💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 148 469
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 1 260
Мирелчето, такова хубаво момиче, какви ги разправя....заедно по-силни, то чак е смехотворно на фона на всичко, което видяхме. Не знам Михаелчето и Раличка сега като гледат как се чувстват, ако това има значение. Филип, силен и смел атлет, целуна ръка на кралицата и се кротна, доволен, че напредна в личната ѝ класация. Лефтеров и той слугува чевръсто. Хубави хора, но с двойни мисли, както снощи правилно отбеляза Мастъра. Simple Smile
Не споделям възхищението към гения на тази стратегия. Съжалявам, ако това е примера за правилната игра.

# 1 261
  • София
Само ви чета и гласувам чат-пат, но ме натисна музата и ще споделя малко размисли...
Чаршаф е.
Скрит текст:
Божеее това не било Сървайвър, а някаква много възвишена продукция, която се отнася коректно, достойно и справедливо към участниците си по подобие на спортни състезания и дори олимпиади. Това ни е аршинът за тв шоу/игра – морал и олимпийски принципи. И затова имаме наивното, идеалистично даже очакване, и самите играчи да се надпреварват с чест и достойнство, и най-силният да спечели. Верно ли? Всяко шоу, в което хората се номинират помежду си е изначално социална игра по всички учебници и канони за тв. Останалото са популистки глупости + разни други елементи (спортни, фермерски, любовни, др.). Ама най-силният, ама най-заслужилият, ама най-достойният... дрън дрън. На мен хич не ми изглежда като надпревара по сила, по заслуги пък изобщо, нито по достойнство, а като елементарен тв сеир. Естествено, че всеки вътре има правото да се бори, както може и намери за полезно. На който му се гледат битки, да си пусне спортен канал – там има феърплей, правила, съдии и някаква равнопоставеност (най-малкото по спорт, дисциплини, категории, пол и т.н.). Та просто ми е странно това „геройско” отношение/очакване към предаването и към участниците. И тия двойни аршини... направо изумителна липсата на критично мислене и дългосрочна памет! Мани и Фейгин не били нападани и защо не се защитили с думи, обаче виж Цецо бил адски смачкан и заедно с другите крещял и обиждал, щото... просто така, такива са си хората. А той защо аджаба не се брани с някакъв конструктивен диалог, а с „Ти млъкни”!? И разбира се по-силният и шумният е прав, дори е жертва! Илиян плетял долни интриги, но когато Алекса лъже и лицемерничи, то това са хитрини и ходове в играта, и е супер готино, а и няма да му го броим, понеже на арената е силен. Като цяло, който мачка на арената, и иначе може да мачка, не е проблем. Един може да реве като му е мъчно за приятел, но друг не и дори ще му се сипе още, щото така му се пада и е дошъл „видов ден”. Някои вземат награди за племето, но направят ли ход за себе си, са предатели, а други се нагушили с торбички и оръжия, за сметка на племето, но много отборни били. Един се сетил да „бутне” друг, за да го извади (забележете) от цялото състезание, друг саботирал, за да пренареди картите, но той много лош, не можал ли предварително да си каже... сякаш другите бият тъпана да си издават стратегиите на съперника. Някои се пазят от елиминации като дявол от тамян, щото не им било времето (чудно кога е, списък ли има?), други трябвало да се примирят и даже да се доказват (кому – на силните ест). И разбира се най-яката мантра – играта е индивидуална, но отборът трябва да ти е на първо място – ти му дължиш лоялност, но само де юре, а де факто я дължиш на по-силните/многобройните, щото... те са по-силни и заслужават, а ти и твоите близки хора не. И т.н., и т.н... и някак оставаш с впечатлението, че правото е на страната на физически силните, и на тези които най-много и най-силно говорят. Измамно впечатление, което се създава винаги и в живота, че даже и по форуми и социалки Simple Smile
За финал ще кажа, че това е първият сезон, който следя. Горе-долу ми допада като алтернатива точно на Сървайвър. Не знам нищо за оригинала, мнението ми се позовава само на родната интерпретация. Това, което не ми харесва е, че продукцията се намесва прекалено и нагло, и така променя естествения ход на играта, но се примирявам. В голяма степен познавам тв-производството и съм убедена, че нито ще им се накриви шапката, нито ще променят нещо в това отношение, докато има гледаемост, а такава ще има, докато има сеир, които пък те нарочно си продуцират. Поне сериалът не е безинтересен.

