Юлски мами 2023г

• 51 533
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Направление за ЖК се издава в 11-та седмица до колкото си спомням.
Аз за следене при Кобаков се отказах, защото ми казаха сега, че не следял в ДКЦ-то в Люлин, а само в болницата, която ми е доста далеч. Иначе го обмислям като вариант за раждане със Зебрите.

# 361
  • София
Дали да не запиша ЖК при д-р Стратиева? Някой има ли впечатления? Не съм била до сега при нея на преглед.

Тя къде следи?

# 362
Направление за ЖК се издава в 11-та седмица до колкото си спомням.
Аз за следене при Кобаков се отказах, защото ми казаха сега, че не следял в ДКЦ-то в Люлин, а само в болницата, която ми е доста далеч. Иначе го обмислям като вариант за раждане със Зебрите.
На мен ми е удобно при д-р Кобаков, но се чудя дали да не запиша при д-р Стратиева направо да ме следи в Оскар клиник.

# 363
  • София
Здравейте, как сте?
Има ли някой без симптомен, ама някакви?
Днес съм 5+6 г.с. , в сряда съм на преглед, след кръвоизлива съм много притесненеа дали ще има бебе... още повече липсата на всякакви симптоми (дори гърдите са си нормални, никакво усещане) Confused

# 364
Здравейте, как сте?
Има ли някой без симптомен, ама някакви?
Днес съм 5+6 г.с. , в сряда съм на преглед, след кръвоизлива съм много притесненеа дали ще има бебе... още повече липсата на всякакви симптоми (дори гърдите са си нормални, никакво усещане) Confused

Не се притеснявайте излишно. Дано всичко е наред. Аз един ден имам някакви симптоми, друг не. Някои дни ме болят гърдите, някои дни по-малко, днес не. Редуват се нещата.

# 365
Охх, момичета аз от снощи каквото хапна и го повръщам. И предните дни повръщах няколко пъти, но снощи ядох кисело зеле и май си раздразних стомаха😐
Вие какво ядете? На мен нищо не ми се яде и само се тъпча с някакви неща да имам нещо в корема, а в същото време ако не ям става по зле 😥

# 366
И аз съм така и вече съм минус 4 кг,но аз съм мн кг и нп.И първата бременност бях така.Забелязах ,че готвено не мога да хапна нищо ,а от вчера наобед не съм повръщала,защото карам на плодове(банан ,киви ,портокал,мандаринА) и малко ядки.Лошото е ,че фанта много ми се пие ,защото е сладка и газирана и не ми се гади толкова от нея,а не бива...Ядат ми се сухи неща като баничка или някаква друга закуска, но и това не бива 😄За супи,готвено и салати не мога да си помисля,а месо не съм яла сигурно от 2 седмици...

# 367
Преди предния преглед и аз бях филмирана, че гърдите вече не ме болят, но се оказа, че всичко е наред към този момент.
Аз съм на периоди - ту ме болят, ту не. Сутрин не - следобед да, два дни - не, на третия - да. Така че всичко това предполагам е нормално. Има дни, в които изобщо не усещам по нищо, че съм бременна. Днес например обаче имам леко гадене, което боря със свежи напитки, вода с лимон и т.н.
Общо взето относно симптомите - и да изчезне някакъв не е страшно, бъдете спокойни. Heart
Аз за храната нищо не мога да кажа, хапвам нормално с изключение на рано сутрин, но аз като цяло не съм по ранното ядене. Позволявам си всичко, вчера ядох мазна баничка - ама защо не, мъжа ми си взе и на мен ми светнаха очите. Grinning Стига да не е постоянно не виждам проблем. Опитвам да се храня балансирано (с леки изключения Grinning).

# 368
  • Wonderland
От две години се ограничавам за какво ли не, сега гледам като ми се яде нещо да ям. Разбира се, това при мен не означава само фаст & джънк фууд, но вчера закусвах Софийска баница, държа ми цял ден и на вечеря си взех чийзбургер и картофки от Хесбургер 😂
Старая се да си готвя и да ям супи, плодове и зеленчуци и през повечето време го правя. Уикенда, обаче, си ми е време да си хапвам каквото ми се яде и също го правя. До организъм и човек е, но много ограничения също не  намирам за здравословни - за самите нас преди всичко.

