Юлски мами 2023г

• 51 518
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Theaa, не си внушаваш - магнезия има слабително действие при по-чувствителен стомах. Аз затова спрях да пия напоследък, защото в момента имам обратния проблем - сутрин се събуждам с разстройство. Иначе аз съм голям фен на пробиотиците и първата бременност пиех постоянно, така че според мен е добра идея. Сега също си пия като се сетя.

Моя преглед мина добре, всичко е наред с бебока. Каза, че има наченки на глава и крайници и цитирам: „ще има мозък това дете“ Laughing Тя от предния преглед все за главата ми говори, че било много важно да се сформира. Каза, че по размери отговаря на 7-ма седмица (сега съм в 9-та), а нейната машина ме пресметна, че съм в 8-ма седмица, но пък определи същия термин 13 юли. Много странно. Записа ми час за официален старт на женска консултация за 5 януари. Каза че тогава ще направи и БХС (влизало в пакета), но по мои изчисления тогава ще съм 14-та седмица и ще е късно. Така че може би морфологията ще си я направя на 28-ми декември при Стратиева както си бях планирала и само ще занеса резултатите. По-добре два пъти, отколкото да изпусна момента.

# 376
Здравейте бъдещи мамчета ❤ На 27г съм и това е моята първа бременност. Бих искала да Ви попитам,тъй като много се притеснявам, а доктора ми може да ме прегледа най-рано утре. На 28.11 пуснах кръвен тест и резултата ми бе 1386. Бях на преглед при което доктора ми каза днес (05.12) да пусна втори - резултата ми е 3803 според вас нормално ли е? Благодаря предварително на всяка една от вас за отделеното време! ❤

# 377
Момичета в 10 седмица съм, утре влизам в 11. Днес бях на втория си преглед, установи се пулс, всичко е наред. АГ ми каза след 1 седмица да се обадя в Медицински център, където да си запазя час за тест за генетични заболявания, или както му казват - 4D. Даде ми брошура на въпросните центрове, в чиито сайтове пише че това изследванията са между 1200 и 2000лв. А в 20-22 седмица да запазя за фетална морфология. Въпросът ми е феталната морфология не изследва ли същото? Все пак сумата не е скромна, а ми е първа бременност и изобщо не съм наясно къде да ходя и какво да правя 🫣

# 378
  • Wonderland
Момичета в 10 седмица съм, утре влизам в 11. Днес бях на втория си преглед, установи се пулс, всичко е наред. АГ ми каза след 1 седмица да се обадя в Медицински център, където да си запазя час за тест за генетични заболявания, или както му казват - 4D. Даде ми брошура на въпросните центрове, в чиито сайтове пише че това изследванията са между 1200 и 2000лв. А в 20-22 седмица да запазя за фетална морфология. Въпросът ми е феталната морфология не изследва ли същото? Все пак сумата не е скромна, а ми е първа бременност и изобщо не съм наясно къде да ходя и какво да правя 🫣

Ами, доколкото виждам, са ви пратили на пренатест. Ако АГ-то ви смята, че е нужно…
По принцип, при нормално протичаща бременност, повечето жени избират ФМ и БХС в 11–13 седмица (после има още 2 ФМ), но някои за собствено успокоение правят пренатест вместо БХС.
Идеята ми е, че на теория имате други опции, но ако сте говорили изрично нещо или има някакви притеснения…

# 379
  • София

Тц тц
Запиши си час за ранна ФМ и си направи БХС, ако специалистът по ФМ има притеснения тогава си направете пренателен тест. Другото е едни комисионни дето хвърчат...
С последната ми бременност правих Вижън, въпреки, че репродуктивния ми АГ беше против, а обикновеното АГ настояваше. Направих го, защото при първата ми бременност бебето беше със Синдром. Така де за мое успокоение го направих.

# 380
Нормално е да се покачва човешкия хормон .
Здравейте бъдещи мамчета ❤ На 27г съм и това е моята първа бременност. Бих искала да Ви попитам,тъй като много се притеснявам, а доктора ми може да ме прегледа най-рано утре. На 28.11 пуснах кръвен тест и резултата ми бе 1386. Бях на преглед при което доктора ми каза днес (05.12) да пусна втори - резултата ми е 3803 според вас нормално ли е? Благодаря предварително на всяка една от вас за отделеното време! ❤

# 381
Snowflake92, според моята АГ тези тестове се правят само ако БХС и феталната в 11-13 седмица покажат лош резултат или при фамилна обремененост. Истината е, че БХС-то не е сигурен на 100% - той ти дава вероятност 1: (едно към еди колко си) бебето да е с определен синдром - например 1 от 1000 или 1 от 10 000. Тъй като изчисленията са статистически, то резултатът се влияе много и от възрастта, от това дали майката е пушач и т.н. Например при равни други условия бременна на 35 ще получи по-лош резултат от бременна на 25. Което може да е стресиращо за по-тревожните мами.