Приятно гледане на новия епизод и не се палете толкова. Или не – палете се, но нека си контролираме речниците, че много грозни неща се изписаха, а темата е приятно място.

Страхотен пост, адмирации!

# 1 262
  • Другата България
Аз се чудя дали Алекса и Виктория ще се коалират с Генчо. Елица е близка с Мира и Зорница, не вярвам да стрелят по тях, особено по Мира. Но ако Елица си тръгне довечера, става интересно. Фейгин и Георги също са ми загадка.
Ако Елица си тръгне днес след нея поетапно ще си тръгне и остатъка от женското трио от оригиналното червено племе. Първа ще изгори Мирослава.
Да се обзаложим? Какво даваш?
Залагам на Зорница като №1.

# 1 263
Би било забавно, ако в някой сезон продукцията остави нещата да се случват без да се намесва, без да дирижира и без да бута този или онзи. И победителят да се определи чрез игри и стратегии. Такова нещо бих гледала.

# 1 264
А мислили ли сте в посока, че второто липсващо парче от пъзела е скрито от Алекса, има резон. И разговорът му с Генчо подсказва.

# 1 265
Аз се чудя дали Алекса и Виктория ще се коалират с Генчо. Елица е близка с Мира и Зорница, не вярвам да стрелят по тях, особено по Мира. Но ако Елица си тръгне довечера, става интересно. Фейгин и Георги също са ми загадка.
Ако Елица си тръгне днес след нея поетапно ще си тръгне и остатъка от женското трио от оригиналното червено племе. Първа ще изгори Мирослава.
Добре, туба нафта ?

Интересно, ако Елица отпадне кой ще стане капитан в това племе. На пръв поглед Алекса, но не съм убеден на 100%.

А защо мисля, че Мира ще е първа :
Георги беше номиниран еднолично от Мирослава и ще и върне топката. Фейгин ще го подкрепи. Генчо също. Другия номиниран ще е Генчо според мен. Има и минимален шанс за 3-3-3 между Генчо, Зори и Мира, но мисля, че няма да се стигне дотам благодарение на Алекса. Или на Вики, но залагам на Алекса. Един от тях ще гласува за Мира или с празен глас, за да не се стигне до 3-3-3

