Къдрокоси красавици - 8

• 52 304
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Аз освен, че цял живот имам къдрава коса, имам и син с дълга къдрава коса. Как си представяте юноша да използва всякакви фиксиращи продукти, сешоари, четки и т.н.?
Шампоан, балсам, разресване под душа, попиване с кърпа, намачкване с ръце и да съхне така. Последен писък на модата - копринена калъфка за възгланица може да му вземе майката.

# 631
Естествено че няма да са два вида,единият ще избера.Има пяна за къдрава коса но не му харесва това че става твърда.Крема заради препоръката тук,а и той ще ми излезе по малко,защото заради него ми отпада доставката.Прочетсх добри неща за него,може и аз да си го ползвам.Живея в малък град където няма нищо,ни Лили ни ДМ,затова ви попитах за точни продукти за да ги поръчам от някъде.Явно нямате опит с марката,аз също даже незнам защо на нея се спрях.

# 632
Моят младеж (вече не тийн) е с къдраво “гнездо” на главата си и ползва само шампоан, а когато бърза я суши с моя сешоар, та както каза Dincho - не го виждам да се суети около цялата тая работа. Имам пре-достатъчно кремове и въобще продукти за къдрави коси, които обаче за него не съществуват, определени като отнемащи време “занимавки”.
Пърхут може да има и от прекалено гореща вода, ако обича да се къпе с такава.
Шампоан се избира според скалпа, а балсам/маска за косъма.

# 633
  • В полите на Пирин планина
Малкият ми син е с чуплива (доста) коса. Ползва един мъжки шампоан на марката American Crew - увлажняващ за скалпа и му помага за пъхота.

За къдриците ползваме и двамата:

и кристалите на Елсев.

# 634
Здравейте, писала съм отдавна в темата, но следя редовно. Аз съм с чуплива коса, кога повече - кога по-малко. Преди бепе дълга доста, но се изтощи, а и боядисването ми досаждаше много и се подстругах. Напоследък по-късо, леко етажирана е - дължина под ушите. Преди това бепе каре и се изправи почти, сега с пластове има повече обем и се къдри. НО... много бързо падат къдриците, оставта основно долу към врата. Иначе стои доста обемна. Даже вчера пробвах на доста влажна коса след измоване да сложа гел и пяна, След това изсупих с дифузер. Резултата много ми хареса, но го правя вечер тъй като сутрин съвсем няма време. И след спане има още някакви по-изразени вълни, които до следобяда падат. И да не съм преспала пак ще е така. Явно трябва нещо по-силно фиксиращо. Последно пробвах с тази пяна https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-pyana-za-kosa … 058172456558.html и преди нея този лосион за къдрици https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-losion-za-stilizirane-na-k … 066447383843.html. За информация ще кажа, че с тях косата стои много мека и приятна. Също така да отбележа, че косата ми е доста гъста, но тънка и лесно се утежнява. Какво ще препоръчате за по-силна фиксация, по-възможност нещо бюджетно, че и без това съм се заринала с всякакви чудесии.

# 635
  • София
Може би много силно фиксиращ гел. Аз ако не използвам възможно най-мощните гелове, на които после разчупвам каста с олио, след два дена съм на гнездо.

# 636
Може би много силно фиксиращ гел. Аз ако не използвам възможно най-мощните гелове, на които после разчупвам каста с олио, след два дена съм на гнездо.
Благодаря,ще пробвам с някой гел с най-силна фиксация. Аз на гнездо не ставам,че не съм къдрава, но искам да се задържат вълните,къдриците поне за целия ден.

# 637
Спане на копринена или поне сатенена калъфка помага донякъде за ефекта на "гнездо", ако можеш го изтърпя може да пробваш и със сатенено боне да опазиш косата по време на спане. Аз пробвах преди време и имаше разлика с бонето, че аз и много се въртя... Обаче не можах да свикна с него. Топли ми, а аз даже нарочно спя в по-хладна стая, сега отлежава в едно чекмедже колкото да не го изхвърля.
Но това е ако се развалят от самото спане на възглавницата, ако просто се отпускат понеже е мека косата трябва фиксиране. И при мен е мека и не се задържа форма за дълго.

