Косопад - тема 24

• 82 613
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, продължавам да ви чета заради косопада на сина ми.
Забелязвам че отново има оредяване на косата отпред,въпреки добавките които пие и Миноксидил-а който маже.
Това са малки и слаби косички,които едва накарахме да пораснат лятото и през есента започнаха да окапват отново.
Взела съм му и щадящ луков шампоан,както и шампоан за косопад с Миноксидил.
Има ли начин да " закрепим" тези нови поникнали косички?
Сега и аз се запалих с това маглезиево олио,но дали ако се маже с него няма да опадат първо те?

# 226
  • БГ
Здравейте,
записвам се при  вас с ужасен косопад Sad Родих преди четири месеца и кърмя. Стреса и недоспиването си казаха тежката дума. Ще започна с биотин на Натрол - прочетох, че е съвместим с кърменето. Ще ви държа в течение Simple Smile

# 227
Д-р Евгени Христозов, дерматолог. Специалист в дисгностика и лечение на косопад. Днес беше в студиото на БТВ. Някой има ли мнение за него на база лична консултация в кабинета му?

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 11:17 от Felicity King

# 228
Здравейте! От доста време страдам от косопад. В момента използвам шампоан и ампули на марката Simply Zen и виждам прекрасен ефект. Ампулите са на свършване и искам да си взема тези на Furterer Triphasic Progressive.Ако някой ги е използвал, може ли да сподели мнение?

# 229
Здравейте! От доста време страдам от косопад. В момента използвам шампоан и ампули на марката Simply Zen и виждам прекрасен ефект. Ампулите са на свършване и искам да си взема тези на Furterer Triphasic Progressive.Ако някой ги е използвал, може ли да сподели мнение?
А защо не продължиш със същите, след като виждаш прекрасен ефект?

# 230
Иска ми се да ги сменя, да пробвам нещо ново.

# 231
Не бих сменила нещо, което ми действа и ми помага. Но пък това си е твой избор.

# 232
Само да напиша, че и д-р Христозов потвърди, че шампоаните не лекуват косопад. Фоликула се намира на голяма дълбочина и няма как нещо което престоява на косата 2-3 минути да попие в дълбочина и да лекува.

# 233
На мен това отдавна ми е ясно, като измиващите продукти за лице. За няколко минути и в канализацията заминава. Важно е да не дразни скалпа за мен шампоана.
Аз изхарчих две кутии от Furterer Triphasic обаче. Има ли ефект, няма ли или просто си е трябвало да спре косопада.

# 234
Аз виждам приноса на шампоана в почистването на скалпа и отпушването на порите и фоликулуте. За 2-3 минути се справят с това шамоаните ама за повече няма как. Трябват си дълбоко подхранващи маски и ампули да не продължавам и с останалите процедури. ...

# 235
Момичета, някоя дали е пробвала лазерна терапия за коса? https://novakosa.bg/ Мнения, личен опит? Какво ли не опитах през годините, само това не съм, та се чудя...

# 236
Аз на тази четка съм хвърлила око, но никъде на срещнах отзиви също.

https://dermis.bg/4-v-1-chetka-za-rastez-na-kosa-s-elektrostimul … MKfWR_Ra1Ui2-xjy0

# 237
Аз на тази четка съм хвърлила око, но никъде на срещнах отзиви също.

https://dermis.bg/4-v-1-chetka-za-rastez-na-kosa-s-elektrostimul … MKfWR_Ra1Ui2-xjy0
Има професионални каски с лазер и инфраред облъчване, обаче се установи че и те не помагат. Та може би четката също няма да помогне...Само пари ще се хвърлят. Аз се чудя дали някой е пробвал Фито спреят против бели коси? Действа детоксикиращо на луковицата на косъма и има ефект и срещу косопад. То ако коренчето е здраво и подмладено освен, че няма да пада като нищо и белите коси да изчезнат.

# 238
Ехаа!Ще е голямо вълшебство!Не съм пробвала този спрей...Дано някой с опит се включи.

# 239
Имам чувството, че маслото от чаено дърво помага против бели коси.

Общи условия

Активация на акаунт