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 19:40 от Bengun

# 1 266
  • Където морето целува небето...
Hands ClapHands ClapHands Clap
Само ви чета и гласувам чат-пат, но ме натисна музата и ще споделя малко размисли...
Чаршаф е.
Скрит текст:
Божеее това не било Сървайвър, а някаква много възвишена продукция, която се отнася коректно, достойно и справедливо към участниците си по подобие на спортни състезания и дори олимпиади. Това ни е аршинът за тв шоу/игра – морал и олимпийски принципи. И затова имаме наивното, идеалистично даже очакване, и самите играчи да се надпреварват с чест и достойнство, и най-силният да спечели. Верно ли? Всяко шоу, в което хората се номинират помежду си е изначално социална игра по всички учебници и канони за тв. Останалото са популистки глупости + разни други елементи (спортни, фермерски, любовни, др.). Ама най-силният, ама най-заслужилият, ама най-достойният... дрън дрън. На мен хич не ми изглежда като надпревара по сила, по заслуги пък изобщо, нито по достойнство, а като елементарен тв сеир. Естествено, че всеки вътре има правото да се бори, както може и намери за полезно. На който му се гледат битки, да си пусне спортен канал – там има феърплей, правила, съдии и някаква равнопоставеност (най-малкото по спорт, дисциплини, категории, пол и т.н.). Та просто ми е странно това „геройско” отношение/очакване към предаването и към участниците. И тия двойни аршини... направо изумителна липсата на критично мислене и дългосрочна памет! Мани и Фейгин не били нападани и защо не се защитили с думи, обаче виж Цецо бил адски смачкан и заедно с другите крещял и обиждал, щото... просто така, такива са си хората. А той защо аджаба не се брани с някакъв конструктивен диалог, а с „Ти млъкни”!? И разбира се по-силният и шумният е прав, дори е жертва! Илиян плетял долни интриги, но когато Алекса лъже и лицемерничи, то това са хитрини и ходове в играта, и е супер готино, а и няма да му го броим, понеже на арената е силен. Като цяло, който мачка на арената, и иначе може да мачка, не е проблем. Един може да реве като му е мъчно за приятел, но друг не и дори ще му се сипе още, щото така му се пада и е дошъл „видов ден”. Някои вземат награди за племето, но направят ли ход за себе си, са предатели, а други се нагушили с торбички и оръжия, за сметка на племето, но много отборни били. Един се сетил да „бутне” друг, за да го извади (забележете) от цялото състезание, друг саботирал, за да пренареди картите, но той много лош, не можал ли предварително да си каже... сякаш другите бият тъпана да си издават стратегиите на съперника. Някои се пазят от елиминации като дявол от тамян, щото не им било времето (чудно кога е, списък ли има?), други трябвало да се примирят и даже да се доказват (кому – на силните ест). И разбира се най-яката мантра – играта е индивидуална, но отборът трябва да ти е на първо място – ти му дължиш лоялност, но само де юре, а де факто я дължиш на по-силните/многобройните, щото... те са по-силни и заслужават, а ти и твоите близки хора не. И т.н., и т.н... и някак оставаш с впечатлението, че правото е на страната на физически силните, и на тези които най-много и най-силно говорят. Измамно впечатление, което се създава винаги и в живота, че даже и по форуми и социалки Simple Smile
За финал ще кажа, че това е първият сезон, който следя. Горе-долу ми допада като алтернатива точно на Сървайвър. Не знам нищо за оригинала, мнението ми се позовава само на родната интерпретация. Това, което не ми харесва е, че продукцията се намесва прекалено и нагло, и така променя естествения ход на играта, но се примирявам. В голяма степен познавам тв-производството и съм убедена, че нито ще им се накриви шапката, нито ще променят нещо в това отношение, докато има гледаемост, а такава ще има, докато има сеир, които пък те нарочно си продуцират. Поне сериалът не е безинтересен.

Приятно гледане на новия епизод и не се палете толкова. Или не – палете се, но нека си контролираме речниците, че много грозни неща се изписаха, а темата е приятно място.
Това трябва да се закове и да се чете всеки понеделник в 19:45! Hands Clap

# 1 267
Мирелчето ако не беше влязла в играта с една камара бивши, настоящи и бъдещи( Мери Yum) досега отдавна да беше хванала влака за вкъщи.

# 1 268

А каква е разликата със спортната гимнастика и акробатиката ? На мен като невежа ми изглежда такова Simple Smile

Калистениката, доколкото аз знам и съм се интересувала, е предимно силово трениране. Идеята е да се изгради сила и издръжливост, изболвайки собствено тегло. В калистениката няма употреба на уреди като тежести, машини, пътеки и прочие. Тъй като се използва само собствено тегло повечето упражнения неминуемо включват цялото тяло, което много подпомага баланса, издръжливостта, има доста изометрия и като цяло двигателната култура. Бих казала, че при Гого е много повече отколкото просто калистеника, но въпреки всичко самия спорт е чудесен.

Този сезон пак ще е 67 епизода, нали? Демек трябва да свърши преди световното или малко след неговото начало?