# 369
И аз нямам много симптоми, наистина има дни, в които забравям, че съм бременна. Първия път много ме боляха тазовите кости и корема ниско долу, сега нищо не ме боли. Гаденето е рядко, най-вече сутрин докато не закуся и при някаква гадна миризма. В общи линии не се оплаквам. За мен това да нямаш симптоми си е подарък направо като знам първия път колко ми беше трудно с гаденето на работа особено. Така че гледайте позитивно на нещата и не се тревожете излишно. Най-доброто, което може да направите за себе си и за бебето е да сте спокойни и с позитивна нагласа.

Днес на обяд съм на втори преглед - 9 г.с. АГ-то искаше да ме види още веднъж, тъй като в 7 г.с. й се стори много малко ембриончето, въпреки че чухме и пулс.

Относно храненето аз гледам да не ям много въглехидрати, тъй като съм с инсулинова резистентност и захарта ми също не е оптимална. Позволявам си сутрин тестена закуска заради гаденето, но винаги гледам да е домашна и да има протеин, било то и парче сирене или кашкавал. Трудно ми е и на мен с месото, но гледам да хапвам поне по малко, защото протеинът е важен.

# 370
Аз с предните две бременности започвах винаги от 55кг и отивах да раждам 72-74.. но този път си казах, че няма да се тъпча и ще се храня добре, но в рамките на нормалното.. просто това тъпчене установих аз, че не води до нищо хубаво. Когато ми се преяде нещо, хапвам ама не като преди да изям примерно 3 банички за закуска.  Или 45кг мандарини за 1 седмица … 😂

За симптомите, аз също съм от тези на които им липсват, рядко ми се гади или пък да ми е лошо.. гърдите ми сутрин ме наболяват повече, по обед по малко, вечер пак.. днес болят утре не … общо взето различна работа всеки ден.  Дори мога да кажа, че и напрежението ниско долу взе да поизчезва вече Simple Smile

# 371
И на мен ми е трудно с яденето. Почти постоянно ми се гади, но и почти постоянно съм гладна. Заради гаденето обаче не ми се яде нищо, а пък ако стоя гладна става още по-зле Grinning
Общо взето наблюдавам, че най-добре се чувствам, ако ям на често по малко, хем да не оставам гладна,хем да не се тъпча да ми е тежко.И на мен по-сухи неща ми се ядат тестени, но пък това се отразява на ходенето до тоалетна и пак кофти.
Вие как сте с подуването на корема, на мен адски ми се подува, ужасно е. Някакъв пробиотик ли трябва да включа....

# 372
Аз забелязвам, че при мен гаденето си е основно вечер,а през деня съм пушка. За гаденето ми помага вода с лимон, банан или друг плод и преди лягане задължително дъвча люта дъвка Орбит или бонбон/лукче с джинджифил и портокал. Не ми се яде месо, а преди не можех без него. Хапват ми се закуски от баничарницата 😁 И гледам поне повече плодове да ям, а не само въглехидрати. Нямам болки в корема и гърдите ми не са болезнени, а по-скоро напрегнати. В петък ми е вторият преглед преди да вляза в 10г.с. ☺

# 373
С предната бременост чак към 8г.с. започна да ми се гади,но установих че сутрин ако хапна нещо хлебно дали солети бейк ролс или нещо тестяно да обере стомашните сокове ,се оправях. Пиех газирана вода защото както и сега ми се навнига стомаха и с извинение като ор*гна и всичко се намества. Сега го прилягам същото но не се притеснявам че сутрин ям тестяно защото като цяло съм намалиля храната като количество доста. Притеснявам се в по големите месеци тогава се яде повече и трупа повече. И при мен с 2рата бременост симптомите започнаха сравнително рапо но са по леки и надявам се да си останат така 😂

# 374
При мен гаденето почти изчезна. Като симптоми имам само напрегнати гърди.
И на мен ми се яде предимно тесто, ама гледам да не прекалявам, че миналата бременност качих доста точно заради хляб и банички 🤣
Не знам дали си внушавам,но мисля че магнезият ми помага с метаболизма (пия диаспорал 300) 😆

Общи условия

Активация на акаунт