# 638
Спане на копринена или поне сатенена калъфка помага донякъде за ефекта на "гнездо", ако можеш го изтърпя може да пробваш и със сатенено боне да опазиш косата по време на спане. Аз пробвах преди време и имаше разлика с бонето, че аз и много се въртя... Обаче не можах да свикна с него. Топли ми, а аз даже нарочно спя в по-хладна стая, сега отлежава в едно чекмедже колкото да не го изхвърля.
Но това е ако се развалят от самото спане на възглавницата, ако просто се отпускат понеже е мека косата трябва фиксиране. И при мен е мека и не се задържа форма за дълго.
Имам такова боне, но абсурд да спя с него, не ми е удобно и затопля и ме дразни. Но проблема е точно това -че се отпускат бързо. Явно ще заложа на силна фиксация, ше пробвам няколко неща, които имам в къщи да видя кое ще е най-добре.

# 639
  • Варна
Благодаря,ще пробвам с някой гел с най-силна фиксация. Аз на гнездо не ставам,че не съм къдрава, но искам да се задържат вълните,къдриците поне за целия ден.

Моята коса също е чуплива, тънка и лесно се утежнява. Наскоро се върнах към гела на CHI Maximum Control Gel. До третия ден косата ми изглежда добре, разбира се не като първия ден, но с друг продукт подобни резултати не получавам. Бонус е, че не съдържа глицерин и е подходящ за влажен климат.

# 640
Ще го погледна и аз тогава, макар че са ми се посъбрали продукти дето бива да ги изразходя преди да продължа да трупам... Знаете как е Grinning А пък на тънка, мека и не особено гъста коса, хич не свършват бързо, че то смее ли човек да сложи по-смело...

# 641
  • В полите на Пирин планина
Моята коса също е тънка и мека. Ако не ѝ сложа нещо фиксиращо се смачква или щръква (или и двете).
От известно време слагам първо някакви кристали на влажна коса и намачквам леко, след това балсам без отмиване и крем за къдрици и отново мачкам. Оставям я да изсъхне.
Така ми издържа най-дълго в добра форма.

# 642
  • София-Младост
От известно време спя на копринена калъфка и има разлика сутрин. Косата ми стои не така разхвърляна и някак запазва къдриците. Имам и аз от тези бонета, спала съм с тях, защото обикновено къпя коса следобяд и не я суша до край и в основата винаги е мокра. Но и мен ме дразни, а отделно имам много коса и някак ми пречи когато се обръщам. Вързана е абсурд да спя, затова копринената за сега ми е идеална.
Следя в ИГ една дама, която е фризьор, но там представя съвсем друго. Но наскоро презентира един бг бранд за къдрави коси https://silkcurls.com/ Ако някой е ползвал нещо от тях, моля да сподели.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 08:38 от Ала-Бала

# 643
Този бранд и аз не го знаех ,но аз от скоро започнах да използвам продукти за къдрави коси. Преди това косата си я изправях много години наред и изобщо не съм знаела ,че има продукти специално за къдрава коса.

А когато реших да си я оставя моята и да имам оформени къдрици ,използвах само гел за коса и пак се получаваха. Обаче лошото е ,че гелът като се прекали изсушава косата.
Сега 20 процедури докато оформиш едни къдрици ,30 продукта които не стават и само наслагваш. Отчайваща работа.
Преди си купувах зелената пяна на Тафт и намачквах косата ,ставаха невероятни къдрици ,които стояха до следващо къпане.
Сега 30 продукта за да си легнеш и да станеш като разплетена дамаджана и да започнеш коса да оправяш ,още докато си отворил очите. 😔

# 644
От известно време спя на копринена калъфка и има разлика сутрин. Косата ми стои не така разхвърляна и някак запазва къдриците. Имам и аз от тези бонета, спала съм с тях, защото обикновено къпя коса следобяд и не я суша до край и в основата винаги е мокра. Но имен ме дразни, а отделно имам много коса и някак ми пречи когато се обръщам. Вързана е абсурд да спя, затова копринената за сега ми е идеална.
Следя в ИГ една дама, която е фризьор, но там представя съвсем друго. Но наскоро презентира един бг бранд за къдрави коси https://silkcurls.com/ Ако някой е ползвал нещо от тях, моля да сподели.
[/quo

Аз си взех цялата серия,защото все не мога да улуча най-подходящите продукти за моята коса.Истина е,че на пипане вече не я усещам толкова суха и пак ще си поръчам, но без гела.От него косата ми става на слама.

Общи условия

Активация на акаунт