# 1 269
А мислили ли сте в посока, че второто липсващо парче от пъзела е скрито от Алекса, има резон. И разговорът му с Генчо подсказва.
Даже и третото Алекса го е скрил. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 270
Скрит текст:
Колкото и да се мъча ,не мога да ги харесам жълтите. Дори и сега ,когато Гого е при тях( а аз съм му върл фен). Чуството ми за справедливост крещи. Много се дразня от неравния им старт сравнение с другите племена. Те единственни нямаха слабо звено, единственни влезнаха с готова коалиция. На всичкото отгоре ги бяха избрали все едно са за корица на спортно списание. Всички с подобен ръст, млади ,красиви ,усмихнати ...твърде излъскани...направо да ти се пригади от такова " съвършенство" 🤪 И за капак на всичко манипулативната Джаф им играе класен ръководител.🤮 Много ме яд ,че Фифо и Гого попаднаха в това племе. Също и Мишето. Но Продукцията си свърши работата подсили ги добре за да е сигурна , че половината от тях ще стигнат до обединението. Подкрепи ги и на няколко пъти и с игри в които имаха повече преимущество. Жалко само за тези ,които ще отпаднат по пътя към върха на Джаф и съдружници.
  То не ,че червените са по голяма стока в момента , но поне там попаднаха всякакви екземпляри и  шумни и тарикати и с мозък и не- толкова умни и такива ,които искренно се забавляват и една предателка. А бе шарена работа , забавна. 😁
 Много ми се искаше сини да продължат напред , защото те бяха в началото най- ощетени и обърнаха играта. Шест поредни победи , борба за всяка педя земя 😁 Но уви времето им свърши , ако въобще са имали такова с този техен каст.

Продукцията обича да се гаври с тези, които си позволят да бият прекалено много и с тези, които останат с повечко членове на племето. Очаквам както редица пъти са правили и сега да се изгарвят с жълтите по някое време след като вземат много да вирят глави и да ги свалят на земята. Да не забравяме също, че главният герой на сериала - мъжката панда е в другото племе.

# 1 271
  • Другата България
Скрит текст:
Когато двама се обзалагат обикновенно единия е глупака Simple Smile Хич не ми се иска ролята, но да кажем туба нафта ?

Интересно, ако Елица отпадне кой ще стане капитан в това племе. На пръв поглед Алекса, но не съм убеден на 100%.

А защо мисля, че Мира ще е първа :
Георги беше номиниран еднолично от Мирослава и ще и върне топката. Фейгин ще го подкрепи. Генчо също. Другия номиниран ще е Генчо според мен. Има и минимален шанс за 3-3-3 между Генчо, Зори и Мира, но мисля, че няма да се стигне дотам благодарение на Алекса. Или на Вики, но залагам на Алекса. Един от тях ще гласува за Мира или с празен глас, за да не се стигне до 3-3-3
Ти пък, нали си говорим! То и аз може да съм, ама с тази туба ме загуби, да не говорим, че не уточни от колко литра е. Ако е от 3, или 5 -
Аз вече написах защо мисля за Зори. Алекса не може да не знае, че Мира е най-близкия човек на Елица, и че “я е пазила“, както самата Мира се изрази. Той е човек на честта, освен това Елица ще му трие сол на главата после. Аз бих заложила на: Алекса, Вики, Генчо - Зори. Зори, Мира, Фейгин - Генчо. Гошо ми е плаващ. И остава да реши капитана. Това ако Фейгин е с имунитет. Иначе си мисля, че тя ще е на пангара.

# 1 272
Май Георги съшо беше одобрил постъпката им. Хайде той едно на ръка май е с Фейгин ама е бил е в едно племе с Алексио и Викиту тааа може и да говори от липно мнение. 😁

# 1 273
Победата на Безстрашните нямаше да я бъде, ако сините играеха единно, а не само трима и двама нарочно пречещи, а червените, както и сините де, не бяха толкова големи шматки да забравят да отвържат лодката Joy и щяха да са първите племена на пъзела, защото Гого и Елица бяха по-бързи при ваденето на дънерите от Михаела. Мисля, че Гого и Вики можеха да наредят първи руля, липсата на парчето ги обърка и се чудеха как да се нагласят дървените части, така че да паснат на железните пръти.
Когато Димо каза, че им липсва част и няма как да го няма, Гого му отговори "Аз питах." и Димо вдигна ръце в жест "ами не знам, но няма как".

# 1 274
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Жълтите да се благодарят, че имат Фифо в отбора си дето им износи битките. Другите без него колкото и да са добри едва ли щяха да са племето, което са сега ако бях без  г-н Фантастик. Мечта е да са в един отбор с Гого, но не и при тази ситуация.
Моите фаворити твърдо са:
Фифо
Гого
Генчо

Общи условия

Активация на акаунт