Пренатестовете дават много по-пълна и сигурна информация, но пък са доста скъпи, и честно казано необосновани ако няма подозрения за проблем (например наследствена обремененост). Така че моя съвет също е да запазиш час за фетална и БХС при добър специалист и той ако види проблем да те насочи допълнително за пренатест.

# 382
Здравейте и от мен, включвам се и аз с първа бременност в 9г.с. на 32 год. До сега следях темите през профила на сестра ми, но реших, че е редно да създам собствен профил,за да мога и аз да участвам в групичките Simple Smile
По повод пренаталните тестове, които се коментират в последните постове - ние сме решили, че ще правим такъв, но още не сме решили къде точно да го направим. Аз сама поех инициативата да попитам АГ-то ми за този вид тест. Той каза,че за него е много хубаво допълнение към ехографа и БХС, както и че единствения недостатък е високата цена. Сега умуваме към коя фирма да се насочим.

# 383
Здравейте Simple Smile и ние днес бяхме на преглед 6+6 г.с и чухме сърчицето ❤️ Всичко е наред, развива се нормално. 😊
Леко бременеене, момичета!

# 384
Аз също имам проблем с подуването на стомаха и газове. Какво да правя все още се чудя, дали пробиотик някакъв да взема, защото никога не съм имала подобни проблеми. Толкова ми е неприятно на моменти, че даже не искам да ям
И на мен ми е трудно с яденето. Почти постоянно ми се гади, но и почти постоянно съм гладна. Заради гаденето обаче не ми се яде нищо, а пък ако стоя гладна става още по-зле Grinning
Общо взето наблюдавам, че най-добре се чувствам, ако ям на често по малко, хем да не оставам гладна,хем да не се тъпча да ми е тежко.И на мен по-сухи неща ми се ядат тестени, но пък това се отразява на ходенето до тоалетна и пак кофти.
Вие как сте с подуването на корема, на мен адски ми се подува, ужасно е. Някакъв пробиотик ли трябва да включа....

# 385
  • София
Здравейте , това живи и здрави ще ми е втора бременност, но не съм наясно с чхг.
С много голямо закъснение съм, но и с нередовен цикъл така, че реално няма как да знам точно колко ми е закъснението.
На 30.11 си пуснах чхг с резултат 290. В същия ден бях на преглед и не се видя нищо. На преглед съм чак на 14.12 и ще се побъркам до тогава.

# 386
  • Wonderland
Аз също имам проблем с подуването на стомаха и газове. Какво да правя все още се чудя, дали пробиотик някакъв да взема, защото никога не съм имала подобни проблеми. Толкова ми е неприятно на моменти, че даже не искам да ям
И на мен ми е трудно с яденето. Почти постоянно ми се гади, но и почти постоянно съм гладна. Заради гаденето обаче не ми се яде нищо, а пък ако стоя гладна става още по-зле Grinning
Общо взето наблюдавам, че най-добре се чувствам, ако ям на често по малко, хем да не оставам гладна,хем да не се тъпча да ми е тежко.И на мен по-сухи неща ми се ядат тестени, но пък това се отразява на ходенето до тоалетна и пак кофти.
Вие как сте с подуването на корема, на мен адски ми се подува, ужасно е. Някакъв пробиотик ли трябва да включа....

Да, пробиотик помага.
И преди съм имала проблем с подуване и болки, взимах Био баланс, защото това имах вкъщи и за няколко дни ми мина.

# 387
  • София
Момичета,  връщам се и аз от доктор. Има бебе, има и пулс. Направо не мога да повярвам Heart след този кръвоизлив, че все още е там душичката Hug 6+2, отговаря си точно.
Говорих с доктора, ще правя Вижън, пак за мое успокоение. Следващ преглед при репродуктивния е на 03.01. И ФМ+БХС пак при него на 17.01.
Преди това избрах да се следя във Вита при Дойчиновски. Та трябва да си запиша час за след 10 дни.

# 388
Бравооо,супер!Аз днес съм от 15.15 и умирам от страх.Наготвила съм си въпроси-дали да си пускам фолиева киселина, вит д и б12,имам течение да питам за него,и често оправя цистити какво ще ми препоръча,че от вчера често чишкам и по малко и ме е страх да не се обостри пак,че съм на АБ всеки път.

# 389
Момичета,  връщам се и аз от доктор. Има бебе, има и пулс. Направо не мога да повярвам Heart след този кръвоизлив, че все още е там душичката Hug 6+2, отговаря си точно.
Говорих с доктора, ще правя Вижън, пак за мое успокоение. Следващ преглед при репродуктивния е на 03.01. И ФМ+БХС пак при него на 17.01.
Преди това избрах да се следя във Вита при Дойчиновски. Та трябва да си запиша час за след 10 дни.

Какъв беше пулса на бебчето?

Общи условия

Активация на акаунт