Къдрокоси красавици - 8

• 50 734
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
От копринената калъфка, освен че ми е по-приятно, никакъв друг ефект не виждам. И косата и бръчките ми са си същите.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 21:11 от Dincho

# 646
За копринени калъфки още не мога да се прежаля че са си суми, но дори и с прости сатенени си има разлика как са към косата. Но там вече много зависи каква е възглавницата и дали лесно се изплъзва изпод главата като е такова хлъзгаво Grinning Ако е от тези ортопедичните при които има вдлъбнатина където ляга главата, няма ядове. Ако е нормална бухнала възглавница... аз след малко вече не съм върху нея Grinning Но аз понеже се въртя и обръщам доста в съня си, има разлика като се събудя колко ще съм рошава между нормална памучна калъфка и гладката сатенена.

# 647
От години съм със сатенена калъфка и си я нося дори когато спя другаде. Със сигурност има разлика в косата, най-малкото на памучна калъфка сутрин обирам една камара косми, които са се накъсали и опадали през нощта, докато със сатенена не пада нищо.

# 648
Те косми си падат постоянно, не ги скубе калъфката. По-скоро върху гладкия плат не се задържат че да ги видиш там както върху калъфка от обикновен "чаршафен" плат, не се сещам сега как се нарича. Няма как да не падат.
Вече за коса която се накъсва лесно, на която иначе се развалят или разрошват къдрици, за накои като мен дето се въртят много в съня си - там има осезаема разлика. Хем сатенените ми калъфки са накаква синтетика и ако забравя да капна малко омекотител, има и леко наелектризиране от тях.

# 649
Точно калъфката ги скубе. Те че си падат - падат си, даже повече, отколкото ми се ще, но с памучната калъфка обирам космарляк от цялата възглавница. Със сатенената нямам косми в леглото, около леглото и където и да било след сън и това е факт. Все пак не се изпаряват.

# 650
  • София
А тези, които сте с копринени калъфки - откъде ги поръчахте или ги шихте по поръчка?

# 651
Ще паднат извън леглото просто, калъфката няма как да ти оскубе косми които не са вече на етапа в който падат. Дали ще са там или ще ги събираш из цялата къща същите... Няма как да ги задържим, ами гледам да се фокусирам върху тези дето още са ми на главата.

Сега, коя беше дето похвали лосиона за къдрици на Балеа? Взех го вчера, тепърва ще се пробва. На колко мокра коса се слага това - много влажна или вече почти суха? С оглед на това че на моята лесно се прекалява с продукт, особено след като я и скъсих.

# 652
Добре, добре, падат и стават невидими. Не се правя, че косата ми не пада, напротив, пада ужасно много, но мога да направя разлика какво към намирала с памучната възглавница и какво сега. Сега свалям със шепи при ресане, къпане, оформяне и въобще всякакво пипане, но в леглото и около леглото няма. Преди ситуацията беше същата, плюс възглавница и легло. Това е.

Кой е този лосион на Балеа? Аз бях доволна от крема едно време, но го спряха.

# 653
Те и крем за къдрици имат, от тая им оранжевата серия за къдрава коса от Balea Professional. Аз от нея харесвам балсама без отмиване който е на спрей. И той беше изчезнал за малко, но май беше само като смениха логото, сега пак си го има.
Ето това взех, точно тук някой го похвали наскоро Току-що открито в dm https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-losion-za-stilizirane-na-kadritsi-p4066447383843.html

Не съм го пробвала още.
А кремът е този мислех него да взема да го пробвам и в последен момент реших лосиона вместо това
Току-що открито в dm https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-professional-stilizirasht-krem-za-kadritsi-p4066447342079.html

# 654
Не съм виждала този лосион, ще чакам отзиви. А крема не знаех, че са го върнали, ще взема да се запася този път. Това е продуктът, от който имам най-много повторни покупки, като се има предвид, че давам и по 60-80 лв за някакви глупави кремове, които не вършат и наполовина работата на този...

# 655
И крема тук съм виждала хвалби за него и май в още някоя тема, бях му вдигнала мерника да го взема и пробвам. Харесва ми как ми става косата с такъв продукт. Не ми харесва само колко лесно е сложа прекалено много на моята и да ми се прииска да скокна пак под душа Grinning Надявам се този лосион да е и малко по-лек, а с подобен ефект.

# 656
  • София-Младост
А тези, които сте с копринени калъфки - откъде ги поръчахте или ги шихте по поръчка?
Моите са от Тему, даже имаше някаква промоция и две ми излязоха около 26 лв.

# 657
От копринените калъфки ефектът е по-малко да ми се скубе косата докато спя, защото с боне не издържам. Не съм забелязала друга полза, но въпреки това съм доволна. В Тему има, но са различно качество. От тези, които там съм пробвала, тези започващи от 35лв+ са си коприна наистина. Бях взела една за 27лв и не е коприна, въпреки че така пишеше. Разликата с останалите беше голяма. А и на по-скъпите пише 100% mulberry silk и имаше Oeko-Tex, на по-евтината не пишеше нищо.

# 658
  • София
Това е добре, че аз нацелих някакъв сайт с копринени калъфки от по 200 лева едната...
Засега спя на сатениран памук (знам, че е съвсем различно), но нямам косми по възглавницата. Обаче когато косата ми стане по-дълга, къдриците държат хубав вид не повече от 3-4 дена и се чудя как да удължа дните между миенето.

# 659
Не мисля, че има начин да се удължи времето повече от 3-4 дена, дори това ми звучи много.
Аз не виждам разлика в косата и от 100% коприна от черничеви буби и там какво още имаше като етикет ....единствено усещането е по-приятно.

Общи условия

Активация на акаунт