особено убедително при това). Ако Фейгин беше там в центъра на вниманието, доста по-лесно щеше да падне сянка на съмнение върху нея. Но така си е - Гого изобщо не заслужаваше да бъде използван по този начин и до момента никога не е бил отявлен враг на двете момичета, нито пък те негови. Той просто участваше в другата коалиция, но предимно е стрелял по Касим и евентуално Илиян.

# 1 322
  • Sunshine state
От самото начало Фейгин ми прави лошо впечатление с мрънкането и мънкането си. По-лошо от човек с обратното на твоето мнение е човек без такова. Е, тя за мен е точно това.

# 1 323
Не знам за вас, но аз вече преживях вчерашният епизод и нямам търпение да видя днешния. Стискам силни палци да си тръгне Елица.

След като мина съединението приключвам с всички спойлери (Мерси на Вито, че обезмисли 3 седмици гледане) и започвам на празни надежди да гледам.

Ще си викам за моите любимци и ще се надявам стискането на палци да промени предрешената им съдба.

# 1 324
Добре де, ако всичко в играта в позволено спрямо индивидуалната стратегия на играчите- позволено ли е да се саботира играта на противния отбор? Да развалиш някой елемент например , да вземеш парче от пъзел и т.н..нали пак е игра? защо да можеш да прецакаш тези от твоя отбор, а другите не ?

# 1 325
Приятно гледане и от мен на епизода днес.

Добре де, ако всичко в играта в позволено спрямо индивидуалната стратегия на играчите- позволено ли е да се саботира играта на противния отбор? Да развалиш някой елемент например , да вземеш парче от пъзел и т.н..нали пак е игра? защо да можеш да прецакаш тези от твоя отбор, а другите не ?
Забранено е от правилата и в ИВ, и в Сървайвър намесата в играта на чуждото племе. Тогава нарушаваш правилата и в Сървайвър подлежиш на директно изгонване.

# 1 326
  • SF
Ралица ми е симпатична, но ще стискам палци за Елица.

# 1 327
Интересно ми е ако Фифо и Жени не се бяха разбрали и беше саботирал по някакъв начин, какви щяха да са мненията.

# 1 328
Камера. Елица и Алекса. Ръчичка в ръчичка. Изведнъж, точно в този момент, се събуждат.
Ех, че съвпадение! Удивително! 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

# 1 329
А мислили ли сте в посока, че второто липсващо парче от пъзела е скрито от Алекса, има резон. И разговорът му с Генчо подсказва.
Всички са били наясно с хода на събитията. Претеглили са риска в сценария и са преценили, че двете руси сладурани е най-добре да свършат тази работа със саботажа. Достатъчно хора биха ги разбрали  и подкрепили ( и аз сред тях)))  )  Но ако Алекса беше саботирал хейтът срещу него щеше да е унищожителен.

И още по-рано в епизода в разговора със Зори, Жорката "разпределяше" синьото племе  преди играта))))))

На мен ми хареса този сценарий, добър ход на продукцията. Е, малко е калпава режисурата, ама нищо и така си ги харесвам.)))

Надявам се хейтът бързо да преминава и за  всички  участници това преживяване да  донесе позитиви.)))
Най-добрият анализ дотук, според мен. Yum
Досега успяваха доста фино да пробутат нагласените сцени, тазгодишните участници са добри актьори, ама в тоя епизод стана нещо като с пъзела с лъв на Тошко жиужицото.
Добре им се получи, накараха хора, които от сезони само четат, да се разпишат. ;р

# 1 330
Генчо ментално си разбива главата в стената докато ги слуша.

# 1 331
Интересно ми е ако Фифо и Жени не се бяха разбрали и беше саботирал по някакъв начин, какви щяха да са мненията.
Със сигурност подкрепата или неодобрението са подкрепени от симпатии. Както много отбелязаха, ако Гого не беше потърпевш от действието на Мани и Фейгин, идеята им щеше да е още по-приветствана.
Едно е сигурно - ако Елица беше саботирала, за да се събере с Алекса, всички задружно щяхме да беснеем! Laughing

# 1 332
Искам кадър по кадър Генчо в този епизод на мемета.

Елица нещо не спомена Мира при достойните.

# 1 333
Ако Алекса спечели този сезон чрез саботаж, сходен на този на двете девойки, ще бъде ли обявен за master strategist и ще стане ли по-харесван?

# 1 334
Това, че някой не одобрява постъпката, не означава, че не подкрепя момичетата като личности. От моя гледна точка жертвата е Фейгин, дано да не съм права. За мен няма "Мани и Фейгин", има Фейгин, има Мани. Фейгин беше изманипулирана.
В синьото племе на Фейгин щяха да ѝ дадат дума и да си я спазят. Ако беше предпочела така да играе.
Осве това, не съм сигурна, че Алекса щеше да избере задължително Елица в неговото племе. Помислете как играе той. Може би отпадането ѝ би била само в негова услуга.
Но това е. Един е Гого и най-много се надявам да не го изманипулират и него.

Общи условия

Активация на акаунт